Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florica Cherecheș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la vicepreședintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Florica Cherecheș (Grupul parlamentar al PNL)
Diletantism și discriminare pe față, marca PSD

Guvernul PSD-ALDE ne arată încă o dată că dacă nu e capabil să respecte o lege, o schimbă, așa ca să-i fie convenabil. Pentru că poate! Nu contează că e neconstituțional, nu contează că e discriminatoriu. În cazul de față, nu contează că pune în pericol siguranța copiilor noștri în școlile de stat.

Este o nouă dovadă de standard dublu, în ceea ce privește autorizarea unităților de stat, față de cele private și asta e valabil nu doar în învățământ, dar și în alte domenii.
Acum câteva luni, la o întrebare despre siguranța elevilor în școli, Ministerul Educației Naționale îmi răspundea că „are în vedere ca, până în anul 2020, toate unitățile de învățământ preuniversitar să fie autorizate sanitar și să dețină autorizație de securitate la incendiu”. Mai spune că „în acest sens, a fost semnat un Protocol de colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice” pentru un număr de 3.386 de unități școlare. Mai aflam că la acea dată, 8.195 de unități școlare nu aveau autorizație PSI.
Acum se pare că ministerul s-a răzgândit, nu mai alocă bani pentru autorizare, aruncă o nouă cheltuială pe umerii administrațiilor locale secătuite de resurse de același guvern incompetent și creează discriminare prin faptul că menține obligația de autorizare PSI la unitățile private de învățământ.
Iată cum guvernul care se laudă că iubește și sprijină copiii, renunță la respectarea unor standarde care țin de siguranța copiilor noștri în școlile de stat din România.
Doamnă ministru, dați-vă demisia, ca să nu apucați să distrugeți complet învățământul românesc prin toate modificările pe care le propuneți peste noapte, care bulversează și stârnesc confuzie!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 6 decembrie 2021, 18:58
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro