Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florica Cherecheș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Florica Chereches (Grupul parlamentar al PNL)
Final de an 2019

Anul 2019 a început cu un guvern PSD care părea de neclintit, în frunte cu Liviu Dragnea care se visa prezidențiabil, a continuat cu Viorica Dăncilă, premierul care se visa președinte și se termină cu un guvern PNL, cu un nou mandat câștigat de președintele Iohannis și cu invincibilul Dragnea în pușcărie.


Semnalul schimbării a fost dat în luna mai, când PSD a primit primul avertisment că românii s-au săturat de minciunile și manipularea PSD. PNL a câștigat alegerile europarlamentare iar în doar câteva luni, a demis guvernul PSD prin moțiune de cenzură. Cu toate că nu avem majoritate în parlament, ne-am asumat răspunderea guvernării, o responsabilitate extrem de dificilă, după trei ani în care PSD a folosit bugetul național ca pe propriul portofel.
Drumul redresării a pornit din prima zi de guvernare. Guvernul PNL si-a asumat misiunea dificilă de a debirocratiza, a reduce cheltuielile inutile, a reconstrui, a profita la maximum de fondurile europene pentru a se realiza proiectele de infrastructură atât de necesare.

Mult contestata și controversata lege a recursului compensatoriu a fost abrogată, iar supraimpozitarea contractelor part time a fost anulată.
Siguranța elevilor a fost pusă în mare pericol anul acesta când PSD a făcut imposibilă decontarea abonamentelor elevilor prin emiterea OUG 51. Guvernul liberal a corectat această aberație, astfel încât naveta elevilor să poată fi decontată, pentru ca aceștia să poată călători în siguranță și să nu abandoneze nimeni școala pentru că nu-și poate permite costul abonamentului. Eliminarea supra accizei la carburanți este o altă promisiune îndeplinită în prima lună de guvernare a PNL.
Partidul Național Liberal ia în calcul asumarea răspunderii în parlament pe Legea bugetului de stat, prin care este asigurată creșterea salariilor și pensiilor, creșterea nivelului investițiilor publice, și finanțarea marilor proiecte de infrastructură. Sunt înghețate salariile demnitarilor, redusă subvenția pentru partidele politice, este interzis cumulul pensie/salariu pentru angajații din sectorul public, dar și detașările din sectorul privat în sectorul public, raționalizate cheltuielile cu bunuri și servicii ale instituțiilor publice – adică măsuri care să genereze economii la bugetul de stat, astfel încât să poată fi respectate celelalte angajamente legale referitoare la pensii și salarii. Ne ținem astfel promisiunea de a nu guverna făcând abuz de Ordonanțe de Urgență, metoda preferată de fosta guvernare a Partidului Social Democrat,care ar trebui să abandoneze agenda retrogradă și retorica de tip fake-news care l-a adus în stadiul actual de partid în derivă, debusolat, fără perspectivă.
Stimați colegi, ne aflăm într-un moment deosebit în istoria modernă a țării noastre. A fost un an agitat cu multe schimbări pe scena politică care iată, dau României o nouă șansă. La 30 de ani de la revoluție, românii au spus clar și răspicat că nu-și mai doresc să fie conduși de politicieni iresponsabili, care au sărăcit tara, dar și-au umplut propriile buzunare. Privim spre noul an cu optimism, dar conștienți de responsabilitatea guvernării într-o perioadă extrem de dificilă. Le mulțumesc tuturor celor care au încredere și sprijină acest proiect liberal pentru România. Prin multă muncă, dedicare și credință în Dumnezeu sunt convinsă că anul 2020 va fi în sfârșit un an mai bun pentru toți românii!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 28 noiembrie 2021, 23:24
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro