Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florica Cherecheș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grupul parlamentar al PNL)
Îndemn elevii și studenții să continue studiul individual; sunt sigură că autoritățile vor găsi soluția optimă privind anul școlar

Guvernul României, prin Ministerul Educației Naționale, face toate eforturile ca elevii și studenții să-și poată continua studiile în condiții de criză și susține examenele în timp util. În aceste momente dificile, este nevoie de o comunicare bună între Ministerul Educației, reprezentanții sindicatelor din învățământ și cei ai părinților, elevilor și profesorilor.

De asemenea, îndemn elevii și studenții să continue acasă studiul individual și pe profesori să uzeze de toate mijloacele online pentru a-și coordona clasele de elevi în această perioadă. Pe ceilalți elevi aflați în prag de susținere a Evaluării Naționale și Bacalaureatului, și care nu au acces, din diferite motive, la platformele online de comunicare, îi îndemn să-și continue studiile prin intermediul Televiziunii Române, care a inclus în grila TVR 2 o emisiune specială. Astfel, de luni până vineri, „Teleșcoala” poate fi vizionată pe următoarele tronsoane orare: 9:00-10:00, ore de română și matematică, clasa a VIII-a. Pentru clasa a XII-a, este alocat intervalul orar 15:00-16:00, după următorul program: două lecții săptămânale de română și matematică și câte o lecție pe săptămână de geografie, biologie, chimie, fizică și istorie.
Le recomand elevilor și studenților să fie responsabili față de propria persoană și față de cei din jur și să respecte măsurile impuse de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. În această perioadă, elevii și studenții învață o lecție de viață, și anume că trebuie să fii flexibil și să te adaptezi cât mai bine circumstanțelor, astfel încât să înveți ceva din orice împrejurare și încercare.
Suntem nevoiți să înfruntăm împreună această mare provocare și sunt convinsă că vom trece cu bine peste ea. După ce vom fi trecut de această epidemie, vom putea trage concluzii, formula strategii și vom putea veni cu propuneri concrete de modernizare a modului de predare și învățare, pentru un învățământ adecvat secolului XXI.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 9 decembrie 2021, 16:07
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro