Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florica Cherecheș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grupul parlamentar al PNL)
Guvernul PNL este în tranșee pentru a ține țara pe linia de plutire, în timp ce unii politicieni vor să capitalizeze voturi pe seama tragediei

Solidaritatea este cea care trebuie să caracterizeze viața politică românească în aceste momente, însă din nefericire observ că unii politicieni încearcă să capitalizeze voturi pe seama situației dificile prin care trece țara.

În aceste momente, acțiunea politică trebuie să fie definită prin soluțiile concrete pe care le avem pentru a stopa epidemia cu noul coronavirus și nu trebuie să fie caracterizată de declarații fățarnice. Acum nu este momentul pentru jocuri politice sterile și amenințări cu moțiuni de cenzură, este momentul unor acțiuni ferme pentru stoparea epidemiei și redresarea economiei.
Ne-am asumat măsuri ferme și am luat măsuri economice, sociale și de protecție pentru români și mediul de afaceri. Ele vor continua pe întreaga perioadă a stării de urgență, chiar dacă ea se va prelungi. Mai mult, Executivul pregătește și un plan de redresare economică care să fie pus în aplicare după ce vom ieși din starea de urgență.
Guvernul s-a implicat cu toată determinarea în bătălia împotriva coronavirusului. Prioritatea absolută este protejarea sănătății populației, salvarea de vieți, limitarea extinderii pandemiei și eradicarea acestui flagel. Celălalt obiectiv major este menținerea funcționării economiei mai ales în sectoarele ei vitale, funcționarea la capacitate maximă a instituțiilor statului și sprijinul puternic pentru economia privată și salvarea locurilor de muncă.
Facem toate eforturile ca România să traverseze cu bine această perioadă cumplit de grea. Tot ce avem la dispoziție, toate instrumentele fiscale și economice, toate resursele, inclusiv cele pe care le obținem de la nivelul Uniunii Europene, sunt puse în slujba sănătății românilor și a ajutării firmelor și angajaților care trec în această perioadă prin momente dramatice.
Sunt convinsă că România va face față acestei mari încercări.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 6 decembrie 2021, 19:40
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro