Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florica Cherecheș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grupul parlamentar al PNL)
Avocatul Poporului s-a transformat, peste noapte, în Avocatul Specialilor

Lipsa minimei echități în sistemul de pensii reprezintă o temă sensibilă pentru majoritatea românilor, dar mai ales pentru majoritatea pensionarilor care au, în momentul de față, venituri ce asigură cu greu supraviețuirea. PNL conștientizează această problemă și face eforturi în această perioadă pentru a putea crește pensiile cu un anumit procent, chiar dacă situația economică este afectată vizibil de pandemia cu noul Coronavirus.

Eforturile Guvernului trebuie însă dublate de revenirea la un nivel de echitate suportabil în sistemul de pensii, unul bazat pe contributivitate, nu pe privilegii exagerate. Votul dat de Parlament, în urma amendamentului PNL, în privința impozitării pensiilor speciale cu până la 85 %, este salutar și arată o voință politică fără precedent în ultimii ani.
În ciuda acestei voințe politice salutare, există o persoană ce conduce o instituție care, deși ar trebui să fie realmente avocat al poporului, să apere interesele celor mulți, s-a transformat peste noapte în avocatul specialilor. Doamna Renate Weber nu se află pentru prima dată în situația de a ataca la CCR legi care au avut ca scop crearea unui echilibru în sistemul de pensii, un exemplu este decizia de a contesta la CCR eliminarea pensiilor speciale. Observ că acum nu este de acord nici cu impozitarea pensiilor speciale, impozitare care nu afectează contributivitatea, ci doar privilegiile. Ca avocat al poporului ar fi trebuit, în primul rând, să aibă grijă să fie respectată munca majorității pensionarilor, nu să devină un avocat al specialilor.
PNL a promis în campania electorală că va elimina pensiile speciale. Nu am reușit să facem asta până acum pentru că nu avem majoritate în Parlament, însă ne bucurăm că insistențele noastre i-au convins pe cei de la PSD să nu mai susțină discrepanțele majore din sistemul de pensii. Sper că mesajul dat de Parlament va fi înțeles chiar și de unele persoane care se gândesc să conteste această decizie venită să readucă sistemul de pensii în echilibru.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 6 decembrie 2021, 19:32
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro