Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate în teritoriu
Întâlniri diplomatice
Activitate parlamentară
2020-prezent (sen.)
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2004-2008 (dep.)
Reforma structurală a societății românești. Modernizarea României prin educație
Forum privind pachetul de legi ale educației
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Roberta Alma Anastase > Discursuri, declaratii si mesaje Versiunea pentru printare


rostit de președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, la inaugurarea programului de reducere a mortalității infantile lansat de organizația "Salvați copiii"

"Este un moment plin de emoție pentru mine. Trebuie să recunosc că dacă dumneavoastră - și așa este și firesc să se întâmple, vă uitați în primul rând pe cifrele economice prezentate, 500.000 de copii din România au beneficiat de proiectele dvs, de proiectele organizației "Salvați copiii". Această cifră spune foarte mult despre un proiect de succes. Arată interes, arată speranță și, poate cel mai important pentru noi, credința că lucrurile se pot face foarte bine și că o parte din responsabilitățile statului pot fi delegate către organizații neguvernamentale. Pentru că, de ce să nu recunoaștem - și poate că zilele acestea vedem foarte bine, poate că statul nu se descurcă foarte bine sau nu este inspirat întotdeauna în modul cum cheltuiește banii.
Iată o modalitate de a delega responsabilitatea acolo unde de fapt ea trebuie să stea, în sânul societății civile instituționalizate, pentru că astfel proiectele, rezultate din idei bune" în calitate de președinte al Camerei Deputaților pentru sprijinul de care am beneficiat constant din partea acestei organizații pentru diverse proiecte de legi. În momentul acesta mă gândesc la legislația referitoare la droguri, la cea a serviciilor sociale, la legislația cu privire la îngrijirea copiilor pe timp de zi. Toate acestea sunt exemple bune cu privire la ceea ce înseamnă o colaborare normală între societatea civilă instituționalizată și instituții ale statului.
Vreau să vă mulțumesc, să vă doresc mult succes și să vă asigur de totala mea deschidere pentru orice proiect și, evident, că veți beneficia în continuare de tot sprijinul meu.
Vă mulțumesc mult!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 1 martie 2021, 22:13
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro