Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate în teritoriu
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2004-2008 (dep.)
Reforma structurală a societății românești. Modernizarea României prin educație
Forum privind pachetul de legi ale educației
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Roberta Alma Anastase > Discursuri, declaratii si mesaje Versiunea pentru printare

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a susținut joi, 4 noiembrie 2010, o declarație de presă, după întâlnirea cu grupurile parlamentare, pe tema modificării Regulamentului Camerei Deputaților. Vă prezentăm mai jos, integral, această declarație.

Roberta Anastase: De data aceasta, discuțiile au intrat în aspectele concrete ale modificării Regulamentului. Fiecare din liderii de grup au venit cu propriile propuneri, iar efortul nostru astăzi, pentru că am decis ca toate deciziile pe care le luăm să fie prin consens, efortul nostru a fost acela de a extrage principiile din aceste propuneri, principii care, ulterior, vor intra într-o analiză tehnică a unui grup de lucru. Am convenit asupra a șase principii. Mai departe, fiecare lider de grup va merge în forurile statutare ale partidului său, pentru a lua aprobarea asupra acestor principii. Am stabilit că ne vom revedea luni; de obicei, știți că lunea sunt Birourile Permanente ale partidelor politice și, dacă există, sigur, acordul partidelor politice, atunci trecem la procedura semnării. Dacă există lucruri care sunt de modificat, atunci, pe aceeași procedură a consensului, le vom discuta și vom merge mai departe. Pe fond, a fost o discuție constructivă, deschisă și de foarte multă bună-credință. Principiile nu vi le pot dezvălui astăzi, tocmai pentru că suntem într-o etapă de lucru, și vrem să le facem publice atunci când cu toții avem o formă finală asupra lor.

-: În legătură cu situația din Guvern, după decizia Curții de ieri, cei de la UDMR păreau destul de supărați și au dat de înțeles că, la o adică, dacă nu mai merge și nu mai funcționează această majoritate, nu s-ar da înapoi de la a ieși de la guvernare. Cum comentați?

Roberta Anastase: Vreau să vă spun că noi avem un organism, cel al coaliției, care se întrunește de obicei lunea. Nu este o convocare specială a acestui organism. Prin urmare, cred că lucrurile și eforturile sunt spre găsirea unei soluții de natură legislativă, astfel încât legea educației să devină o realitate.

-: /.../

Roberta Anastase: În primul rând, înțeleg că premierul va solicita o discuție cu conducerea Senatului, astfel încât să vadă care ar fi procedurile, soluțiile legate de timp, pentru ca procedura, odată îndeplinită, să nu mai fie trenată și să avem o lege a educației. Cred că este primul pas și o abordare firească, în condițiile adoptării unei hotărâri a Curții Constituționale, asupra căreia niciodată oamenii politici nu au comentat.

-: Cum interpretați gestul domnului Hărdău de a se bucura după auzul deciziei Curții?

-: A aplaudat. Există chiar și informații că membrii PD-L ar vrea să-l schimbe din funcția de președinte al Comisiei.

Roberta Anastase: Nu știu despre aceste discuții, dar, personal, pe mine m-a dezamăgit.

-: Domnul Toader, ce se mai întâmplă cu el? La un moment dat se vehicula că ar putea fi schimbat din funcție.

Roberta Anastase: Este o decizie a grupului. Vreau să vă spun că, la începutul fiecărei sesiuni parlamentare, fiecare grup parlamentar, conform Regulamentului, își alege conducerea. Evident, lucrurile pot merge mai departe și, la începutul sesiunii următoare, grupul va decide.

-: Spuneați că domnul Hărdău v-a dezamăgit. Ar trebui schimbat din funcția de președinte al Comisiei?

Roberta Anastase: Nu decid eu lucrurile acestea.

-: /.../

Roberta Anastase: Este o decizie a grupului parlamentar de la Senat.

-: Ne puteți confirma dacă ați primit de la DNA o cerere de încuviințare pentru arestarea deputatului PD-L Păsat?

Roberta Anastase: Da, vă confirm că a venit această cerere. Documentele care însoțesc cererea au fost deja preluate de către Secretariatul General. Practic, în momentul în care au ajuns, luni, la Biroul Permanent al Camerei, vom discuta trimiterea către Comisia de regulament. Aici avem niște termene destul de concrete.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 20 noiembrie 2019, 0:41
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro