Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate în teritoriu
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2004-2008 (dep.)
Reforma structurală a societății românești. Modernizarea României prin educație
Forum privind pachetul de legi ale educației
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Roberta Alma Anastase > Discursuri, declaratii si mesaje Versiunea pentru printare

Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, a susținut miercuri, 24 noiembrie 2010, o declarație de presă cu privire la ședința Biroului permanent, convocată la solicitarea reprezentanților Opoziției. Vă prezentăm mai jos această declarație.

Roberta Anastase : ...din această dimineață și pe care aș vrea să o lămuresc în termenii regulamentari. Am văzut că se vorbește despre convocarea a două Birouri Permanente, că e un birou permanent, că e un alt birou permanent din umbră ș.a.m.d. Unii fac guverne din umbră, acum s-au gândit să facă și birouri permanente ale Camerei Deputaților din umbră. Conform Reglamentului Camerei Deputaților, există un singur Birou Permanent al Camerei Deputaților, acela condus de președintele Camerei Deputaților sau de un vicepreședinte desemnat de președintele Camerei Deputaților. Nu există nici un birou mai mic și unul mai mare și nici un birou din umbră și unul legal. Deci, există un singur Birou Permanent, un Birou Permanent condus de președintele Camerei sau de un vicepreședinte desemnat de președintele Camerei Deputaților. Dacă dl Adrian Năstase dorește să conducă ceva, o să am grijă să îl desemnez să conducă ședințele mai des, ședințele de declarații politice și de cele de răspunsuri la întrebări și interpelări, că văd că are, așa, o dorință extraordinară de a conduce ceva. O să mă ocup să rezolv această problemă. Vreau să înțelegeți un singur lucru: că am..., ca să înțelegeți și desfășurarea. Ieri, am primit o solicitare din partea a patru membri ai Biroului Permanent care solicitau convocarea unui Birou Permanent Extraordinar la ora 9:00. Am spus că sunt de acord, e și firesc, e regulamentar, să fie convocat la ora 9:30. După cum ați văzut, cei care au solicitat convocarea, o parte dintre ei nu au venit, o parte au venit, mă rog, pe rând, au plecat pe rând. Biroul Permanent s-a desfășurat, a luat deciziile despre care ați fost înștiințați. Lucrurile merg în continuare așa cum este firesc să meargă regulamentar, dar vreau să atrag atenția și asupra unui lucru: în loc să facă acest spectacol care nu face decât să dăuneze imaginii Camerei Deputaților, reprezentanții opoziției din Biroul Permanent ar putea să vină la Biroul Permanent, acolo unde dețin majoritatea și unde, fără îndoială, pot să-și susțină și, mai mult, să-și impună, prin vot, punctul de vedere. În rest, nu există altă procedură regulamentară pe care să o aibă la dispoziție. Există o singură procedură guvernamentală, cea pe care o vedem înscrisă în Regulamentul Camerei Deputaților.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 26 septembrie 2020, 7:23
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro