Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate în teritoriu
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2004-2008 (dep.)
Reforma structurală a societății românești. Modernizarea României prin educație
Forum privind pachetul de legi ale educației
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Camera Deputaților > Roberta Alma Anastase > Discursuri, declaratii si mesaje Versiunea pentru printare

Noul Cod al Muncii este ultimul proiect al reformei statului, iar acesta va intra în procedură parlamentară de asumare. Majoritatea legilor de reformă au fost asumate de guvern. Este o rațiune de timp, este o rațiune și politică de a-ți asuma un proiect de reformă cum este cel al guvernului care își asumă în egală măsură și riscul de a cădea. La începutul săptămânii viitoare va avea loc asumarea, după care el va intra în procedura parlamentară a asumării și, în final, în cazul în care există, votul asupra moțiunii. Afirmațiile potrivit cărora este inadmisibil ca acest Cod al Muncii să nu treacă prin dezbatere parlamentară sunt complet demagogice. Îi anunț pe cei care fac astfel de afirmații că ei sunt cei care au trecut acest Cod al Muncii prin asumare parlamentară. Guvernul Adrian Năstase a trecut un Cod al Muncii prin asumare parlamentară.
(...) Noul Cod al Muncii "nu este facut pentru liderii de sindicate, este facut pentru toti românii. Va exista o lege speciala legata de sindicate, dar nu cred ca era important ca acest Cod al muncii sa se refere la liderii de sindicat, ci sa se refere la toti românii. Cred că liderii de sindicat sunt mai degraba nemultumiti de faptul ca trebuie sa-si faca publice averile. În afara de faptul ca nu este bun acel cod al muncii, ca au de gând sa iasa în strada (sindicalistii - n.n.), mai mult de atât eu nu am vazut. I-am mai vazut foarte suparati în momentul în care au vazut punându-se în Parlament problema transparentei declaratiilor si obligativitatii depunerii declaratiilor de avere de catre liderii sindicali. Este singurul lucru pe care l-am vazut, dar trebuie sa stie ca acest Cod al Muncii nu se refera la transparenta averilor lor. Deci e un alt subiect. În rest, nu i-am vazut atacând în mod exceptional un anumit subiect.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 22 ianuarie 2020, 19:20
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro