Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Declarations
Interviuri
Photos
Ordre du jour
Activitate in teritoriu
Activité parlementaire
2016-present (dep.)
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
2004-2008 (dep.)
Reforma structurală a societății românești. Modernizarea României prin educație
Forum privind pachetul de legi ale educației
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2008-2012 > Chambre des Députés > Roberta Alma Anastase > Déclarations Versiunea pentru printare


REF: Președintele Camerei Deputaților, doamna Roberta Anastase, salută decizia Parlamentul European de a reafirma sprijinul pentru aderarea României la spațiul Schengen:

"Salut adoptarea astăzi, cu o largă majoritate, de către plenul Parlamentului European, a unei rezoluții care cere guvernelor tuturor statelor membre să respecte legislația Uniunii Europene și să permită, fără întârziere, accesul României și Bulgariei în spațiul Schengen. Le mulțumesc colegilor europarlamentari pentru votul de astăzi. Acesta dovedește hotărârea Parlamentului European, instituția UE cu cea mai mare legitimitate democratică, de a veghea la respectarea atât a cadrului legislativ formal, cât și a normelor și valorilor care unesc națiunile europene. Prin acest demers, Parlamentul European arată că se situează deasupra politicilor partizane, și că este imun la microbul populismului.
Pentru noi, românii, rezoluția Parlamentului European este un semnal pozitiv și arată că avem aliați loiali și influenți atunci când respectăm regulile comune și ne achităm cu demnitate și corectitudine de îndatoririle noastre de stat membru.
Am convingerea că acest puternic semnal politic va fi urmat de decizia firească a guvernelor statelor membre UE de a debloca procesul de aderare. Știu că, la nivelul Executivului român, s-au întreprins eforturi susținute pentru a rezolva acest impas nefericit, atât pe canale multilaterale, cât și bilaterale.
Sunt convinsă că rezoluția de astăzi a Parlamentului European va avea o contribuție importantă la accelerarea procesului de aderare a României la spațiul Schengen".
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie lundi, 26 octobre 2020, 2:56
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro