Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Corneliu-Mugurel Cozmanciuc > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Mugur Cozmanciuc (Grup PNL)
Guvernul PSD a trecut zona Moldovei la capitolul: altele!

Prin bugetul adoptat marți, 7 februarie, de majoritatea parlamentară care susține Guvernul, se vede clar că zona Moldovei a fost ignorată, fiind lăsat de-o parte cel mai important obiectiv: autostrada Iași – Târgu Neamț – Târgu Mureș. Și nu numai, mai multe amendamente prin care s-au solicitat bani pentru proiecte importante pentru nemțeni și pentru alte județe din zona Moldovei au fost respinse, iar majoritatea parlamentarilor social-democrați au votat împotriva adoptării acestora.

De aceea, ca un vot de blam, dacă putem spune așa, eu și colegii mei parlamentari liberali am votat împotriva bugetului pe anul 2017. Decizia luată de parlamentarii PNL se bazează pe următoarele argumente: este un buget care nu susține economia de piață, parteneriatul, nu susține investițiile și este un buget pentru consum.
De asemenea, pentru noi, parlamentarii din zona Moldovei, este o veste tristă pentru că bugetul nu prevede fonduri pentru autostrada Unirii, care ar însemna șansa Moldovei să recupereze decalajul de dezvoltare, să fie create noi locuri de muncă și noi oportunități pentru investitorii români sau străini.
Este de neînțeles că social-democrații îi pedepsesc pe cei care i-au ales să le ofere un trai de viață mai bun. Potrivit proiectului de buget propus, zona Moldovei este lăsată din nou la coadă, trecută la capitolul altele. Nu le pasă că există proiecte, precum autostrada Unirii, care ar ajuta la dezvoltarea acestei zone. Trag un semnal de alarmă să reevalueze și să ofere ceea ce au promis. Autostrada Unirii nu trebuie ignorată, pentru că este una din șansele ca cetățenilor să li se ofere oportunități să trăiască mai bine.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 28 martie 2023, 21:43
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro