Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Corneliu-Mugurel Cozmanciuc > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Mugurel – Corneliu Cozmanciuc (GruP PNL)
PSD își bate joc de regiunea de dezvoltare Nord-Est, regiune care deține cel mai mare număr de locuitori din România

În ciuda numeroaselor apeluri la acțiune și solicitări către Guvernul PSD, care au fost făcute de către toți parlamentarii si reprezentații PNL, social democrații aleg să îi sfideze pe cetățenii din zona Moldovei.

Lipsa investițiilor din regiunea de Nord Est este o bătaie de joc la adresa cetățenilor din zona Moldovei, care deține cel mai mare număr de locuitori din România.
”Institutul Național de Statistică a anunțat, cu ocazia Zilei mondiale a populației, că la 1 ianuarie 2016, regiunea de dezvoltare Nord-Est (cu județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui) deținea cel mai mare număr de locuitori, cu o pondere de 16,5% în populația rezidentă a țării. Asta în condițiile în care la 1 ianuarie 2016, populația rezidentă a României a fost de 19.760.000 locuitori. În ciuda faptului că regiunea de Nord Est merită toată atenția și măsurile necesare pentru a oferi oportunități de dezvoltare cetățenilor, cei de la guvernare nu fac nimic în acest sens”, a punctat președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc.
Deputatul liberal atrage, din nou, atenția asupra necesității urgentării realizării unor proiecte de infrastructură și alte investiții pentru ca regiunea care deține cel mare număr de locuitori din populația rezidentă a țării să se dezvolte.
”Declarația președintelui Comisiei juridice a Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, prin care spunea fără nicio remușcare că ”autostrăzile pot să mai aștepte, deoarece PSD are alte priorități”, este o dovada clară în acest sens. Da, este nevoie de bani și de salarii, dar si investițiile sunt foarte importante, pentru a asigura creștere economică sustenabilă, deci implicit fonduri pentru salarii și pensii. O spun din nou: zona Moldovei are nevoie de fonduri pentru dezvoltare, pentru că există potențial intelectual ce trebuie valorificat, potențial economic și turistic ce poate genera dezvoltare. Guvernul PSD nu mai are nicio scuză. Ar trebui să lase deoparte poveștile cu dușmani închipuiți și să se apuce de treabă. Să aloce fondurile necesare pentru începerea construcției Autostrăzii Unirii, care va lega Moldova de Ardeal. De asemenea și alte proiecte de investiții necesare”, a conchis președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 1 octombrie 2023, 11:41
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro