Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Corneliu-Mugurel Cozmanciuc > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Corneliu Mugurel Cozmanciuc (Grup PNL)
Guvernul PSD trebuie să grăbească procesul pentru a pune în aplicare programele de înzestrare pentru Armata Română

A trecut nepermis de mult timp de când Guvernul PSD tărăgănează demararea procedurilor de achiziție în vederea punerii în aplicare a programelor de înzestrare pentru Armata Română.

Parlamentul României a aprobat, în data de 9 mai 2017, Memorandumul cu tema ”Solicitarea Ministerului Apărării Naționale către Parlamentul României privind obținerea aprobării prealabile pentru inițierea procedurilor de atribuire a contractelor aferente programelor de înzestrare”. Însă de atunci nu s-a petrecut nimic concret, pentru că PSD și cei din Coaliția de guvernare au fost prea ocupați cu luptele interne, să dea jos Guvernul, să numească un altul, ignorând cu bună știință că pun în pericol securitatea națională.
Acțiunile iresponsabile ale celor de la guvernare au afectat credibilitatea României ca partener predictibil la nivel NATO. Ca deputat membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională îi cer ministrului Apărării Naționale, domnul Adrian Țuțuianu, să accelereze procesul de elaborare a proiectelor de hotărâre de Guvern privind procedurile specifice de achiziție programelor de înzestrare ale Armatei Române.
Programele de înzestrare cuprind contracte cu valori estimate mai mare de 100 milioane de euro, precum: Corveta multifuncțională, Sistem de instalații mobile de lansare rachetă antinavă, Modernizare mașină de luptă MLI 84M, Transportor blindat pentru trupe 8x8 și 4x4, Sisteme C4I cu capabilități de integrare ISTAR, Sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare, Sistem integrat de arme SHORAD – VSHORAD și Sistem Lansator multiplu de rachete cu bătaie mare. De asemenea, la programele sus – menționate, se adaugă și programele în derulare: ”Avion multirol al Forțelor Aeriene”, Faza 1 din Etapa de tranziție inițiată a Concepției de realizare graduală a capabilității de apărare aeriană în cadrul programului ”Avion multirol al Forțelor Aeriene”, modernizarea elicopterelor destinate ONU (Sistemul de gestionare a capabilităților ONU de menținere a păcii/PCRS) și ”Platforme de transport auto multifuncționale pe roți”.
Prin programele de înzestrare pentru Armatei Române dăm dovadă că ne pasă de securitatea țării noastre și dovedim că suntem un partener predictibil la nivelul NATO și în relația cu SUA. De aceea consider că este mai mult decât necesar ca Guvernul PSD să grăbească procesul pentru a pune în aplicare programele de înzestrare pentru Armata Română.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 27 martie 2023, 13:51
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro