Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Corneliu-Mugurel Cozmanciuc > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Domnul deputat Cozmanciuc a evidențiat faptul că activitățile OCDE sunt cruciale pentru dezvoltarea secolului XXI și că, după mai mulți ani de criză economică și reflectând asupra lecțiilor trecutului, un nou fundament pentru o creștere economică durabilă și sustenabilă este necesar a fi reconstruit.
În opinia parlamentarului român inovația este esențială pentru creșterea productivității și crearea de noi locuri de muncă; prin urmare, trebuie canalizate investiții către cercetare și dezvoltare. Rezultatul va fi, fără îndoială, creșterea numărului locurilor de muncă și dezvoltarea economiilor țărilor membre OCDE: „investind în educație și în competențe astăzi, vom genera o creștere în viitor", a adăugat domnia sa.
În contextul prezenței la dezbatere a Secretarului general al OCDE, domnul Angel Gurria, domnul Cozmanciuc a prezentat progresele înregistrate de România în procesul de aderare la această organizație și a subliniat faptul că aderarea României la OCDE rămâne unul dintre cele mai importante puncte de pe agenda politică externă a țării noastre, beneficiind de un sprijin larg din partea societății românești, respectiv: a Guvernului, a comunităților de afaceri și a societății civile.
În răspunsul său, Secretarul general al OCDE a declarat că „România este pregătită să înceapă procesul de aderare la OCDE. Deja se fac pregătiri în acest sens. Iar candidatura României se bucură de o apreciere general favorabilă din partea OCDE și a membrilor săi”.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 27 martie 2023, 14:06
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro