Curriculum Vitae
Press releases
Photo gallery
Parliamentary activity
2020-present (dep.)
2016-2020 (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
2012-2016 (dep.)
 
You are here: Home page > Legislature 2016-2020 > Chamber of Deputies > Corneliu-Mugurel Cozmanciuc > Press releases Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Mugur Cozmanciuc (Grup PNL)
Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc a fost ales în funcții de conducere la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE)

Cu ocazia primei părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg, care s-a desfășurat în perioada 22 – 26 ianuarie 2018, parlamentarii români au fost aleși în funcții de conducere la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

Deputatul PNL de Neamț, Mugur Cozmanciuc, a fost reales pentru un nou mandat de vicepreședinte al Subcomisiei pentru probleme infracționale și lupta împotriva terorismului, care funcționează în cadrul Comisiei pentru afaceri juridice și drepturile omului a APCE.
De asemenea, parlamentarul român este membru și în anul 2018 al Subcomisiei privind relația cu OCDE și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, din cadrul Comisiei pentru afaceri politice și democrație a APCE.
Tot în cadrul lucrărilor primei părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg deputatul PNL Mugur Cozmanciuc a fost desemnat reprezentantul Comisiei pentru afaceri politice și democrație a APCE la reuniunile Consiliului pentru alegeri democratice din cadrul Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept a Consiliului Europei, cunoscută ca și Comisia de la Veneția. Principalii contracandidați pentru această funcție au fost un parlamentar englez, respectiv Lordul George Foulkes, care este membru al Camerei Lorzilor a Parlamentului Regatului Unit și membru al Partidului Laburist, și un parlamentar spaniol, Jordi Xucla, care a fost ales supleantul deputatului român.
Totodată, deputatul PNL Mugur Cozmanciuc a fost desemnat membru supleant pentru a reprezenta Comisia pentru afaceri juridice și drepturile omului a APCE la reuniunile Comisiei de la Veneția.
Nu în ultimul rând, deputatul Mugur Cozmanciuc a fost desemnat raportor al Comisiei APCE pentru afaceri politice și democrație pe tema ”Evaluarea parteneriatului pentru democrație” acordat Parlamentului Republicii Kârgâzstan, în ședința Comisiei de joi, 25 ianuarie 2018, de la Strasbourg.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania wednesday, 26 january 2022, 6:48
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro