Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Corneliu-Mugurel Cozmanciuc > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Mugur Cozmanciuc (Grupul parlamentar al PNL)
Problemele principalului partid de guvernământ domină agenda politică a României

Începutul sesiunii parlamentare s-a prefigurat a fi unul zgomotos, dovadă stând evenimentul politic ce s-a petrecut la finalul săptămânii trecute. Atunci am fost martorii unor episoade politice care au relevat anumite tensiuni în principalul partid de guvernământ.

Problemele economico – sociale, de politică externă, pesta porcină sau cea de-a treia reuniune a Summitului „Inițiativei celor Trei Mări”, deși importante prin amploare și semnificații, au trecut în plan secund. Nu asistăm pentru prima dată la astfel de evenimente, principalul partid de guvernământ arătându-ne în mai multe rânduri, de la alegerile parlamentare încoace, cum „luptele interne” sunt mai importante decât ceea ce contează pentru România ca actor politic internațional și membru al UE.
Desigur că „sănătatea politică” a României este importantă și trebuie să ne intereseze, dar cred că mai importante sunt problemele țării și situația în care se găsește. Altminteri, printr-o analiză reprospectivă, putem observa cum România se sufocă din cauza managementului defectuos pe care unele persoane, aflate la conducerea unor ministere sau a altor instituții importante ale statului român, îl desfășoară.
Reamintesc de crizele din domeniul sănătății, în mod special de epidemia de rujeolă unde numărul total de cazuri confirmate raportate până la data de 21.09.2018 este 15.352, din care 59 de decese, criza pestei porcine despre care am aflat că s-au primit informări de la instituțiile specializate ale statului către instituțiile competente încă de la 1 ianuarie 2016, probleme din domeniul infrastructurii rutiere și feroviare, unde nu s-a progresat nimic.
Toate acestea, dar și altele, sunt date uitării. Inflexiunea politică în care se găsește guvernarea domină agenda politică a statului român. Distragerea atenției opiniei publice de la problemele care cu adevărat contează este o dovadă a minciunii care le este servită zilnic românilor. Politica internă, și când spun politică internă mă refer la „politica de partid”, primează și vine să amintească, parcă, de perioada dinainte de 1989 când „partidul era în tot și în toate”. Făcând un arc peste timp, astăzi importantă nu este România, ci „unitatea partidului”.
În calitate de deputat ales de cetățenii României, ca de altfel și ceilalții politicieni, cred că tensiunile și problemele din partidele politice trebuie să fie subsecvente intereselor țării. Modul cum actuala majoritate parlamentară a înțeles să-și desfășoare activitatea excede situația în care se află țara. În an de mare sărbătoare nu s-a făcut nimic pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire. Din contră, profesionalismul este înlocuit de mediocritate care, de cele mai multe ori, este transferată în situații negative având în centrul lor cetățeanul român.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 28 martie 2023, 21:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro