Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Corneliu-Mugurel Cozmanciuc > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (Grupul parlamentar al PNL)
Guvernul PNL aduce fonduri europene, în valoare de milioane de euro, care vor contribui la dezvoltarea României

Guvernul PNL a anunțat că va lansa, în viitorul apropiat, o serie de proiecte europene, în valoare de 250 milioane de euro, care vor contribui la dezvoltarea României, inclusiv a județului Neamț.

Deși cei de la PSD încearcă să împiedice buna funcționare a României, prin sabotarea guvernării, PNL, prin Guvernul interimar, face treabă bună în continuare, pentru a sluji interesele cetățenilor.
Cu ajutorul celor 250 milioane de euro se vor crea 1000 de locuri de muncă, îi vom încuraja pe cei plecați peste hotare să se întoarcă în țară. Am speranța că astfel cât mai mulți nemțeni se vor întoarce acasă, pentru a contribui la dezvoltarea județului Neamț.
Totodată, văzând cum sabotează cei de la PSD viitorul României militez pentru organizarea alegerilor anticipate, pentru a avea un Parlament care să sprijine eforturile de a continua reformele începute de Guvernul PNL. Împreună mergem mai departe.
Mai multe informații despre aceste proiecte găsiți mai jos:
Guvernul României a aprobat 10 apeluri de proiecte pentru Programul Operațional Capital Uman în valoare de 250 de milioane de euro. Două dintre apeluri sunt destinate românilor din diaspora.
 • 30 de milioane de euro pentru antreprenorii români din diaspora. Banii vor veni în sprijinul a 180 de start-up-uri înființate de cetățeni români plecați în străinătate. Apelul este intitulat „România Te Așteaptă” și dă o șansă de revenire diaporenilor în țară. Prin această linie de finanțare avem în vedere crearea a aproximativ 1.000 de locuri de muncă. Apelul va fi lansat cel târziu în luna martie a.c.
 • 30 de milioane de euro pentru copiii din familiile plecate la muncă în străinătate. 1000 de copii, incluși în cadrul apelului de proiect, vor beneficia de programe tip after-school, mai exact un pachet care combină activitățile educaționale, masa caldă și echipamente de joacă. Este cel mai avansat apel de proiect și va fi lansat în perioada 17-20 februarie a.c.
 • 20 de milioane de euro pentru studenți. Sprijin pentru 200 de start-up-uri ale studenților din an terminal în domeniul tehnic. Programul se adresează domeniilor IT, robotică și automatizări industriale.
 • 30 de milioane de euro pentru angajații companiilor. 8.000 de angajați vor putea să-și dezvolte abilitățile și competențele în domeniul economiei digitale. Apelul este structurat pe două paliere și se adresează întreprinderilor mari și celor mici și mijlocii.
 • 20 de milioane de euro pentru elevi. Programul tip after-school presupune sprijin pentru elevii din clasele 0 - IV cu pachete de măsuri care combină activitățile educaționale cu echipamente de joacă la nivelul unităților școlare incluse în acest apel.
 • 20 de milioane de euro pentru programe de screening în sarcină. Linia de finanțare sprijină prevenția medicală cu identificarea riscurilor în timpul sarcinii și vine în ajutorul familiilor tinere. Aceasta este a doua etapă a apelului lansat în luna noiembrie.
 • Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 21 martie 2023, 7:08
  Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
  E-mail: webmaster@cdep.ro