Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
amendamente
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mihai Deaconu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Mihai Deaconu (Grup parlamentar național democrat)
Educația sexuală în școli – o necesitate, nu un subiect tabu

Nu putem și nu trebuie să rămânem indiferenți la apelul ONG-urilor tinerilor reunite în Alianța Națională a Organizațiilor Studențești lansat săptămâna trecută în spațiul online, transmis instituțiilor abilitate să ia măsuri în vederea introducerii educației sexuale ca materie în școlile din România.

Ca membru în comisia de învățământ, dascăl și părinte, mă declar un susținător al acestei propuneri argumentată corect de tineri și salut cu respect curajul de a se poziționa față de un subiect considerat tabu prea mult timp în societatea românească.
Trăim într-o epocă în care copiii noștri devin prea repede și în mod eronat adulți, comit greșeli din cauza lipsei de informații corecte, din cauza unui așa-zis comportament pudic al părinților. Este momentul ca statul să își asume întru totul responsabilitatea privind educația corectă a tinerilor și în acest domeniu, cu efecte majore asupra dezvoltării personale a tinerilor.
În condițiile de astăzi, cu un acces nelimitat la informații, putem afirma că tineri noștri pot intra, chiar de la o vârstă fragedă, în posesia unor informații nocive și neadecvate și nesusținute de argumente științifice într-un cadru instituționalizat, ceea ce conduce la o percepție și reflectare total eronată a realității.
La foarte mulți copii lăsați nesupravegheați din diferite motive, cum ar fi părinții plecați în străinatate sau părinți care sunt foarte ocupați cu munca s-a observat o dezvoltare timpurie a unui comportament sexual exacerbat care conduce fie la dezechilibre hormonale, fie la manifestări improprii vârstei lor.
Pentru a găsi soluții la aceste probleme cu care se confruntă zilnic societatea noastră profit de această cale pentru a propune comisiilor de învățământ și sănătate din cadrul Camerei Deputaților să organizăm o dezbatere pe această temă la care să invităm reprezentanții celor trei ministere cu responsabilitate față de tineri, precum și ONG-urile reprezentative, astfel încât să ne asigurăm că rezultatul este cel dorit în rezolvarea problemelor mai sus identificate.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 24 noiembrie 2020, 2:27
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro