Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
amendamente
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mihai Deaconu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Mihai Deaconu (Grup ND)

Deputatul Mihai Deaconu, membru în Comisia de învățământ, știință, tineret și sport, a depus în cursul zilei de joi, 22 octombrie, o inițiativă legislativă de modificare și completare a Legii nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare.

Prin această propunere, inițiatorul își propune să reglementeze omisiunile și condițiile restrictive pentru absolvenții cu studii superioare de scurtă durată, astfel încât absolvenții cu diplome să fie considerați absolvenți ai ciclului I conform sistemului Bologna, având în vedere că omisiunea acestei echivalări este recunoscută de însuși Ministrul Educației.
În mod concret propunerea face dreptate absolvenților de studii superioare de scurtă durată ai Institutelor Politehnice de Subingineri, o categorie socio-profesională calificată și stabilă pe piața muncii, pe principiul european al învățării pe tot parcursul vieții și recunoașterii educației anterioare.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 24 noiembrie 2020, 2:22
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro