Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
amendamente
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Mihai Deaconu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația parlamentară va fi formată din deputatul Mircea Dolha - șeful delegației și vicepreședinte al Comisiei, Mihai Deaconu (PP-DD) - membru, Aurelian Mihai (PNL) - membru și Eugen Tomac (neafiliat), și reprezintă un prilej ca deputații români să aibă o serie de întâlniri cu reprezentanții comunităților românești din Spania.
"Agenda vizitei de lucru, așa cum ne-am propus-o noi, include atât întâlniri cu demnitarii și reprezentanții români în Spania, la Institutul Cultural Român, la Ambasada României și la Consulat, cât și întâlniri de lucru cu omologi parlamentari și cu reprezentanți ai autorităților spaniole responsabile cu politicile pentru imigrație. Foarte important, ne dorim să avem mai multe întâlniri cu românii care trăiesc la Madrid și nu numai, dar și cu jurnaliștii români din Spania. Sunt multe chestiuni importante pe care sperăm să le discutăm cu românii din Spania, în special despre problemele cu care se confruntă, dar intenția noastră este și aceea de a ne consulta cu privire la selecția transparentă și nepolitizată a delegaților la primul Congres pentru românii de pretutindeni, eveniment ce va fi organizat în acest an", a declarat șeful delegației, domnul deputat Mircea Dolha.
Membrii Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării urmează să sosească sâmbătă la Madrid, urmând ca deputații să participe alături de comunitatea românească la slujba religioasă de duminică, 22 februarie.
Luni, 23 februarie, pe agenda delegației se află o întâlnire cu reprezentanții Institutului Cultural Român la Madrid, ora 9.15, la sediul ICR (Plaza de la Lealtad, no. 3), urmată de o reuniune de lucru cu responsabilii pe problematica comunității românești din Ambasada și Consulatul României, ora 11.00, la sediul Ambasadei României (Av. Alfonso XIII no 157). Tot luni, parlamentarii se vor deplasa la Consulatul României, oportunitate de dialog cu cetățenii români care trăiesc în Spania. Începând cu ora 18.00, delegația Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării are în program o reuniune cu reprezentanți ai comunității românești la sediul Ambasadei României din Madrid. Marți, 24 februarie, parlamentarii români se vor deplasa la sediul Guvernului Comunității Madrid, loc unde, începând cu ora 11.30, este programată o întâlnire cu dl. Gonzalo Ortiz Lazaro, director general pentru imigrație în cadrul Guvernului Comunității Madrid. Va urma, de la 13.00, la sediul Congresului Deputaților, o întrevedere cu dl. Joe Eugenio Azpiroz Villar, președintele Comisiei pentru muncă și securitate socială din Congresul Deputaților, însoțit de membri ai Comisiei.
Programul vizitei parlamentare se va încheia marți, 24 februarie, cu o întâlnire cu Preasfințitul Timotei Lauran, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române din Spania și Portugalia, urmând, ca a doua zi, miercuri, 25 februarie, delegația să se întoarcă în România.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 24 noiembrie 2020, 3:12
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro