Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
raisa.enachi@cdep.ro
2820310400014
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Raisa Enachi > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Angelica Fădor (Grupul parlamentar al PNL)
Autoritățile locale pot cere suplimentarea sumelor pentru finalizarea investițiilor demarate prin programul PNDL 1; contractele se prelungesc cu până la 2 ani

Autoritățile locale care nu au reușit să finalizeze obiectivele de investiții prin programul PNDL (etapa 1) vor putea beneficia, în urma unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului, de prelungirea contractelor cu până la 2 ani și de suplimentarea sumelor pentru investițiile demarate.

Primarii pot depune solicitările de suplimentare a sumelor în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a OUG. Actul normativ mai prevede și posibilitatea ca beneficiarii să plătească, din bugetul propriu, lucrările și, ulterior, în limita bugetului alocat, Ministerul Dezvoltării să deconteze aceste cheltuieli.
Pot beneficia de prelungirea contractelor autoritățile care s-au înscris în programul PNDL etapa 1 (perioadele 2015-2020 și 2016-2021), iar cererile trebuie să cuprindă o notă justificativă cu privire la motivele demersului făcut.
Mulți primari mi-au semnalat pe parcursul acestui an că sunt în pericol să nu-și poată finaliza proiectele locale demarate prin PNDL și atât de necesare comunităților pe care le administrează. Ca urmare, în calitate de deputat de Suceava, am avut, în mai multe rânduri, discuții cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării cu privire la găsirea unor soluții de deblocare a acestor programe de dezvoltare locală. Mă bucur că ieri Guvernul a luat această decizie atât de necesară primăriilor care au deja în derulare obiective importante.
Comunitățile locale au nevoie să fie sprijinite constant de către Guvern pentru a putea finaliza proiectele demarate și a deschide alte obiective de investiții. Dacă nu ar fi fost acordată această perioadă de grație, primăriile ar fi trebuit să returneze banii primiți de la Guvern, fapt care ar fi condus la intrarea mai multor autorități locale în faliment, iar lucrările începute ar fi rămas neterminate și s-ar fi degradat.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 30 ianuarie 2023, 20:44
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro