You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2001 > 12-02-2001

Sittings of the Chamber of Deputies of February 12, 2001

33. Dezbaterea Proiectele de legi:
  33.2 Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 90/2000 pentru modificarea și completarea Legii sanitare veterinare nr. 60/1974 (restituire la comisie).  
 
see bill no. 337/2000

Domnul Valer Dorneanu:

................................................

La punctul 37 al ordinii de zi: Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.90/2000 pentru modificarea și completarea Legii sanitare-veterinare, nr.60/1974, aflat în procedură de urgență.

Vă rog, domnule ministru.

Domnul Gheorghe Predilă:

Cu permisiunea dumneavoastră, vă adresez rugămintea să fie retrimis comisiei, deoarece la art.33, cum e formulat, venim și contravenim Legii nr.60/1974, modificată prin Legea nr.75/1991, și trecem Agenția sanitar-veterinară din structura ministerului în subordine și nu o să ne mai împăcăm cu legislația Comisiei Europene.

Art.35 practic desființează Poliția sanitar-veterinară și o înlocuiește cu așa-zisa Inspecție și numai aceasta nu ne-ar trebui în acest moment, când vedem ce se întâmplă cu produsele agroalimentare, să nu avem nici Poliție sanitar-veterinară și după aceea o să avem greutăți cu aquis-ul comunitar, la care noi lucrăm să ne aliniem acum.

Domnul Valer Dorneanu:

Reprezentantul comisiei.

Domnul Mihai Nicolescu:

Mulțumim.

De acord. De asemenea, urgență mare. Trebuie să ne aliniem Aquis-ului european și activități care se desfășoară ne pot pune în dificultate majoră. Tot așa, dacă este posibil, în domeniul respectiv lucrând alți oameni, săptămâna viitoare să avem propunerile de îmbunătățire la comisie.

Mulțumesc.

Domnul Valer Dorneanu:

Mulțumesc.

Supun votului dumneavoastră propunerea de restituire a proiectului la comisia sesizată în fond.

Cine este pentru? Mulțumesc.

Dacă sunt voturi împotrivă. Nu sunt.

Dacă sunt abțineri? Nu.

Proiectul a fost restituit comisiei sesizate în fond, cu rugămintea adresată ministerului să-și precizeze cât mai curând posibil punctul de vedere.