Plen
Sittings of the Chamber of Deputies of April 24, 2001
Abstract of the sittings
Full-text of the sittings

Parliamentary debates
Calendar
- Chamber of Deputies:
2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
2002 2001 2000
1999 1998 1997
1996
Query debates
for legislature: 2016-present
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996

Meetings broadcast

format Real Media
Last meetings
27-10-2020
Video archive:2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2001 > 24-04-2001 Printable version

Sittings of the Chamber of Deputies of April 24, 2001

2. Aprobarea componenței comisiilor de mediere pentru soluționarea textelor adoptate în redactări diferite de către cele două Camere la următoarele proiecte de lege:

 

Domnul Corneliu Ciontu:

  ................................................
 

În continuare, lucrările au fost conduse de domnul Ovidiu Cameliu Petrescu, vicepreședinte al Camerei Deputaților, asistat de domnii Tudor Mohora și Radu Stroe, secretari.

 
 

Domnul Ovidiu Cameliu Petrescu:

Doamnelor și domnilor deputați,

Declar deschisă ședința de astăzi a Camerei Deputaților, anunțându-vă că, din totalul celor 345 de deputați, și-au înregistrat prezența la lucrări un număr de 271; sunt absenți 74, din care participă la alte acțiuni parlamentare 9.

Potrivit programului, intrăm în aprobarea constituirii unor comisii de mediere.

 
Proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr. 26/1990 privind Registrul comerțului;

1.Deputații propuși în Comisia de mediere pentru soluționarea textelor adoptate în redactări diferite de către cele două Camere ale Parlamentului la Proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr. 26/1990 privind Registrul comerțului: Bivolaru Ioan - Grupul parlamentar PDSR, Vasile Aurelia - Grupul parlamentar PDSR; Chiriță Dumitru - Grupul parlamentar PDSR; Buzea Cristian Valeriu - Grupul parlamentar PRM; Palade Doru Dumitru - Grupul parlamentar PRM; Boagiu Anca Daniela - Grupul parlamentar PD; Cerchez Metin - Grupul parlamentar al minorităților naționale.

Cine este pentru? Mulțumesc.

Voturi împotrivă? Nu sunt.

Abțineri? Nu sunt.

S-a adoptat.

Proiectul de Lege pentru Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 118/1999 privind înființarea și utilizarea Fondului național de solidaritate;

2. Deputații propuși în Comisia de mediere pentru soluționarea textelor adoptate în redactări diferite de către cele două Camere ale Parlamentului la Proiectul de Lege pentru Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 118/1999 privind înființarea și utilizarea Fondului național de solidaritate: Dobrescu Smaranda - Grupul parlamentar PDSR; Buzatu Dumitru - Grupul parlamentar PDSR; Iliescu Valentin Adrian - Grupul parlamentar PDSR; Apostolescu Maria - Grupul parlamentar PRM; Crișan Emil - Grupul parlamentar PRM; Invănescu Paula Maria - Grupul parlamentar PD; Kerekes Karoly - Grupul parlamentar UDMR.

Voturi pentru? Mulțumesc.

Voturi contra? Nu sunt.

Abțineri? Nu sunt.

Adoptat.

Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 142/2000 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției SAPARD, pentru implementarea tehnică și financiară a instrumentului special de preaderare pentru agricultură și dezvoltare rurală;

3. Deputații propuși în Comisia de mediere pentru soluționarea textelor adoptate în redactări diferite de către cele două Camere ale Parlamentului la Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 142/2000 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției SAPARD, pentru implementarea tehnică și financiară a instrumentului special de preaderare pentru agricultură și dezvoltare rurală: Neagu Victor - Grupul parlamentar PDSR; Crăciun Dorel Petru - Grupul parlamentar PDSR; Ianculescu Marian - Grupul parlamentar PDSR; Savici Octavian - Grupul parlamentar PRM; Micula Cătălin - Grupul parlamentar PNL; Kelemen Attila Bela Ladislau - Grupul parlamentar UDMR; Babias Iohan Peter - Grupul parlamentar al minorităților naționale.

Cine este pentru? Mulțumesc.

Voturi împotrivă? Nu sunt.

Abțineri? Nu sunt.

Adoptat.

Proiectul de Lege aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 242/2000 pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice;

4. Deputații propuși în Comisia de mediere pentru soluționarea textelor adoptate în redactări diferite de către cele două Camere ale Parlamentului la Proiectul de Lege aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 242/2000 pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice: Tudoran Pavel - Grupul parlamentar PDSR; Iliescu Valentin Adrian - Grupul parlamentar PDSR; Motoc Marian Adrian - Grupul parlamentar PDSR; Enescu Nicolae - Grupul parlamentar PRM; Barbu Gheorghe - Grupul parlamentar PD; Știrbescu Cornel - Grupul parlamentar PNL; Kerekes Karoly - Grupul parlamentar UDMR.

Domnule deputat, dacă aveți o problemă, spuneți, vă rog.

 

Domnul Dorel Dorian:

Domnule președinte,

Distinși colegi,

S-a stabilit o comisie de mediere privind Ordonanța de urgență nr. 242, care are ca temă tocmai minoritățile persecutate în perioada '40 - '45. Eu m-am adresat la timpul respectiv secretarului care se ocupa de propuneri, domnul Nițu, mi s-a promis că se va înțelege că noi avem nevoie să participăm la această mediere, n-am fost trecuți. Am vorbit astăzi cu domnul președinte al Camerei și cu domnul vicepreședinte Ciontu, i-am întrebat ce se mai poate face ți mi-au spus că singura soluție este ca cineva din grupurile care au un deputat să cedeze locul.

Am rugat, în acest sens, m-am adresat la două grupuri parlamentare, și la PD și la PDSR, ca să ni se cedeze cel puțin un loc, ca să participăm la această dezbatere. Există un acord și vă rog ca acest lucru să-l întrebați și, eventual, să se facă o substituire.

 
 

Domnul Ovidiu Cameliu Petrescu:

Domnule Sassu, sunteți de acord să cedați locul?

 
 

Domnul Alexandru Sassu (din sală):

Da.

 
 

Domnul Ovidiu Cameliu Petrescu:

Deci, faceți o propunere, domnule Dorian. În locul domnului Barbu Gheorghe, de la Grupul parlamentar PD, pe cine să desemnăm?

 
 

Domnul Dorel Dorian:

Dorian Dorel.

 
 

Domnul Ovidiu Cameliu Petrescu:

Bine, domnul Dorian Dorel, de la Grupul minorităților.

 
 

Domnul Dorel Dorian:

Vă mulțumesc.

 
 

Domnul Ovidiu Cameliu Petrescu:

Cine este pentru? Mulțumesc.

Voturi împotrivă? Nu sunt.

Abțineri? Nu sunt.

Adoptat.

 
Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 299/2000 privind unele măsuri pentru accelerarea procesului de privatizare a societăților comerciale din domeniul lucrărilor publice, transportului și locuinței;

5. Deputații propuși în Comisia de mediere pentru soluționarea textelor adoptate în redactări diferite de către cele două Camere ale Parlamentului la Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 299/2000 privind unele măsuri pentru accelerarea procesului de privatizare a societăților comerciale din domeniul lucrărilor publice, transportului și locuinței: Marin Gheorghe - Grupul parlamentar PDSR; Lepădatu Lucia Cornelia - Grupul parlamentar PDSR; Sersea Nicolae - Grupul parlamentar PDSR; Florescu Nicolae Doru - Grupul parlamentar PRM; Pop Napoleon - Grupul parlamentar PNL; Pecsi Francisc - Grupul parlamentar UDMR; Tcaciuc Ștefan - Grupul parlamentar al minorităților naționale.

Cine este pentru? Mulțumesc.

Voturi contra? Nu sunt.

Abțineri? Nu sunt.

Adoptat.

Stimați colegi,

 

Întrucât la ora 11,00 este planificată ședința celor două Birouri Permanente, suspendăm ședința până la ora 12,00. Ne revedem la ora 12,00.

În continuare, lucrările ședinței au fost conduse de domnul Valer Dorneanu, președintele Camerei Deputaților.

 
 

Domnul Valer Dorneanu:

Stimați colegi,

Vă rog să vă reluați locurile, ca să începem lucrările ședinței, și le începem constatând cu regret că, din cei 271 de colegi de-ai noștri care și-au înscris prezența, sunt prezenți vreo 50, cu mare aproximație și îngăduință, și atunci sunt nevoit să facem apelul.

Domnule secretar Stroe, vă rog frumos să exercitați dumneavoastră această sarcină.

 
 

Domnul Radu Stroe:

- Abitei Ludovic - prezent
- Afrasinei Viorica - prezenta
- Albu Gheorghe - absent
- Ana Gheorghe - prezent
- Anastasescu Olga-Lucheria - prezenta
- Andea Petru - absent
- Andrei Ioan - prezent
- Andrei Zeno - absent
- Andronescu Ecaterina - absenta
- Antal Istvan - prezent
- Anton Marin - absent
- Antonescu George Crin Laurentiu - absent
- Antonescu Niculae Napoleon - prezent
- Apostolescu Maria - prezenta
- Arghezi Mitzura Domnica - prezenta
- Ariton Gheorghe - prezent
- Armas Iosif - prezent
- Arnautu Eugeniu - prezent
- Asztalos Ferenc - prezent
- Baban Stefan - absent
- Babias Iohan-Peter - prezent
- Babiuc Victor - absent
- Baciu Mihai - absent
- Bahrin Dorel - absent
- Balta Mihai - prezent
- Balta Tudor - prezent
- Bar Mihai - prezent
- Bara Radu Liviu - prezent
- Barbu Gheorghe - absent
- Bartos Daniela - absenta
- Badoiu Cornel - absent
- Balaet Mitica - prezent
- Balasoiu Amalia - prezenta
- Bancescu Ioan - prezent
- Bâldea Ioan - prezent
- Becsek-Garda Dezideriu Coloman - prezent
- Bentu Dumitru - prezent
- Bercaroiu Victor - prezent
- Berceanu Radu Mircea - absent
- Bereczki Endre - prezent
- Birtalan Ákos - prezent
- Bivolaru Ioan - absent
- Bleotu Vasile - absent
- Boabes Dumitru - prezent
- Boagiu Anca Daniela - absenta
- Boaja Minica - prezent
- Boc Emil - absent
- Bogea Angela - prezenta
- Boiangiu Cornel - absent
- Bolcas Augustin Lucian - absent
- Böndi Gyöngyike - prezenta
- Borbely Laszlo - prezent
- Bozga Ion - prezent
- Bran Vasile - absent
- Brînzan Ovidiu - absent
- Brudasca Damian - absent
- Bucur Constantin - absent
- Bucur Mircea - prezent
- Buga Florea - absent
- Burnei Ion - prezent
- Buruiana Aprodu Daniela - absenta
- Buzatu Dumitru - prezent
- Buzea Cristian Valeriu - prezent
- Calcan Valentin Gigel - prezent
- Canacheu Costica - prezent
- Cazimir Stefan - prezent
- Cazan Gheorghe Romeo-Leonard - absent
- Casunean-Vlad Adrian - prezent
- Cerchez Metin - prezent
- Cherescu Pavel - prezent
- Chiliman Andrei Ioan - absent
- Chirita Dumitru - prezent
- Ciontu Corneliu - absent
- Ciuceanu Radu - absent
- Ciuperca Vasile Silvian - absent
- Cîrstoiu Ion - prezent
- Cladovan Teodor - prezent
- Cliveti Minodora - prezenta
- Coifan Viorel-Gheorghe - prezent
- Cojocaru Nicu - prezent
- Craciun Dorel Petru - prezent
- Cret Nicoara - absent
- Cristea Marin - prezent
- Crisan Emil - prezent
- Dan Matei-Agathon - absent
- Daraban Aurel - prezent
- Dinu Gheorghe - prezent
- Dobre Traian - prezent
- Dobre Victor Paul - prezent
- Dobrescu Smaranda - prezenta
- Dolanescu Ion - absent
- Dorian Dorel - absent
- Dorneanu Valer - prezent
- Dragomir Dumitru - absent
- Dragos Liviu Iuliu - absent
- Dragu George - prezent
- Draganescu Ovidiu-Virgil - prezent
- Dretcanu Doina-Micsunica - prezenta
- Dumitrescu Cristian Sorin - absent
- Dumitriu Carmen - prezenta
- Dutu Constantin - absent
- Dutu Gheorghe - absent
- Enescu Nicolae - prezent
- Erdei Doloczki Istvan - prezent
- Eserghep Gelil - prezent
- Fâca Mihail - prezent
- Firczak Gheorghe - prezent
- Florea Ana - prezenta
- Florescu Ion - prezent
- Florescu Nicolae-Doru - prezent
- Fotopolos Sotiris - prezent
- Frunzaverde Sorin - absent
- Gaspar Acsinte - prezent
- Georgescu Filip - absent
- Georgescu Florin - absent
- Gheorghe Valeriu - absent
- Gheorghiof Titu Nicolae - absent
- Gheorghita Manuela - prezenta
- Gheorghiu Adrian - absent
- Gheorghiu Viorel - absent
- Gingaras Georgiu - prezent
- Giuglea Stefan - prezent
- Godja Petru - prezent
- Gradinaru Nicolae - absent
- Grigoras Neculai - prezent
- Gubandru Aurel - prezent
- Gvozdenovici Slavomir - prezent
- Hasotti Puiu - prezent
- Hogea Vlad Gabriel - prezent
- Holtea Iancu - prezent
- Hrebenciuc Viorel - absent
- Ianculescu Marian - prezent
- Ifrim Mircea - prezent
- Ignat Miron - absent
- Ilie Aurel-Constantin - absent
- Iliescu Valentin Adrian - prezent
- Ionel Adrian - prezent
- Ionescu Anton - prezent
- Ionescu Costel Marian - prezent
- Ionescu Dan - absent
- Ionescu Daniel - absent
- Ionescu Mihaela - absenta
- Ionescu Razvan - prezent
- Ionescu Smaranda - prezenta
- Iordache Florin - prezent
- Iriza Scarlat - prezent
- Ivanescu Paula Maria - prezenta
- Jipa Florina Ruxandra - absenta
- Kelemen Atilla Bela Ladislau - prezent
- Kelemen Hunor - absent
- Kerekes Károly - prezent
- Kónya-Hamar Sandor - prezent
- Kovács Csaba-Tiberiu - prezent
- Kovács Zoltan - prezent
- Lari Iorga Leonida - absenta
- Lazar Maria - prezenta
- Lapadat Stefan - prezent
- Lapusan Alexandru - prezent
- Leonachescu Nicolae - prezent
- Lepadatu Lucia Cornelia - prezent
- Lepsa Victor Sorin - absent
- Loghin Irina - prezenta
- Luchian Ion - prezent
- Magheru Paul - prezent
- Maior Lazar Dorin - absent
- Makkai Grigore - absent
- Man Mircea - absent
- Manolescu Oana - prezenta
- Marcu Gheorghe - prezent
- Mardari Ludovic - prezent
- Marin Gheorghe - prezent
- Marineci Ionel - prezent
- Márton Árpád Francisc - prezent
- Malaimare Mihai-Adrian - prezent
- Maracineanu Adrian - prezent
- Mândrea-Muraru Mihaela - prezenta
- Mândroviceanu Vasile - absent
- Mera Alexandru Liviu - absent
- Merce Ilie - prezent
- Mesca Sever - absent
- Miclea Ioan - prezent
- Micula Catalin - prezent
- Mihalachi Vasile - prezent
- Mihailescu Petru Serban - absent
- Mincu Iulian - prezent
- Mircea Costache - prezent
- Mirciov Petru - prezent
- Miron Vasile - prezent
- Mitrea Miron Tudor - absent
- Mitu Dumitru Octavian - absent
- Mitaru Anton - prezent
- Mînzîna Ion - prezent
- Mocioalca Ion - prezent
- Mocioi Ion - absent
- Mogos Ion - prezent
- Mohora Tudor - prezent
- Moisescu George Dumitru - prezent
- Moisoiu Adrian - prezent
- Mois Vasalie - absent
- Moldovan Carmen Ileana - prezenta
- Moldovan Petre - prezent
- Moldoveanu Eugenia - prezenta
- Moraru Constantin Florentin - absent
- Motoc Marian Adrian - absent
- Musca Monica Octavia - prezenta
- Musetescu Ovidiu-Tiberiu - absent
- Naidin Petre - prezent
- Nan Nicolae - prezent
- Nassar Rodica - prezenta
- Naum Liana Elena - prezenta
- Nadejde Vlad-George - prezent
- Nastase Adrian - absent
- Nastase Ioan Mihai - prezent
- Neacsu Ilie - prezent
- Neagu Ion - prezent
- Neagu Victor - absent
- Neamtu Horia Ion - prezent
- Neamtu Tiberiu Paul - prezent
- Nechifor Cristian - prezent
- Negoita Liviu Gheorghe - prezent
- Nica Dan - absent
- Nicolae Ion - prezent
- Nicolaescu Gheorghe-Eugen - prezent
- Nicolescu Mihai - prezent
- Nicolicea Eugen - absent
- Niculescu Constantin - prezent
- Niculescu-Duvaz Bogdan Nicolae - absent

 
 

Domnul Valer Dorneanu:

Domnule secretar,

V-aș ruga să întrerupeți, pentru că văd că s-au adunat colegii pentru realizarea cvorumului, și până când epuizăm lista încep să plece cei de la litera A.

Stimați colegi,

V-aș ruga să aveți răbdare o jumătate de oră, să nu mai părăsiți sala, ca să epuizăm această listă. Vă rog să urmăriți cu atenție lista.

Stimați colegi,

Sunt prezenți 248 de deputați. V-aș ruga să nu mă obligați să număr la fiecare lege, decât dacă sunt voturile foarte împărțite.

 
   

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania thursday, 29 october 2020, 9:53
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro