You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2001 > 08-05-2001

Sittings of the Chamber of Deputies of May 8, 2001

31. Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.1/1998 privind organizarea și funcționarea Serviciului de Informații Externe, republicată în Monitorul Oficial al României Partea I, nr.511/18.10.2000 (restituită comisiei).
 
see bill no. 6/2001

Domnul Valer Dorneanu:

................................................

Pct.32 – Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.1/1998 privind organizarea și funcționarea Serviciului de Informații Externe, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I nr.511/18.10.2000.

Comisia pentru apărare, dacă e prezentă propune respingerea acestui proiect. Comisia pentru apărare? Domnul deputat Tudor, reprezentanți comisia de apărare. Reprezentați Comisia de apărare?

Domnul Marcu Tudor:

Am o rugăminte. Vreau să vă răspuns că nu numai că reprezint, poate că sunt singur, toată ziua de astăzi am fost singur, dar este proiectul meu. Pentru că, vreau să se repare ceva ce am făcut prost data trecută. Unul dintre inițiatorii acestui proiect de lege, care nu a fost bine judecat, a fost și de început, am fost eu. De aceea, am făcut aceasta cu aprobarea sau mai bine zis sfătuindu-ne cu domnul Chiliman, cu Petre Roman, cu Hrebenciuc și am găsit de acord că aceasta este cea mai bună formulă. De aceea, vreau s-o susțin și în nume propriu și în numele comisiei.

Vă mulțumesc.

Domnul Valer Dorneanu:

În numele comisiei n-o puteți susține, pentru că din partea comisiei există propunere de respingere.

Domnul Marcu Tudor:

Păi, de unde știți că eu nu zic comisia a propus că…, iar eu am propus că...

Domnul Valer Dorneanu:

Păi, nu merge. Ca inițiator, aveți dreptul să vă susțineți legea. Și chemați, vă rog, reprezentanții comisiei de apărare.

Stimați colegi, vă propun să restituim acest proiect, pentru că domnul deputat Tudor nu poate să fie și inițiator, să susțină legea, și să reprezintă și comisia și să susțină respingerea ei.

Domnul Marcu Tudor:

Bine. Eu puteam să spun punctul de vedere al comisiei și paralel, punctul meu de vedere.

Domnul Valer Dorneanu:

Nu, dar nu e frumos că v-am obliga să vă încălcați moralitatea.

Domnul Marcu Tudor:

Bun. Nu am nimic împotrivă. Dacă vreți să o respingem... eu totuși vreau să vă sensibilizez puțin, dacă-mi permiteți un minut.

Domnul Valer Dorneanu:

Bun.

Domnul Marcu Tudor:

Această lege este o completare a legii vechi, pentru că am văzut că nu a funcționat bine. Cei care au fost la Comisia de control a activității SIE, au crezut că vrea cineva să le ia locul sau că vrem schimbări și, receptivi, așa cum au fost, au zis: nu, mai bine să o lăsăm așa. Că au intrat deja în comisia aceea. Nici vorbă de așa ceva. Comisia s-a făcut, rămâne 4 ani, dar pentru următoarea perioadă de activitate sau chiar pentru asta, dacă va fi modificată în continuare, este bine ce am propus. O să susțin data viitoare, dacă acceptați s-o amânăm în discuție.

Vă mulțumesc.

Domnul Valer Dorneanu:

Deci prezența dumneavoastră nu a fost inutilă, pentru că, în lipsa comisiei, ne-ați convins că trebuie s-o trimitem înapoi pentru o deliberare nouă.

Supun votului dumneavoastră restituirea proiectului la Comisia de apărare.

Cine este pentru? Vă mulțumesc.

Voturi împotrivă?

Abțineri?

Unanimitate.