You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2001 > 11-09-2001

Sittings of the Chamber of Deputies of September 11, 2001

4. Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.93/1999 pentru aprobarea finanțării repatrierii personalului navigant debarcat sau aflat la bordul unor nave maritime de transport, achitarea drepturilor restante și pentru menținerea în siguranță a navelor aflate în conservare din patrimoniul companiilor de navigație maritime NAVROM S.A. Constanța și ROMLINE S.A. Constanța (amânarea votului final).
 
see bill no. 70/2000

Domnul Valer Dorneanu:

................................................

A apărut, stimați colegi, un proiect pierdut din ordinea de zi. În mod corect, pe lista care vă este comunicată dumneavoastră la pct.41 este proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.125/1999 privind modificarea Ordonanței de urgență nr.93/1999 pentru aprobarea finanțării repatrierii personalului navigant debarcat sau aflat la bordul unor nave maritime de transport, achitarea drepturilor restante și pentru menținerea în siguranță a navelor aflate în conservare din patrimoniul companiilor de navigație NAVROM și ROMLINE.

Aveți un raport de înlocuire al Comisiei pentru industrii? Da. Suntem în prezența unei ordonanțe de urgență.

Domnul deputat Antal din partea Comisiei pentru industrii ne propune timpii de dezbatere.

Domnul Antal Istvan:

Domnule președinte,

Am o rugăminte. Dacă sunteți amabil să vă uitați la poziția 47 și să observați că acolo este vorba de aprobarea Ordonanței nr.93. Tot în procedură de urgență. Nu este nici o problemă. Dar aș dori să aprobăm prima dată Ordonanța nr.93, ca pe urmă să putem aproba Ordonanța nr.125 care modifică Ordonanța nr.93.

De fapt este vorba de prelungirea termenului de aplicare a Ordonanței nr.93 și acest termen a fost realizat și deja ambele ordonanțe au fost aplicate, având în vedere faptul că prin aplicarea acestor ordonanțe au beneficiat echipajele a 106 nave, primindu-și drepturile 1934 de navigatori și fiind repatriați 146 de navigatori de la cele două companii de navigație maritimă. Și prin aplicarea prevederilor celor două ordonanțe de urgență, s-a cheltuit suma de 112,68 miliarde lei față de suma aprobată de 112,7 miliarde lei.

Deci, ca atare, vă rog să supuneți votului prima dată Ordonanța nr.93, după care putem vota și Ordonanța 125 care, practic, a modificat la vremea respectivă cu 3 luni de zile termenul de aplicare a Ordonanței 93.

Propun pentru discuții două minute și pentru eventuale intervenții un minut.

Vă mulțumesc.

Domnul Valer Dorneanu:

Stimați colegi,

Mie propunerea mi se pare pertinentă, dar supun votului dumneavoastră această inversare. Să aprobăm întâi reglementarea de bază, Ordonanța nr.93 și pe urmă Ordonanța nr.125.

Sunteți de acord să luăm întâi proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței nr.93/1999 de pe poziția 47? Cine este pentru? Mulțumesc.

Împotrivă?

Abțineri?

Unanimitate.

Trecem atunci la dezbaterea și aprobarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență nr.93/1999.

Tot Comisia de industrii este rugată să ne propună timpii de dezbatere. Domnul deputat Antal.

Domnul Antal Istvan:

Domnule președinte,

Am propus trei minute pentru dezbateri și un minut pentru intervenții dacă sunt.

Vă mulțumesc.

Domnul Valer Dorneanu:

Cine este pentru acești timpi de dezbatere? Mulțumesc.

Dacă sunt voturi împotrivă. Nu sunt.

Abțineri? Nu sunt.

Unanimitate.

La titlul proiectului de lege astfel cum a fost votat de Senat, dacă aveți obiecțiuni. Nu aveți. Votat în unanimitate.

La cuprinsul art.unic care cuprinde dispoziția de aprobare a Ordonanței nr.93 dacă aveți obiecțiuni. Nu aveți. Votat în unanimitate.

La titlul ordonanței de urgență dacă aveți obiecțiuni. Nu. Votat în unanimitate.

La art.1, 2 și 3 dacă aveți obiecțiuni. Nu aveți. Votate în unanimitate.

La art.2, 3, 4, 5 dacă aveți obiecțiuni. Nu aveți. Votate în unanimitate.

La art.6 și 7, ultimele, ale ordonanței dacă aveți obiecțiuni. Nu aveți. Votate în unanimitate.

La anexă dacă aveți obiecțiuni. Comisia nu a avut. Nu aveți. Votată în unanimitate,

Vă semnalez că anexa cuprinde și o notă. La anexă inclusiv la notă dacă aveți obiecțiuni. Nu aveți. Votat în unanimitate.

Parcurgându-se proiectul de lege și cuprinsul ordonanței de urgență pe texte, urmează să-l supunem votului final, dar pentru că cvorumul nu există, o vom face la prima ședință de vot final care va fi stabilită de Comitetul ordinii de zi.