Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2003 > 17-06-2003

Ședința Camerei Deputaților din 17 iunie 2003

  1. Intervenții ale domnilor deputați:
  1.12 Ilie Merce - intervenție cu titlul "Disidenții de operetă";

Domnul Ovidiu-Cameliu Petrescu:

................................................

Domnul Ștefan Lăpădat a depus în scris. Domnul deputat Ilie Merce are cuvântul, urmează domnul Mircea Toader.

Domnul Ilie Merce:

Intervenția mea de astăzi se intitulează: "Disidenții de operetă".

Domnule președinte,

de 13 ani, niște oameni fără țară și fără Dumnezeu, înjură de mama focului fosta Securitate, deși atât înainte de "marea altercație" din decembrie 1989, cât și după, au profitat copios după urma ei, ajungând astăzi niște îmbuibați fără scrupule și fără morală.

"Prigoana" la care au fost supuși distinșii noștri hominculi le-a răvășit mințile într-atât, încât și astăzi singura lor preocupare este aceea de a semăna ură și vrajbă în societatea românească, afectată de o profundă criză morală și aflată în continuă derivă.

Nu există apariții în presă, la posturile de radio și televiziune, nu există zi lăsată de la Dumnezeu în care să nu scoată din puțul gândirii lor seci "judecăți de valoare" despre această instituție. Obsedați până la agonie de un mit pe care nu-l pot înțelege, acești clevetitori bolnavi iremediabil de "securită" au devenit niște ființe complexate social. În general nu-și pot controla limbajul și reacțiile, devenind ridicoli, iar furia lor atinge paroxismul.

În criză de imaginație și talent își caută subiecte de senzație prin arhivele Securității, pe care le violează cu mâinile lor nespălate.

Din păcate, societatea noastră bolnavă nu poate reacționa la acești microbi, nu a găsit bisturiul potrivit să extirpe tumoarea care face mult rău țării în general și serviciilor de informații în special. Niște neica-nimeni, duși de-acasă, terorizează o lume întreagă cu o problemă în care, în mod intenționat, confundă termenii și valorile pentru a crea o permanentă stare de tensiune și diversiune, deși ei știu foarte bine că nu au nici o autoritate morală să o facă. Introduși pe ușa din dos într-o instituție parazitară, plătiți cu bani grei din buzunarul public, fără să facă nimic constructiv, pentru că nu sunt în stare, acești vajnici dizidenți de operetă continuă să rumege în continuare cu nerușinare...

De ce? Pentru că ei au adeverință de la psihiatrie că pot să scuipe oriunde și pe oricine fără să fie sancționați, sau, altfel spus, să nu te iei la trântă cu porcul, că vă murdăriți amândoi și lui îi place.

În final, sunt obligat să salut luciditatea, raționalitatea și verticalitatea Serviciului Român de Informații care, prin vocea directorului său, domnul Radu Timofte, a îndrăznit, în cele din urmă, să spună ceea ce credem că a și gândit cu privire la rolul arhivelor de informații din perioada antedecembristă.

Dacă a făcut această declarație înseamnă că a început să învețe și să deprindă ceva din meserie și își manifestă independența pe care trebuie să o aibă un director al unui serviciu secret, chiar dacă acest lucru s-ar putea să nu placă unora.

În orice caz, la necaz, contați pe noi, domnule director!

Domnul Ovidiu-Cameliu Petrescu:

Vă mulțumesc.