Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2003 > 09-12-2003

Ședința Camerei Deputaților din 9 decembrie 2003

  1. Intervenții ale deputaților:
  1.38 Maria Lazăr - comentariu asupra moțiunii "Violența în familie", cu care PNL și PD încearcă "să-și facă campanie electorală";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Doamna Maria Lazăr:

Violența în familie - tema moțiunii PNL-PD, dezbătută în Camera Deputaților săptămâna trecută, a fost respinsă cu o majoritate covârșitoare de voturi. Acest verdict este o consecință a faptului că atât în cuprinsul moțiunii, cât și în susținerea ei, semnatarii nu au venit cu argumente realiste, convingătoare, dar mai ales cu soluții pentru prevenirea și sancționarea actelor de violență. De fapt, această nouă moțiune a însemnat un nou prilej prin care PNL și PD să intoxice opinia publică și să-și facă mult prea devreme campanie electorală.

Nu este întâmplător nici faptul că se continuă această campanie de denigrare a Guvernului Partidul Social Democrat și pe măsură ce ne vom apropia mai mult de perioada alegerilor, cele două partide, PNL și PD, reuniți într-o alianță conjuncturală, vor încerca pe orice cale să manipuleze opinia publică și cetățenii pentru "prețiosul" capitol electoral la care visează.

Deși, în problema violenței, România este apreciată ca țara cu cea mai avansată legislație în Europa, iar pe linie guvernamentală au fost luate o serie de măsuri importante, pentru prevenirea fenomenului și sancționarea celor care încalcă legile, aceste rezultate certe sunt ignorate cu bună știință.

Atrag atenția reprezentanților PNL și PD, că anumite fenomene sociale grave, între care violența, drogurile, crima organizată, traficul de persoane nu sunt produse de un partid politic. Cauzele sunt complexe și cel mai important lucru este ca toate forțele politice, instituțiile abilitate, societatea civilă să coopereze în combaterea și prevenirea unor astfel de fenomene.

În acest sens, un proiect comun, o platformă comună de acțiune, ar da rezultate, mult mai bune, ce ar duce la diminuarea acestor fenomene atât de grave.

În concluzie, vă așteptăm, stimați colegi, într-un program comun de acțiune.