Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2004 > 24-02-2004

Ședința Camerei Deputaților din 24 februarie 2004

  1. Intervenții ale deputaților:
  1.20 Ion Mocioi - declarație cu titlul "PSD împotriva democrației";

 

Domnul Corneliu Ciontu:

  ................................................

Îl invit pe domnul deputat Ion Mocioi.

Va urma domnul deputat Ioan Timiș.

Domnul Ion Mocioi:

Mulțumesc, domnule președinte.

Sub titlul "PSD împotriva democrației", declarația mea de astăzi pune în evidență atitudinea antidemocratică a unor "baroni" PSD, de felul celor din Gorj, care împiedică parlamentarii partidelor din opoziție de a se întâlni cu alegătorii lor, prin porunci date primarilor, cât și directorilor de școli și cămine culturale, de a se opune accesului parlamentarilor în sălile de dialog cu publicul.

Astfel, președintele PSD din Gorj, președinte al Consiliului județean, a dat ordin ca parlamentarilor PRM să nu li se aprobe folosirea acestor săli pentru întâlnirile cu alegătorii.

Mie mi s-au interzis în această lună întrunirile organizate pentru cetățenii din comunele Turburea, Plopșorul și Padeș. La Padeș, de pildă, mi-au impus să plătesc 4 dolari/metru pătrat la o oră, adică vreo 300 dolari pentru două ore, dar, și în această situație, directorul școlii a fost îndemnat să fugă cu cheile.

La Turburea, deși Consiliul local mi-a aprobat folosirea sălilor, directorilor li s-a interzis să-mi predea sălile, și aceștia au plecat intenționat din localitate.

Apreciez aceste fapte ca abuzuri politice, care trebuie sancționate de Parlament și de Guvern. Subliniez că este nevoie să se intervină prin aceste instituții pentru a se stabili sălile de dialog social-politic în fiecare localitate, folosite cu program de parlamentari, de partidele politice, de alte cadre de știință și cultură, pentru toate localitățile, astfel impunându-se o adevărată democrație în țară, ca dialog cu publicul. Vă mulțumesc.

Domnul Corneliu Ciontu:

Vă mulțumesc.