You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2004 > 24-02-2004

Sittings of the Chamber of Deputies of February 24, 2004

  1. Intervenții ale deputaților:
  1.50 Codrin Ștefănescu - critici la adresa intenției opoziției de a înainta o moțiune de cenzură;

Domnul Codrin Ștefănescu:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Intenția opoziției de a înainta o moțiune de cenzură la Camera Deputaților este, dincolo de ridicolul produs de necunoașterea exactă a semnatarilor ei - PRM, Alianța PD-PNL, ambele sau cine mai știe -, lipsită de sens și finalitate.

Campioni absoluți în depunerea de moțiuni, membrii Alianței propun teme din ce în ce mai absurde, ilogice, doar de dragul de a-și motiva lor și opiniei publice existența în Parlamentul României.

Trecând peste ineficiența și lipsa oricărei șanse de adoptare a unor astfel de moțiuni, Alianța PD-PNL persistă în promovarea unei politici care nu construiește nimic, ba, mai mult, în contextul actual, aduce grave prejudicii imaginii României, la nivel politic.

Atâta vreme cât eșecul acestor moțiuni este determinat chiar de voturile împotrivă ale membrilor opoziției, în ciuda comenzilor primite de la Centru, probabilitatea existenței unei opoziții viabile și coerente este nulă.

Aceasta ar fi însă mult mai credibilă dacă și-ar rezolva propriile neînțelegeri interne sau dacă ar renunța în a-și pedepsi membrii care, prin lobby-ul promovat în străinătate, chiar doresc să facă ceva pentru România.

Domnilor din opoziție, până a ajunge la această dovadă a maturității politice, care va da și girul necesar înaintării unei moțiuni de cenzură, lăsați Guvernul să aducă la îndeplinire dezideratele care, în perioada guvernării CDR, au rămas la stadiul de promisiuni electorale.