You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2004 > 28-09-2004

Sittings of the Chamber of Deputies of September 28, 2004

3. Supunerea la votul final:  
  3.43 Proiectul de Lege pentru ratificarea Aranjamentului stand-by de tip preventiv dintre România și Fondul Monetar Internațional, convenit la București și la Washington, prin Scrisoarea Primului Ministru al României și a Băncii Naționale a României din 22 iunie 2004 și Decizia Consiliului Executiv al Fondului Monetar Internațional din 7 iulie 2004, a Memorandumului de politici economice și financiare pentru perioada 2004-2006 precum și a Memorandumului tehnic de înțelegere (adoptat);
 
see bill no. 519/2004

 

Domnul Valer Dorneanu:

  ................................................

43. Proiectul de Lege pentru ratificarea Aranjamentului stand-by de tip preventiv dintre România și Fondul Monetar Internațional, convenit la București și la Washington, prin Scrisoarea Primului Ministru al României și a Băncii Naționale a României din 22 iunie 2004 și Decizia Consiliului Executiv al Fondului Monetar Internațional din 7 iulie 2004, a Memorandumului de politici economice și financiare pentru perioada 2004-2006 precum și a Memorandumului tehnic de înțelegere. Lege ordinară.

Cine este pentru? 183 voturi pentru.

Voturi împotrivă? 18 voturi contra.

Abțineri? 50 de abțineri.

S-a adoptat proiectul cu 183 pentru, 18 contra, 50 abțineri.

Domnul Nicolăescu dorește să explice votul PNL-ului.

Domnul Eugen Gheorghe Nicolăescu:

Stimați colegi,

Din păcate, acest proiect de lege a trecut prin Parlament fără să îl ia nimeni în considerație. Toată lumea a considerat că fiind un acont cu FMI el trebuie să treacă fără nici un fel de observație.

Din nefericire, prin acest acord se întâmplă foarte multe lucruri grave.

În primul rând este deosebit de important faptul că un guvern care, probabil, și eu sper de la anul, nu va mai fi la guvernare, angajează România. Și acum, prin votul Parlamentului va trebui să suportăm consecințele acestui acord și pentru perioada următoare.

În al doilea rând, sunt foarte multe politici restrictive care n-au nici o legătură cu România astăzi și sunt făcute special ca să acorde credibilitate acestui guvern. Dar, ele foarte multe din aceste prevederi nu fac nimic bun, ci dimpotrivă, restricționează în bună măsură ceea ce până acum s-a câștigat.

Și, în al treilea rând, cred că modalitatea prin care s-a realizat acest acord este departe de ceea ce avea România pe termen mediu și lung.

Vă mulțumesc.

Domnul Valer Dorneanu:

Vă mulțumesc.