You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2006 > 09-05-2006

Sittings of the Chamber of Deputies of May 9, 2006

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.44 Emil Radu Moldovan - declarație politică cu titlul "Un Guvern luat de valul neputinței";

Domnul Emil Radu Moldovan:

"Un Guvern luat de valul neputinței"

Faptul că românii preferă să stea la cozi la medicamente cu toate asigurările făcute de ministrul contabil cum că sunt suficiente fonduri alocate pentru toată lumea, arată mai clar decât orice alt barometru câtă neîncredere inspiră vorbele ministrului.

Cu toate sondajele de opinie care încă vă creditează cu procente, ar trebui să vedeți realitatea care domnește în țară. O realitate care vă e mai mult decât nefavorabilă și, rând pe rând, segmente întregi de populație sunt tot mai nemulțumite de prestația jalnică din educație, sănătate, mediu sau justiție.

În țară domnește un haos și o neîncredere fățișă față de orice semnal venit din zona politicului. Nu ați făcut nimic pentru tinerii care v-au acordat un vot revoluționar așteptând să vadă fapte și măsuri prin care să-i motivați să devină profesioniști și să muncească în România. Achiziționarea unei case sau măcar răsplătirea muncii printr-un salariu decent sunt vise utopice care vorbesc despre neputința Guvernului în a găsi soluții.

Unde sunt salariile duble promise medicilor și profesorilor în campania electorală? Râia și păduchii stau mărturie a grijii pe care ați avut-o față de cei peste 15.000 de sinistrați, iar toată această nepăsare vă va costa enorm și pe termen lung. Ați dus o politică fiscală falimentară și iresponsabilă, fundamentată pe principiul cotei unice de impozitare care a creat numeroase discrepanțe sociale ce afectează grav întreaga economie.

Nici nu mai cred într-o mobilizare a unui Guvern care a ajuns să conducă din cu totul alte motive decât grija pentru oameni. Valul neputinței v-a dus tot mai departe de România, pe care ați abandonat-o mânați de alte interese decât responsabilitate pentru creșterea economică sau a nivelului de trai.

Nu pot decât să mă alătur milioanelor de români care zilnic îngroașă rândul celor dezamăgiți de o Alianță gârbovită și tot mai neputincioasă.