You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2006 > 09-05-2006

Sittings of the Chamber of Deputies of May 9, 2006

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.47 Ioan Hoban - declarație politică cu titlul "Maramureșul, din nou uitat prin sertare ministeriale";

Domnul Ioan Hoban:

Declarație politică: "Maramureșul - din nou uitat prin sertare ministeriale".

Am spus-o de mai multe ori și o repet: am acceptat să candidez și să vin în Parlamentul României convins că pot și trebuie să fac ceva pentru oamenii care au votat Partidul Național Liberal și Alianța "D.A."

Sigur că de cele mai multe ori dorințele sunt mai mari decât posibilitățile, dar dezamăgirea e cu atât mai mare cu cât vezi că o posibilitate întrezărită nu poate fi îndeplinită fiindcă nu există interes pentru ea. Sau aceasta rămâne în spatele altor priorități.

Poate că Maramureșul este departe de București, iar sumele de bani care necesită investiții depind de deciziile de la București, dar atunci când factori responsabili repetă că printre prioritățile Guvernului se numără și ceea ce vreau eu să spun în continuare și vezi că nu este așa, dezamăgirea e și mai mare.

Mă refer aici, concret, la infrastructura rutieră, de care Maramureșul suferă foarte mult, mai exact, la drumul Vaja-Baia Mare, analizat și agreat de ședința comună a Guvernelor României și Ungariei.

Deși s-a spus atunci că acest drum, care trebuie să lege zona de nord-vest de marile coridoare europene, este o prioritate pentru Guvernul României, iar Consiliul județean Maramureș, prin președintele său, a repetat-o de mai multe ori, am asistat la recenta rectificare de buget care dezavantajează din nou Maramureșul. Chiar dacă cea mai mare parte din sumele alocate de Guvern a fost repartizată Ministerului Transporturilor, pentru efectuarea unor investiții în infrastructură, am constatat cu amărăciune că drumul Vaja-Baia Mare nu se regăsește printre investițiile finanțate.

Ce putem să spunem electoratului din Maramureș despre o listă care cuprinde drumuri din sudul și centrul țării, zona de nord fiind din nou lăsată pe dinafară?

Cum putem să convingem oamenii că și ei se află pe lista de priorități a Guvernului și a Ministerului Transporturilor.

De aceea, vin și întreb: ce contraargumente putem aduce la comentariile care se fac, cum că Ministerul Transporturilor și ministrul de resort nu sunt interesați de această zonă?

Ce să spunem electoratului, care și-a pus încredere în noi și a sperat că Alianța "DA" va privi cu mai multă responsabilitate și această zonă, lăsată în uitare de cei care au fost înaintea Alianței la guvernare?

Aceste răspunsuri le aștept și doresc să le transmit maramureșenilor.