You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2006 > 23-05-2006

Sittings of the Chamber of Deputies of May 23, 2006

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.57 Aurel Vlădoiu - declarație politică cu titlul "Transformarea României în stat polițienesc multilateral dezvoltat";

 

Domnul Aurel Vlădoiu:

"Transformarea României în stat polițienesc multilateral dezvoltat"

În aceste vremuri triste, pentru agenții economici, acțiunile de control întreprinse de diverse organe ale statului cu o frecvență lunară au devenit normalitate. Și dacă sancțiunea aplicată respectivului agent economic nu sare de 20 milioane ROL, se cheamă că ori absolut totul este în ordine la acea firmă, ori, mai probabil, legătura dintre patronul ei și reprezentanții statului este ciudat de trainică.

Este îndeobște cunoscut că, potrivit normelor interne ale instituțiilor abilitate să controleze agenții economici, comisarii gărzilor financiare și de mediu sunt recompensați corelativ cu sancțiunile administrate respectivelor societăți comerciale.

Situația ar putea părea normală celor care tocmai au parcurs vreun raport, întocmit de organizații neguvernamentale, pe banii câștigați cu sudoare de domnul George Soros, care reliefează criminalitatea economică românească.

Dar, pentru cei care sunt preocupați cu adevărat de bunul mers al lucrurilor, este clar că măsurile guvernamentale, care au condus spre această stare de fapt, sunt proprii organizării statului polițienesc. La fel de clară este și fundătura spre care aceste măsuri conduc societatea românească, pentru că, lovind atât de consecvent în agenții economici, se distruge, practic, sistemul de propulsie al societății.

Noi, Partidul Social Democrat, cerem stoparea prigoanei la care sunt supuși agenții economici, încetarea acestor acțiuni de resuscitare a bugetului, întreprinse sub masca eradicării criminalității financiare.

În lumea agenților economici, adică a celei din care trăim și noi - guvernanți și parlamentari - câștigă teren suspiciunea că anului electoral 2008 nu-i vor supraviețui decât firmele cu felinar portocaliu la fereastră, după cum gripa aviară nu s-ar atinge de găinile cu pene portocalii.