You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2007 > 20-02-2007

Sittings of the Chamber of Deputies of February 20, 2007

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.16 Costache Mircea - declarație politică cu titlul "Votul uninominal - leac universal?";

 

Domnul Eugen Nicolicea:

  ................................................

Din partea Grupului parlamentar al P.R.M., domnul Costache Mircea.

Domnul Costache Mircea:

Mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Așa cum era normal, o temă de atât de mare interes public, precum dezbaterea privind trecerea la votul uninominal, așa cum era normal, spun, problema a mai fost abordată și de colegii care s-au exprimat de la această tribună înaintea mea. Am s-o fac și eu în maniera mea strict personală.

"Votul uninominal - leac universal?"

ceea ce susțin unii drept leac infailibil pentru vindecarea societății românești de hoție, de clientelism, de combinații financiare frauduloase, de fraudarea bugetului public, de baroniade, de oligarhii, de inginerii politico-mafiote, de intoxicări, manipulări și diversiuni, de restituiri fictive de proprietăți, de devalizări de bănci, de privatizări dubioase, de acțiuni antiromânești, de distrugerea programatică a economiei, de blocajul administrației și justiției, de subminarea pe toate căile a statului național unitar român, tocmai de către demnitarii statului și de clientela lor oligarhică, cu alte cuvinte, leacul universal propus de unii oameni profund necinstiți, cu gena infracțională hipertrofiată, cu cameleonismul și perfidia populisto-demagogice întipărite pe figură și anume, votul uniimoral nu este altceva decât una din manevrele caracatiței care sufocă societatea românească până la sugrumare și asfixie mecanică.

Susținătorii votului uninominal ca leac universal sunt în umbră, marii îmbogățiți, magnații, care au devastat România acumulând prin jaf averi colosale pe care nici un alt cetățean al planetei nu le-a putut acumula în vreo altă țară a lumii, într-un timp atât de scurt, și fără să le poată justifica. Iar pe față, la vedere, susținătorii votului uninominal sunt complicii politici ai magnaților din umbră din lumea afacerilor legale, dar și din așa-zisa societate civilă.

Prin urmare, ce ar trebui să știe cetățenii români chemați să se pronunțe despre oportunitatea trecerii la votul uninominal acum. Iată ce ar trebui să știe și ce escrocii guralivi și lacomi nu le spun. Că votul uninominal în România nu e deloc o noutate, că votul uninominal s-a practicat la anumite niveluri încă din 1990, cu rezultate de multe ori catastrofale pentru cetățeni și pentru țară. Mafioții care vor să acrediteze ideea că votul uninominal ar fi o noutate și o garanție a punerii cu votul pe labe a corupților, a hoților și a mafioților, nu spun că alde Crin Halaicu, Viorel Lis, Marian Vanghelie, Traian Băsescu, Adriean Videanu, Ion Luțu și atâția și atâția alții, au fost aleși de bucureșteni prin vot uninominal.

Cât de bogați au ajuns, câte case și-au tras, ce tunuri au dat, ce șpăgi au luat și mai iau de la firmele etern câștigătoare ale licitațiilor organizate de primării, câți primari hoți care fură inclusiv voturile altor partide sunt în comunele, orașele și municipiile României și la Primăria Generală a Capitalei, toți au fost aleși prin vot uninominal.

Lichelele care se închipuie vectori morali și intelectuali, semnatari ai unor apeluri de susținere a mafioților sunt și ei profitori ai economiei de junglă. Întrebați-l pe Liiceanu cum a ajuns proprietar peste Editura politică a Comitetului Central al P.C.R., botezată de el, azi, Editura Humanitas. Întrebați-l pe Dinescu cum a ajuns el mare latifundiar, cu moșii, conace și cu conturi bancare de multimiliardar. Întrebați-l pe Pleșu cum a primit el acțiuni de la ROMPETROL prin manipularea bursei, la fel ca și Roșca Stănescu și Liviu Mihaiu, Mircea Toma și alți cațavenci și chiar Verestóy Attila.

Iată de ce vorba latinească, se adună ei ciopor strâns uniți în jurul celui de la putere, pentru că de când e lumea lume "Asinus asinum cavat", adică în latina vulgata "măgar pre măgar scarpină".

Așadar, adepții votului uniimoral vor de fapt să-i elimine și din Parlament pe puținii oameni cinstiți și patrioți care au mai rămas în această țară și care nu vor avea, pentru că nu s-au înhăitat cu jefuitorii, bani să susțină campanii electorale costisitoare, nici la televiziune, nici dând concerte în marile orașe, nici mituind în fel și chip electoratul năucit al României.

Atenție români! Votul uninominal este vechi, îl puteți verifica pe viu, analizând unde sunt azi și cine sunt Crin Halaicu, Viorel Lis și compania.

Mulțumesc.

Domnul Eugen Nicolicea:

Da. Vă mulțumesc.