Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2007 > 19-03-2007

Ședința Camerei Deputaților din 19 martie 2007

4. Dezbaterea Propunerii legislative privind unele măsuri de stimulare și dezvoltare a spiritului antreprenorial în rândul tinerilor (rămasă pentru votul final).
 
consultă fișa PL nr. 14/2007

 

Domnul Valer Dorneanu:

  ................................................

Trecem la următorul punct, înscris pe ordinea de zi, respectiv, Propunerea legislativă privind unele măsuri de stimulare și dezvoltare a spiritului antreprenorial în rândul tinerilor.

Există o propunere de respingere, din partea Comisiei pentru învățământ.

Dacă autorul este? Nu.

Doamnă președintă a comisiei, vă rog să vă prezentați motivarea propunerii dumneavoastră de respingere.

Doamna Lia Olguța Vasilescu:

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare instituirea unor măsuri care, cumulate, să aibă drept efect stimularea și dezvoltarea spiritului antreprenorial al tinerilor.

Face parte din categoria legilor organice.

În urma dezbaterii, în ședința din 13 martie 2007, comisia, cu unanimitatea voturilor celor prezenți, propune plenului respingerea propunerii legislative, deoarece adoptarea acesteia ar presupune modificarea a nu mai puțin de trei hotărâri ale Guvernului României, precum și o construcție instituțională cu caracter guvernamental, respectiv, înființarea Departamentului Național pentru Dezvoltare Antreprenorială, construcție care, în mod evident, reprezintă apanajul puterii executive, care, în cazul în care ar considera oportună înființarea unei astfel de structuri, o poate realiza prin intermediul unuia dintre instrumentele de reglementare care îi sunt la dispoziție: hotărâre a Guvernului sau ordonanță de urgență.

Domnul Valer Dorneanu:

Mulțumesc.

Dacă dorește cineva să ia cuvântul în legătură cu propunerea comisiei? Nu.

Vom supune propunerea comisiei, raportul comisiei, votului final, miercuri.