Bogdan Olteanu
Bogdan Olteanu
Sittings of the Chamber of Deputies of September 3, 2008
Abstract of the sittings
Full-text of the sittings
Published in Monitorul Oficial no.74/12-09-2008

Parliamentary debates
Calendar
- Chamber of Deputies:
2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002
2001 2000 1999
1998 1997 1996
Query debates
for legislature: 2016-present
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996

Meetings broadcast

format Real Media
Video archive:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003
You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Query > Result > 03-09-2008 Printable version

Sittings of the Chamber of Deputies of September 3, 2008

 Relevant paragraphs for the following query: 
Speaker: Bogdan Olteanu

  1. Alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților.

 

Domnul Bogdan Olteanu:

Stimați colegi,

Vă rugăm să luați loc în bănci pentru a putea începe.

Astăzi este o deschidere solemnă, așa că o să vă rog să fiți prezenți și pregătiți.

Rog, de asemenea, secretarii de ședință să-și ocupe locurile.

  ................................................

Doamnelor și domnilor deputați,

Declar deschisă cea de-a doua sesiune ordinară a anului 2008 a Camerei Deputaților, convocată în temeiul art.66 alineatele (1) și (3) din Constituția României și art.84 alin.(1) din Regulamentul Camerei Deputaților.

Vă anunț că din totalul de 326 de deputați și-au înregistrat prezența la ședință 222, fiind absenți 104, din care 3 participă la alte acțiuni parlamentare.

Cvorumul legal de lucru este îndeplinit.

Pe ordinea de zi întocmită de Biroul permanent, aprobată de Comitetul liderilor grupurilor parlamentare și distribuită tuturor deputaților, figurează pentru astăzi alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților.

Reamintesc faptul că, potrivit art.20 alin.(2) și art.24 din Regulament, președintele Camerei Deputaților care este ales pe durata mandatului Camerei, este și președintele Biroului permanent, din care mai fac parte patru vicepreședinți, patru secretari și patru chestori, aceștia fiind aleși la începutul fiecărei sesiunii ordinare.

Potrivit programului de lucru adoptat și distribuit tuturor deputaților, lucrările ședinței vor avea următoarea desfășurare: stabilirea numărului de locuri în Biroul permanent care revin grupurilor parlamentare pentru funcțiile de vicepreședinte, secretar și chestor, după care liderii de grupuri parlamentare vor prezenta modificările intervenite în componența și conducerea grupurilor parlamentare, propunerile nominale pentru funcțiile de vicepreședinte, secretar și chestor, în limita locurilor aprobate, precum și propunerea unui reprezentant din partea fiecărui grup parlamentar pentru Comisia de numărare și validare a voturilor.

După aprobarea componenței nominale a acestei comisii va urma derularea votului secret cu bile asupra listei de candidați, apoi constatarea și prezentarea rezultatului votului.

Stimați colegi,

Există, de asemenea, o serie de solicitări de intervenții pe chestiuni procedurale. În urma consultărilor cu o parte dintre liderii de grupuri pe care i-am întâlnit în aceste minute, v-aș propune ca aceste consultări să se facă după momentul anunțării noilor conduceri ale grupurilor parlamentare și înaintea trecerii la procedura efectivă de vot asupra componenței Biroului, dacă sunteți de acord.

Vă rog, doamna deputat. (Adresându-se doamnei Aurelia Vasile)

De acord? Mulțumesc.

Cu aceste precizări, vă rog să-mi îngăduiți să reamintesc că în conformitate cu prevederile art.20 alin.(3) din Regulament, Biroul permanent al Camerei Deputaților este format în urma negocierilor între liderii grupurilor parlamentare, respectându-se configurația politică a Camerei, așa cum aceasta rezultă din constituirea grupurilor parlamentare la începutul legislaturii.

În acest sens, potrivit Protocolului încheiat de liderii grupurilor parlamentare la începutul legislaturii, cu modificările din luna martie 2006, pentru locurile care revin grupurilor parlamentare în perioada celei de-a doua sesiuni ordinare a anului 2008, pentru funcțiile de vicepreședinte, secretar și chestor revin: vicepreședinți - P.S.D., 2 locuri; P.D., un loc; P.R.M., un loc; secretari - P.S.D., un loc, P.N.L., un loc, P.R.M., un loc, P.C., un loc; chestori - P.N.L., un loc, P.D., un loc, UDMR, un loc, minorități naționale, un loc.

Dacă sunt intervenții în legătură cu această repartizare a locurilor pe funcții în Biroul permanent.

Grupurile trebuie să prezinte dacă apar modificări față de situația...

Vă rog, domnule deputat.

  ................................................
 

Domnul Bogdan Olteanu:

  ................................................

Revenind la ordinea de zi de astăzi, înainte de a trece la vot pentru alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor, vă reamintesc că, potrivit prevederilor art.23 alin.(3) din Regulament, lista candidaților propuși pentru aceste funcții se supun în întregime votului Camerei Deputaților și se aprobă prin vot secret cu bile, cu majoritatea voturilor deputaților, în condițiile întrunirii cvorumului prevăzut de art.67 din Constituție.

Totodată, reamintesc că, în conformitate cu prevederile art.126 din Regulament, votul cu bile se desfășoară astfel: fiecare deputat va primi de la secretari câte două bile, una albă și una neagră, care vor fi introduse...așa scrie aici "secretari", da, avem niște oameni mai noi pe la secretariat... Bila albă introdusă în urna albă și bila albă introdusă în urna neagră înseamnă vot pentru. Bila albă introdusă în urna neagră și bila neagră introdusă în urna albă înseamnă vot contra, iar pentru a obține un vot nul, introduceți ambele bile în urna neagră.

Înmânarea bilelor urmează să se facă de chestori pe baza apelului nominal. Rog chestorii să ocupe locurile destinate pentru înmânarea bilelor. Vă rog să așezați urnele la vedere.

Domnii chestori vechi. Domnul Oltean este vicepreședinte. Domnul Popa, dacă vă face plăcere. Domnul Kelemen lipsește. Domnul Ignat, dacă ne iubiți.

Dacă nu mai există neclarități, dau cuvântul domnului secretar Ioan Munteanu pentru apel. Rog să-i faceți și fotografii, că n-o să-l mai vedeți în această poziție.

De asemenea, voi invita, după încetarea procedurii de vot, membrii Comisiei de numărare și validare și cei doi secretari de ședință la sala Biroului permanent pentru întocmirea procesului-verbal și anunț Biroul permanent și Comitetul liderilor că ne întrunim imediat după finalizarea ședinței în plen pentru următoarea ședință a Biroului permanent.

Vă rog, domnule secretar, aveți cuvântul.

  ................................................

Domnul Bogdan Olteanu:

Dacă s-a finalizat procesul de votare?

Mai există colegi care nu au votat? Nu.

Vă rog să strângeți urnele. Cei doi secretari și Comisia de numărare și validare vă rog să poftiți la sala Biroului permanent, pentru întocmirea procesului-verbal, după care ne întrunim din nou în sala plenului.

  ................................................

Domnul Bogdan Olteanu:

Doamnelor și domnilor deputați,

Dau cuvântul domnului deputat Radu Moldovan, membru al Comisiei de numărare și validare a voturilor, poate chiar președinte, pentru a prezenta procesul-verbal referitor la rezultatul votului privitor la alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor.

  ................................................

Domnul Bogdan Olteanu:

Vă mulțumesc foarte mult, domnule deputat.

Invit membrii Biroului permanent aleși astăzi, precum și liderii de grupuri, să se întrunească la ora 17,30 în prima ședință, în vederea întocmirii proiectului programului de lucru pentru următoarele zile din săptămâna în curs, al proiectului ordinii de zi și programului de lucru pentru următoarea săptămână, precum și pentru rezolvarea altor probleme de competența Biroului permanent.

Vă informez că, după aprobare, ordinea de zi și fiecare program de lucru vor fi distribuite de îndată la casetele personale ale deputaților și ale grupurilor parlamentare și vor fi afișate electronic pe site-ul Camerei Deputaților și pe suport de hârtie la locurile special destinate.

Ordinea de zi pentru astăzi fiind epuizată, declar închisă ședința Camerei Deputaților.

Vă mulțumesc.

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania sunday, 17 november 2019, 12:21
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro