Plen
Sittings of the Chamber of Deputies of February 2, 2009
Abstract of the sittings
Full-text of the sittings
Published in Monitorul Oficial no.1/12-02-2009

Parliamentary debates
Calendar
- Chamber of Deputies:
2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002
2001 2000 1999
1998 1997 1996
Query debates
for legislature: 2016-present
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996

Meetings broadcast

format Real Media
Video archive:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003
You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2009 > 02-02-2009 Printable version

Sittings of the Chamber of Deputies of February 2, 2009

  Alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților.

Ședința a început la ora 16,20.

Lucrările au fost conduse de doamna Roberta Alma Anastase, președinta Camerei Deputaților, asistată de domnii Cezar- Florin Preda și Mihai Alexandru Voicu, secretari.

 

Doamna Roberta Alma Anastase:

O să vă rog să luați loc în sală pentru a putea începe lucrările.

 
 

(se intonează Imnul național "Deșteaptă-te, române!").

 
 

Doamna Roberta Alma Anastase:

Doamnelor și domnilor,

Declar deschisă prima sesiune ordinară a anului 2009 a Camerei Deputaților, convocată în temeiul art.66 alin.(1) și (3) din Constituția României și al art.84 alin.(1) din Regulamentul Camerei Deputaților.

Din totalul de 334 deputați, și-au înregistrat prezența 208, avem absenți 26 și participă la alte acțiuni parlamentare 2 deputați.

Pentru că ne vedem pentru prima oară în acest an în plen, dați-mi voie să vă urez un an bun și să avem o sesiune parlamentară plină de succes.

Cvorumul legal este îndeplinit. Pe ordinea de zi întocmită de Biroul permanent, aprobată de Comitetul liderilor grupurilor parlamentare și distribuită tuturor deputaților, figurează pentru astăzi alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor.

Reamintesc faptul că, potrivit art.20 alin.(2) și art.24 din Regulament, președintele Camerei Deputaților, care este ales pe o durată de patru ani, este și președintele Biroului permanent, din care mai fac parte 4 vicepreședinți, 4 secretari și 4 chestori, aceștia fiind aleși la începutul fiecărei sesiuni ordinare.

 
Aprobarea repartizării locurilor pentru funcțiile din Biroul permanent.

Potrivit programului de lucru aprobat și distribuit tuturor deputaților, lucrările ședinței vor avea următoarea desfășurare: stabilirea numărului de locuri în Biroul permanent care revin grupurilor parlamentare pentru funcțiile de vicepreședinte, secretar și chestor, după care liderii grupurilor parlamentare vor prezenta modificările intervenite în componența și conducerea grupurilor parlamentare, propunerile nominale pentru funcțiile de vicepreședinte, chestor și secretar, în limita locurilor aprobate, precum și propunerea unui reprezentant din partea fiecărui grup parlamentar pentru comisia de numărare și validare. După aprobarea componenței nominale a acestei comisii, va urma derularea votului secretar cu bile asupra listei de candidați, apoi constatarea și prezentarea rezultatului votului.

Cu aceste precizări, vă rog să-mi îngăduiți să reamintesc că, în conformitate cu prevederile art.20 alin.(3) din Regulament, Biroul permanent al Camerei Deputaților este format în urma negocierilor între liderii grupurilor parlamentare, respectându-se configurația politică a Camerei, așa cum ea rezultă din constituirea inițială a grupurilor parlamentare.

În acest sens, potrivit repartizării funcțiilor în Biroul permanent propuse la începutul legislaturii de liderii grupurilor parlamentare, locurile ce le revin acestora pentru funcțiile de vicepreședinte, secretar și chestor, în perioada primei sesiuni ordinare a anului 2009 până la începutul celei de-a doua sesiuni ordinare din acest an, sunt următoarele: vicepreședinți, Partidul Democrat Liberal, un loc; Partidul Social Democrat și Partidul Conservator, două locuri; Partidul Național Liberal, un loc; secretari, PD-L, două locuri, PSD+PC, un loc; PNL, un loc; chestori, PDL, un loc, PSD+PC, un loc, PNL, un loc și UDMR, un loc.

Dacă sunt comentarii, observații cu privire la această repartizare a locurilor pe funcții în Biroul permanent.

Dacă nu sunt, urmează votul asupra propunerilor de repartizare a locurilor pentru funcțiile de vicepreședinte, secretar și chestor în Biroul permanent.

Am să vă consult într-o chestiune, să spunem, tehnică. Potrivit Regulamentului, art.123, votul deschis se exprimă, de regulă, prin mijloace electronice. Celelalte modalități de vot se aprobă în Cameră.

Este în regulă să facem vot electronic? Aveți cartelele?

Am solicitări deja din sală pentru ca votul să fie deschis, prin ridicarea mâinii.

Sunteți de acord cu această formulă?

Cine este pentru?

Împotrivă?

Abțineri? Nu sunt.

Avem unanimitate.

Cine este de acord cu această repartizare?

Cine este pentru?

Împotrivă?

Abțineri? Nu sunt.

Vă mulțumesc foarte mult.

Cu unanimitate de voturi, s-a aprobat modalitatea de vot deschis. al doilea vot a fost pentru repartizarea locurilor pe funcții în Biroul permanent, așa cum le-am prezentat.

Informare privind modificări în componența și conducerea grupurilor parlamentare.

În continuarea lucrărilor, am să invit liderii grupurilor parlamentare, în primul rând, să ne comunice ce modificări există, dacă există, în conducerile grupurilor și să prezinte propunerile nominale pentru funcțiile de vicepreședinte, secretar și chestor, potrivit componenței numerice aprobate și să desemneze câte un reprezentant în comisia de numărare și validare.

Voi da cuvântul, în ordinea mărimii, liderului Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal, domnul Mircea-Nicu Toader.

 

Domnul Mircea-Nicu Toader:

Mulțumesc, doamna președinte.

Dați-mi voie, în numele Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal, să vă urez un an cât mai rodnic, o sesiune cât mai utilă tuturor și totodată cât mai multă sănătate fiecăruia dintre dumneavoastră și familiilor dumneavoastră.

Componența conducerii Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal este formată din: lider, Toader Mircea; vicelideri, Leșe Doru, Călian Petru, Pirpiliu Ștefan, Chircu Doinița și Boldea Mihail; secretari: Gheorghe Tinel, Boiangiu Victor, Boghicevici Claudia, Spînu Marius și Axenie Carmen.

Pentru Biroul permanent, Grupul Partidului Democrat Liberal are următoarele propuneri: pentru funcția de vicepreședinte, domnul Oltean Ioan; pentru funcțiile de secretar: domnul Preda Florin-Cezar și Dumitru Pardău; pentru funcția de chestor, domnul Albu Gheorghe.

Vă mulțumesc.

 
 

Doamna Roberta Alma Anastase:

Și eu vă mulțumesc.

Domnul Viorel Hrebenciuc, din partea Alianței PSD+PC.

 
 

Domnul Viorel Hrebenciuc:

Pentru Biroul permanent propunerile noastre sunt: pentru funcțiile de vicepreședinte, domnul Adrian Năstase și doamna daniela Popa; pentru funcția de secretar, domnul Valeriu Ștefan Zgonea, iar pentru funcția de chestor, domnul Nicolae Bănicioiu.

La nivelul Grupului parlamentar, Viorel Hrebenciuc, lider; Aurelia Vasile, Emil Radu Moldovan, Bogdan Niculescu Duvăz, Anghel Stanciu, vicelideri; secretar, Liviu Bogdan Ciucă, iar purtător de cuvânt, domnul Cristian-Sorin Dumitrescu.

Pentru comisia de numărare a voturilor, domnul Emil Radu Moldovan.

Vă mulțumesc.

 
 

Doamna Roberta Alma Anastase:

Din partea Grupului Partidului Național Liberal, dau cuvântul domnului Călin Popescu-Tăriceanu.

 
 

Domnul Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu:

Am să doresc să vă comunic propunerile noastre. pentru funcția de vicepreședinte în Biroul permanent, domnul Bogdan Olteanu; pentru funcția de secretar al Biroului permanent, domnul Mihai Alexandru Voicu; pentru funcția de chestor, domnul Motreanu Dan; în funcția de lider al Grupului parlamentar, Călin Popescu-Tăriceanu.

Pentru funcțiile de vicelideri ai grupului parlamentar, domnii Scutaru George, Uioreanu Dorin-Horea, Nicolăescu Eugen, Gerea Andrei.

Pentru funcția de secretar al Grupului parlamentar, domnul Știrbu Gigel.

Pentru Comisia de numărare a voturilor, domnul Știrbu Gigel.

 
 

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă mulțumesc.

Grupul parlamentar al UDMR. Are cuvântul domnul deputat Marton Arpad.

 
 

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Doamnă președinte,

Doamnelor și domnilor,

Grupul parlamentar al UDMR are aceeași conducere: Márton Árpád Francisc, lider; Seres Denes, Máte András-Levente, vicelideri și Korodi Attila, secretar.

Îl propunem pe domnul Kelemen Hunor în funcția de chestor al Biroului permanent, iar pe domnul Béres Ștefan Vasile, în Comisia de numărare a voturilor.

Vă mulțumesc.

 
 

Doamna Roberta Alma Anastase:

Și eu vă mulțumesc.

Îi dau cuvântul domnului deputat Varujan Pambuccian, liderul Grupului minorităților naționale, pentru prezentarea eventualelor modificări intervenite în denumirea, componența și conducerea grupului.

 
 

Domnul Varujan Pambuccian:

mulțumesc, doamna președinte.

Nicio modificare în denumire, nicio modificare în componență, nicio modificare în conducerea grupului.

La nivelul Biroului permanent, algoritmul ne face să nu facem nicio propunere. Singura propunere pe care o facem și o fac pentru că avem foarte mulți colegi noi care nu știu despre cutuma noastră, pentru Comisia de numărare a voturilor, eternul nostru coleg Mihai Radan.

Vă mulțumesc.

 
 

Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnul Toader, Comisia de numărare și validare.

 
 

Domnul Mircea Nicu Toader:

Mă scuzați că am omis un nume important, domnul Rogin Marius, membru în Comisia de numărare a voturilor.

Mulțumesc.

 
Alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Și eu vă mulțumesc mult.

O să vă rog să așteptăm un minut, cât centralizează secretariatul tehnic propunerile venite de la liderii de grup.

Ca urmare a propunerilor nominale făcute de grupurile parlamentare, lista candidaților pe funcții pentru Biroul permanent este următoarea: pentru funcțiile de vicepreședinți, din partea PDL, domnul Ioan Oltean; din partea PSD+PC, domnul Adrian Năstase; din partea aceluiași grup, doamna Daniela Popa; din partea Grupului parlamentar al PNL, domnul Bogdan Olteanu.

Pentru funcțiile de secretari: din partea PD-L, domnul Cezar- Florin Preda, de asemenea, domnul Dumitru Pardău; din partea Grupului parlamentar al Alianței Politice PSD+PC, domnul Valeriu Ștefan Zgonea; din partea Grupului parlamentar al PNL, domnul Mihai Alexandru Voicu.

Pentru funcțiile de chestori: din partea PD-L, domnul Gheorghe Albu; din partea PSD+PC, domnul Nicolae Bănicioiu; din partea PNL, Dan Ștefan Motreanu, și din partea Grupului parlamentar al UDMR, domnul Kelemen Hunor.

Au fost de asemenea propuși pentru Comisia de numărare și validare a voturilor domnii: Marius Rogin, din partea PD-L; Emil Radu Moldovan, din partea Grupului parlamentar al PSD+PC; domnul Gigel Știrbu, din partea Grupului parlamentar al PNL; Béres Ștefan Vasile, din partea UDMR și Mihai Radan, din partea Grupului parlamentar al minorităților naționale.

Dacă sunt observații în legătură cu propunerile nominale făcute pentru Comisia de numărare și validare. Dacă nu sunt, urmează votul.

Cine este pentru?

Împotrivă?

Abțineri?

Vă mulțumesc foarte mult.

Înainte de a trece la vot pentru alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor, vă reamintesc că lista candidaților propuși pentru aceste funcții se supune în întregime votului Camerei Deputaților și se aprobă prin vot secret cu bile, cu majoritatea voturilor deputaților, în condițiile întrunirii cvorumului.

Totodată, reamintesc că, în conformitate cu prevederile art.126 din Regulament, votul cu bile se desfășoară astfel: fiecare deputat va primi de la secretar două bile, una albă și una neagră, semnificația fiind că bila albă introdusă în urna albă și bila neagră introdusă în urna neagră, înseamnă vot pentru lista de candidați, iar bila neagră introdusă în urna albă și bila albă introdusă în urna neagră înseamnă vot contra listei. Ambele bile introduse în aceeași urnă este vot nul.

Înmânarea bilelor urmează să se facă de chestori pe baza apelului nominal, drept care invit pe domnii chestori Dan Ștefan Motreanu și domnul Nicu Bănicioiu să-și preia locurile pentru înmânarea bilelor, iar noi vom începe apelul nominal, distribuirea bilelor și exercitarea votului.

Dau cuvântul domnului secretar Cezar-Florin Preda, pentru a face apelul.

 

Domnul Cezar-Florin Preda:

- Adomniței Cristian Mihai - prezent
- Albu Gheorghe - prezent
- Alecu Valeriu - prezent
- Almăjanu Marin - prezent
- Amet Aledin - prezent
- Ana Gheorghe - prezent
- Anastase Roberta Alma - prezentă
- Andon Sergiu - prezent
- Andronache Gabriel - prezent
- Anghel Florin Serghei - prezent
- Antal István - prezent
- Antochi Gheorghe - prezent
- Apostolache Mihai Cristian - prezent
- Ardeleanu Sanda-Maria - prezentă
- Arion Viorel - prezent
- Atanasiu Teodor - prezent
- Avram Marian - prezent
- Axenie Carmen - prezentă
- Balan Ioan - prezent
- Balcan Viorel - prezent
- Banu Mihai - prezent
- Barbu Sulfina - prezentă
- Barna Maria Eugenia - prezentă
- Bădălan Eugen - prezent
- Bădulescu Adrian - prezent
- Bănicioiu Nicolae - prezent
- Bărbulescu Daniel-Ionuț - prezent
- Bejinariu Eugen - prezent
- Berci Vasile - prezent
- Béres Ștefan Vasile - prezent
- Blaga Iosif Veniamin - prezent
- Bleotu Vasile - absent
- Boabeș Dumitru - prezent
- Bobeș Marin - prezent
- Bode Lucian Nicolae - prezent
- Boghicevici Claudia - prezentă
- Boiangiu Victor - prezent
- Boldea Mihail - prezent
- Borbély László - prezent
- Bordeianu Dan - prezent
- Bostan Emil - prezent
- Bot Octavian - prezent
- Botiș Ioan-Nelu - prezent
- Boureanu Cristian Alexandru - absent
- Brătianu Matei Radu - prezent
- Brînză William Gabriel - prezent
- Buciuta Ștefan - prezent
- Bud Nicolae - prezent
- Buda Daniel - prezent
- Buda Viorel-Vasile - prezent
- Budurescu Daniel-Stamate - prezent
- Buhăianu Obuf Cătălin Ovidiu - prezent
- Buican Cristian - prezent
- Burcău Doina - prezentă
- Burlacu Cristian-Ion - prezent
- Burnei Ion - prezent
- Buta Sorin Gheorghe - prezent
- Calimente Mihăiță - prezent
- Canacheu Costică - prezent
- Cantaragiu Bogdan - prezent
- Cazan Mircea Vasile - prezent
- Călian Petru - prezent
- Călin Ion - prezent
- Cărare Viorel - prezent
- Cherecheș Cătălin - prezent
- Chircu Doinița-Mariana - prezentă
- Chirilă Constantin - prezent
- Chiriță Dumitru - prezent
- Chisăliță Ioan Narcis - prezent
- Chițoiu Daniel - prezent
- Chiuariu Tudor Alexandru - absent
- Cindrea Ioan - prezent
- Ciobanu Gheorghe - prezent
- Ciocan Gheorghe - prezent
- Cionca-Arghir Iustin-Marinel - prezent
- Ciucă Liviu-Bogdan - prezent
- Ciuhodaru Tudor - prezent
- Coclici Radu Eugeniu - prezent
- Coroamă Gheorghe - prezent
- Covaci Dorel - absent
- Cristea Victor - prezent
- Cristian Horia - prezent
- Croitoru Cătălin - prezent
- Damian Ioan - prezent
- Dascălu Constantin - prezent
- Derzsi Ákos - prezent
- Dobre Ciprian Minodor - prezent
- Dobre Cristina Elena - prezentă
- Dobre Victor Paul - prezent
- Dolineaschi Andrei - prezent
- Donțu Mihai-Aurel - prezent
- Dragomir Gheorghe - prezent
- Drăghici Mircea-Gheorghe - prezent
- Drăghici Sonia Maria - prezentă
- Drăgulescu Iosif Ștefan - prezent
- Dugulescu Marius Cristinel - prezent
- Dumitrache Ileana Cristina - prezentă
- Dumitrescu Cristian-Sorin - prezent
- Dumitrescu Liana - prezentă
- Dumitrică George Ionuț - prezent
- Dumitru Georgică - prezent
- Dumitru Ion - prezent
- Dușa Mircea - prezent
- Edler András-György - prezent
- Erdei-Dolóczki István - prezent
- Farago Petru - prezent
- Farkas Anna-Lili - prezentă
- Fenechiu Relu - prezent
- Firczak Gheorghe - prezent
- Florea Damian - prezent
- Florescu Adrian - prezent
- Frunzulică Doru-Claudian - prezent
- Fuia Stelian - prezent
- Gabor Gheorghe - prezent
- Ganț Ovidiu Victor - prezent
- Gavrilescu Grațiela Leocadia - prezentă
- Geantă Florian-Daniel - prezent
- Georgescu Filip - prezent
- Gerea Andrei Dominic - prezent
- Gheorghe Tinel - prezent
- Gherasim Vasile - prezent
- Ghiță Cornel - prezent
- Ghiță-Eftemie Stelian - prezent
- Ghiveciu Marian - prezent
- Giurgiu Mircia - prezent
- Gliga Vasile Ghiorghe - prezent
- Göndör Marius-Sorin - prezent
- Gorghiu Alina-Ștefania - prezentă
- Gospodaru Gabriel-Dan - prezent
- Grama Horia - prezent
- Grosaru Mircea - prezent
- Gurzău Adrian - prezent
- Gust Băloșin Florentin - prezent
- Hogea Gheorghe - prezent
- Holban Titi - prezent
- Holdiș Ioan - prezent
- Horj Pavel - prezent
- Hrebenciuc Viorel - prezent
- Iacob-Ridzi Monica Maria - absentă, Guvern
- Iacob Strugaru Stelică - prezent
- Ialomițianu Gheorghe - prezent
- Iancu Iulian - prezent
- Ibram Iusein - prezent
- Iftime Dragoș-Adrian - prezent
- Ignat Miron - prezent
- Ionescu George - prezent
- Iordache Florin - prezent
- Iordache Luminița - prezentă
- Iorguș Zanfir - prezent
- Irimescu Mircea - prezent
- Itu Cornel - prezent
- Jipa Florina Ruxandra - prezentă
- Jolța Nicolae - prezent
- Kelemen Atilla Béla Ladislau - prezent
- Kelemen Hunor - prezent
- Kerekes Károly - prezent
- Korodi Attila - prezent
- Kötö Iosif - prezent
- Lakatos Petru - prezent
- Leșe Doru Brașoan - prezent
- Liga Dănuț - prezent
- Longher Ghervazen - prezent
- Lubanovici Mircea - prezent
- Luca Ciprian Florin - prezent
- Lup Mircea-Silvestru - prezent
- Lupu Mihai - prezent
- Macaleți Costică - prezent
- Manda Iulian Claudiu - prezent
- Manolescu Oana - prezentă
- Marian Dan Mihai - absent
- Marin Mircea - prezent
- Marinescu Antonella - prezentă
- Martin Eduard Stelian - prezent
- Márton Árpád Francisc - prezent
- Máté András Levente - prezent
- Mazilu Constantin - prezent
- Merka Adrian Miroslav - prezent
- Militaru Constantin Severus - prezent
- Mircovici Niculae - prezent
- Mitrea Manuela - prezentă
- Mocanu Adrian - prezent
- Mocanu Vasile - prezent
- Mocioalcă Ion - prezent
- Moldovan Carmen Ileana - prezentă
- Moldovan Emil Radu - prezent
- Morega Dan Ilie - absent
- Motreanu Dan Ștefan - prezent
- Movilă Petru - prezent
- Munteanu Ioan - prezent
- Mustea Șerban Răzvan - prezent
- Nassar Rodica - prezentă
- Năstase Adrian - prezent
- Neacșu Marian - prezent
- Nechifor Cătălin Ioan - absent
- Neculai Marius - prezent
- Negoiță Robert Sorin - absent
- Negruț Clement - prezent
- Nica Dan - absent, Guvern
- Nica Nicolae Ciprian - absent
- Nicolăescu Gheorghe Eugen - prezent
- Nicolicea Eugen - prezent
- Niculescu Duvăz Bogdan - prezent
- Niculescu-Mizil Ștefănescu - Tohme Oana - prezentă
- Nistor Laurențiu - absent
- Niță Constantin - absent, Guvern
- Nițu Adrian Henorel - prezent
- Nosa Iuliu - prezent
- Novac Cornelia Brândușa - prezentă
- Oajdea Vasile Daniel - absent
- Olar Corneliu - prezent
- Olosz Gergely - prezent
- Oltean Ioan - prezent
- Olteanu Bogdan - prezent
- Oprea Gabriel - prezent
- Oprișcan Mihai Doru - prezent
- Orban Ludovic - prezent
- Pál Árpád - prezent
- Palașcă Viorel - prezent
- Palăr Ionel - absent
- Paleologu Theodor - absent, Guvern
- Pálfi Mozes-Zoltan - prezent
- Pambuccian Varujan - prezent
- Pandele Sorin Andi - prezent
- Panțîru Tudor - prezent
- Pardău Dumitru - prezent
- Păduraru Nicușor - absent
- Păsat Dan - prezent
- Păun Nicolae - prezent
- Pâslaru Florin-Costin - prezent
- Petö Csilla Mária - prezent
- Petrescu Cristian - prezent
- Petrescu Petre - prezent
- Pieptea Cornel - prezent
- Pirpiliu Ștefan Daniel - prezent
- Plăiașu Gabriel - prezent
- Pocora Cristina-Ancuța - prezentă
- Ponta Victor Viorel - absent, Guvern
- Pop Georgian - prezent
- Pop Virgil - prezent
- Popa Daniela - prezentă
- Popa Florian - prezent
- Popa Octavian Marius - prezent
- Popeangă Vasile - prezent
- Popescu Adrian - prezent
- Popescu Cosmin Mihai - prezent
- Popescu Dan Mircea - prezent
- Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton - prezent
- Popov Dușan - prezent
- Popoviciu Alin Augustin Florin - prezent
- Postolachi Florin - prezent
- Potor Călin - absent
- Preda Cezar Florin - prezent
- Prigoană Vasile Silviu - prezent
- Radan Mihai - prezent
- Rățoi Neculai - prezent
- Rebenciuc Neculai - prezent
- Resmeriță Cornel Cristian - prezent
- Riviș Tipei Lucian - absent
- Rizea Cristian - prezent
- Rogin Marius - prezent
- Roman Gheorghe - prezent
- Roman Ioan Sorin - prezent
- Roșca Lucreția - absentă
- Rusu Valentin - prezent
- Sava Andrei Valentin - prezent
- Săftoiu Ana Adriana - prezentă
- Săniuță Marian Florian - prezent
- Săpunaru Nini - prezent
- Sârbu Marian - absent, Guvern
- Scutaru Adrian George - prezent
- Seremi Ștefan - prezent
- Seres Denes - prezent
- Socaciu Victor - prezent
- Solomon Adrian - prezent
- Soporan Vasile Filip - prezent
- Spînu Teodor Marius - absent
- Stan Ioan - prezent
- Stan Ion - prezent
- Stan Nicolae - prezent
- Stanciu Anghel - prezent
- Stavrositu Maria - prezentă
- Steriu Valeriu Andrei - prezent
- Stoica Mihaela - prezentă
- Stragea Sorin Constantin - prezent
- Stroe Ionuț Marian - prezent
- Stroe Mihai - prezent
- Stroian Toader - prezent
- Surdu-Soreanu Raul Victor - prezent
- Surpățeanu Mihai - prezent
- Surupăceanu Mugurel - prezent
- Șandru Mihaela Ioana - prezentă
- Ștefan Viorel - prezent
- Știrbeț Cornel - prezent
- Știrbu Gigel Sorinel - prezent
- Tabără Valeriu - prezent
- Tabugan Ion - prezent
- Taloș Gheorghe Mirel - prezent
- Tărâță Culiță - prezent
- Teodorescu Horia - prezent
- Timiș Ioan - prezent
- Tița Nicolescu Gabriel - prezent
- Tîlvăr Angel - prezent
- Toader Mircea Nicu - prezent
- Trășculescu Alin Silviu - prezent
- Tudose Mihai - prezent
- Turcan Raluca - prezentă
- Tușa Adriana Diana - prezentă
- Țaga Claudiu - prezent
- Țintean Ioan - prezent
- Țîmpău Radu Bogdan - prezent
- Țurcanu Florin - prezent
- Țurea Răzvan - prezent
- Udrea Elena Gabriela - absentă, Guvern
- Uioreanu Horea Dorin - prezent
- Uricec Eugen Constantin - prezent
- Vainer Aurel - prezent
- Varga Attila - prezent
- Varga Lucia Ana - prezentă
- Vasile Aurelia - prezentă
- Vasilică Radu Costin - prezent
- Vișan Gelu - prezent
- Vîlcu Samoil - prezent
- Vladu Iulian - prezent
- Vlase Petru Gabriel - prezent
- Vlădoiu Aurel - prezent
- Voicu Mădălin Ștefan - absent
- Voicu Mihai Alexandru - prezent
- Voinescu-Cotoi Sever - prezent
- Vreme Valerian - prezent
- Zamfirescu Sorin Ștefan - prezent
- Zătreanu Dan Radu - prezent
- Zgonea Valeriu Ștefan - plecat
- Zisopol Dragoș Gabriel - prezent
- Zoicaș Gheorghe - prezent

Îmi permiteți, am să reiau lista cu cei care nu au răspuns la primul apel, pentru că s-ar putea să fi făcut și...

- Bleotu Vasile - prezent
- Boureanu Cristian Alexandru - absent
- Chiuariu Tudor Alexandru - absent
- Covaci Dorel - absent
- Marian Dan Mihai - absent
- Morega Dan Ilie prezent
- Nechifor Cătălin Ioan - absent
- Negoiță Robert Sorin - absent
- Nica Nicolae Ciprian - absent
- Nistor Laurențiu - absent
- Oajdea Vasile Daniel - absent
- Palăr Ionel - absent
- Păduraru Nicușor prezent
- Potor Călin - absent
- Roșca Lucreția - absentă
- Riviș-Tipei Lucian - absent
- Spînu Teodor Marius prezent
- Voicu Mădălin Ștefan - absent
- Zgonea Valeriu Ștefan - absent

Vă mulțumesc.

Înseamnă că v-am trecut prezent. Stați, să mă uit.

Mircia Giurgiu, da? prezent

 
 

Doamna Roberta Alma Anastase:

Încheindu-se votarea, îi invit la sala Biroului permanent pe membrii Comisiei de numărare și validare a voturilor și pe cei doi secretari de ședință care, potrivit art.123 alin.(6) din Regulament, asistă comisia în atribuțiile ce-i revin.

Până la finalizarea activității de numărare și validare a voturilor, se ia o pauză.

Vă mulțumesc.

 
   

- după pauză -

 
 

Doamna Roberta Alma Anastase:

Doamnelor și domnilor deputați,

Vă rog să luați loc în sală. Reluăm lucrările.

Dau cuvântul domnului deputat Marius Rogin, membru al Comisiei de numărare și validare a voturilor, pentru a prezenta procesul-verbal referitor la rezultatul votului.

 
 

Domnul Marius Rogin:

Vă mulțumesc, doamna președinte.

Proces-verbal referitor la rezultatul votului cu privire la alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților.

Procedând la verificarea și numărarea voturilor exprimate de către deputați, prin vot secret cu bile, asupra listei candidaților pentru alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților, Comisia de numărare și validare a voturilor a constatat următoarele:

 • numărul total al deputaților 334
 • numărul deputaților prezenți 311
 • numărul total de voturi exprimate 311
 • numărul total de voturi anulate 2
 • numărul de voturi valabil exprimate 309 din care:
  • voturi pentru listă 303
  • voturi contra listei 8

Potrivit art.23 alin.(3) din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, lista candidaților propuși pentru funcțiile de vicepreședinți, secretari și chestori se aprobă cu votul majorității deputaților.

Ca urmare a faptului că din totalul de 334 de deputați au fost prezenți 311 și s-au exprimat 311 voturi, din care au votat pentru listă 309, ceea ce reprezintă majoritatea cerută de Regulament, adică minimum 168 de voturi pentru, sunt declarați aleși pe funcții în Biroul permanent al Camerei Deputaților, după cum urmează:

 • vicepreședinți:
  • Ioan Oltean - Grupul parlamentar al Partidului Democrat Liberal;
  • Adrian Năstase - Grupul parlamentar al Alianței politice PSD+PC;
  • Daniela Popa - Grupul parlamentar al Alianței politice PSD+PC;
  • Bogdan Olteanu - Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal;
 • pentru funcțiile de secretari:
  • Cezar Florin-Preda - Grupul parlamentar al Partidului Democrat Liberal;
  • Dumitru Pardău - Grupul parlamentar al Partidului Democrat Liberal;
  • Valeriu Ștefan Zgonea - Grupul parlamentar al Alianței politice PSD+PC;
  • Mihai Alexandru Voicu - Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal;
 • pentru chestori au fost validați:
  • Gheorghe Albu - Grupul parlamentar al Partidului Democrat Liberal;
  • Nicolae Bănicioiu - Grupul parlamentar al Alianței politice PSD+PC;
  • Dan Ștefan Motreanu - Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal;
  • Kelemen Hunor - Grupul parlamentar al UDMR.

Vă mulțumesc.

 
 

Doamna Roberta Alma Anastase:

Și eu vă mulțumesc.

Îi invit pe membrii Biroului permanent aleși astăzi, pe care de altfel îi și felicit, să se întrunească în 20 de minute în sala Biroului permanent, în vederea întocmirii proiectului ordinii de zi și a proiectului programului de lucru pentru următoarele zile ale săptămânii.

Rog, de asemenea, pe membrii Comitetului liderilor grupurilor parlamentare să se întrunească la aceeași oră pentru aprobarea ordinii de zi și a programului de lucru.

Vă informez că, după aprobare, ordinea de zi și programul de lucru vor fi distribuite de îndată la casetele personale ale deputaților și ale grupurilor parlamentare, și vor fi afișate electronic pe site-ul Camerei Deputaților și pe suporturi de hârtie la locurile special destinate.

 
Informare privind demisia domnului Gabriel Oprea din Partidul Social Democrat și activarea ca independent.

Mai am o comunicare să vă fac: am primit o informare din partea domnului Gabriel Oprea, care este deputat în Circumscripția electorală nr.25 Ilfov, Colegiul electoral nr.1, prin care îmi aduce la cunoștință faptul că a demisionat din calitatea de membru al Partidului Social Democrat și este deputat independent.

Ordinea de zi pentru astăzi fiind epuizată, declar închisă ședința Camerei Deputaților și vă mulțumesc mult.

 

Ședința s-a încheiat la ora 17,33.

 
     

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania thursday, 14 november 2019, 23:07
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro