You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2009 > 05-05-2009

Sittings of the Chamber of Deputies of May 5, 2009

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.60 Florin Țurcanu - declarație politică intitulată "Minciunile coaliției guvernamentale!";

 

Domnul Florin Țurcanu:

  ................................................
 

"Minciunile coaliției guvernamentale!"

Privind miile de cadre didactice care-și cer imperios drepturile, îmi amintesc că în urmă cu doar șase luni, sute de glasuri "PD-L-iste" și "PSD-iste" se duelau în a atrage voturile acestei categorii sociale! În acele momente, promisiunile aveau menirea de a "întuneca" mințile profesorilor, pentru a obține voturile atât de necesare accesului în Parlament și totodată la guvernare!

Existau în acele momente bani pentru mărirea cu 50% a salariilor cadrelor didactice, erau bani pentru a se oferi 25.000 de euro acelor tineri care se vor întoarce în țară, erau bani pentru funcționarii publici, pentru toate sporurile cerute de aceștia! A trecut însă campania electorală, colegii noștri de la PD-L și PSD au ajuns unde și-au dorit, și de pe aceste poziții au uitat de cei care i-au votat și cărora le-au promis "marea cu sarea"! Banii nu mai există, de mărirea cu 50% nici nu poate fi vorba, nu se poate realiza nici mărirea salariilor cu 5%, dar a fost concert Goran Bregovic la Mamaia, care nu a fost de loc ieftin (știu asta din proprie experiență), avem Imnul turismului, care a costat 10000 euro, avem superbuget la Ministerele Turismului și Tineretului și Sportului, dar nu avem bani pentru salariile profesorilor!

Starea de incertitudine, aroganța și indolența guvernanților a determinat atât cadrele didactice, cât și alte categorii sociale să declanșeze o grevă generală care va bloca bunul mers al vieții de zi cu zi a românilor. Vor avea de suferit suflete nevinovate, precum elevii din clasele VII-VIII care trebuiau să susțină astăzi tezele cu subiect unic la Limba și Literatura Română. Teza a fost amânată până pe 7 mai, dar cu siguranță protestele dascălilor vor continua și după această dată!

Minciunile guvernanților mă fac să cred că dumnealor au venit pe această lume gata culți și învățați, și de aceea marginalizează această categorie socială, pentru că nu au avut și probabil nu vor avea niciodată nevoie de ea!

Rușine, domnilor guvernanți! Ar trebui să vă pese măcar acum, în al doisprezecelea ceas, de acești oameni care nu cer altceva decât dreptul la o viață mai bună și la un trai decent!