You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2009 > 18-05-2009

Sittings of the Chamber of Deputies of May 18, 2009

2. Prezentarea pe scurt de către deputați a interpelărilor adresate membrilor Guvernului de către domnii și doamnele deputați:  
  2.4 Adrian Solomon
 
see:

 

Doamna Daniela Popa:

  ................................................

Dacă din partea Grupului parlamentar al PSD+PC mai dorește cineva să prezinte? Vă rog, domnule deputat, aveți cuvântul. Vă rog să vă și prezentați pentru stenogramă.

Domnul Adrian Solomon:

Mulțumesc, doamna președinte.

Adrian Solomon sunt deputat ales în Colegiul uninominal nr. 4, Circumscripția electorală Vaslui.

Întrebarea mea se adresează domnului ministru Radu Berceanu, ministrul transporturilor și infrastructurii, și are ca obiect reabilitarea DN 24, limita județelor Galați și Vaslui, și DN 24 B Crasna-Albița. În perioada 2009-2011 vor fi reabilitate aceste drumuri naționale din fonduri FDR și fonduri guvernamentale.

Aș dori să cunosc dacă, în proiectul tehnic privind această reabilitare, precum și în documentația de execuție, zona cuprinsă între kilometrul 65 plus 850, 73 plus 0,85, sector care traversează orașul Bârlad este evidențiată ca făcând parte integrantă din acest proiect de reabilitare.

Menționez că, deși acest sector de drum se află în administrarea Consiliului Local Bârlad, conform legii, bugetul local este insuficient pentru a permite reabilitarea acestuia la standarde europene.

Astfel, ajutorul ministerului pentru a reabilita acest drum este esențial și, de aceea, aș vrea să cunosc dacă există intenția, din partea ministrului și a ministerului, de a se ocupa de această problemă.

Solicit răspunsul în scris.

Mulțumesc.

Doamna Daniela Popa:

Vă mulțumesc, domnule deputat.