You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2009 > 06-10-2009

Sittings of the Chamber of Deputies of October 6, 2009

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.65 Dan Bordeianu - despre sinceritatea guvernanților actuali;

 

Domnul Dan Bordeianu:

Imediat după ce și-a anunțat candidatura pentru obținerea unui nou mandat în fruntea țării, Traian Băsescu pare să fi început să spună adevărul.

După ce am afirmat de nenumărate ori că Guvernul condus de Emil Boc nu face nimic pentru scoaterea României din criză, iată că domnul președinte vine și recunoaște acest fapt: "Nici eu, nici Guvernul și nici Banca Națională a României nu ne-am propus să scoatem țara din criză." Foarte interesant. Atunci cu ce s-au ocupat vreme de nouă luni aceste instituții? Traian Băsescu își continuă puseul de sinceritate și ne spune că de fapt toată vara a pierdut-o în încercarea de a-și reînnoi brevetul de comandant de navă.

Cât despre Guvernul Boc, vedem bine ce a făcut în această perioadă. A crescut numărul șomerilor, a scăzut drastic nivelul de trai, a scăzut salariile, a mințit profesorii, polițiștii, personalul din sănătate, funcționarii publici, pe toată lumea. Mai mult, s-a ocupat în permanență de controlul asupra Parlamentului și a luat toate măsurile necesare pentru a netezi cât mai mult drumul domnului Băsescu spre un nou mandat.

Cu toată sinceritatea domnului Băsescu, pe care o putem remarca, totuși nu putem să nu spunem faptul că nu pentru asta i-am plătit noi în perioada asta pe acești oameni.

Mai mult, nu pot să nu mă abțin și să nu remarc că domnul Băsescu a mințit, totuși, chiar și prin omisiune, atunci când a venit în Parlament și în cadrul mesajului său în care și-a prezentat raportul de activitate, nu ne-a spus nimic despre pierderea timpului și nici despre faptul că nu și-a propus scoaterea țării din criză. Asta ca să nu mai spunem că locatarul de la Cotroceni, în urmă cu cinci ani, tocmai asta a promis românilor. Și anume că o să trăiască bine. Cred că a venit momentul ca domnul Băsescu să își aducă aminte de cuvintele pe care le-a pronunțat atunci: "Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!"

Ori Dumnezeu nu l-a ajutat deloc, ori dumnealui a uitat complet ce a jurat. Cred, totuși, că varianta a doua este mai sigură...