Plen
Sittings of the Chamber of Deputies of October 19, 2009
Abstract of the sittings
Full-text of the sittings
Published in Monitorul Oficial no.134/29-10-2009

Parliamentary debates
Calendar
- Chamber of Deputies:
2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002
2001 2000 1999
1998 1997 1996
Query debates
for legislature: 2016-present
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996

Meetings broadcast

format Real Media
Video archive:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003
You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2009 > 19-10-2009 Printable version

Sittings of the Chamber of Deputies of October 19, 2009

  Informare privind distribuirea unor documente la casetele deputaților, potrivit prevederilor art.94 din Regulamentul Camerei Deputaților. Informare privind distribuirea la casetele deputaților a scrisorii Procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție nr. 1277/C/2009.  

Ședința a început la ora 16,40.

Lucrările au fost conduse de domnul Ioan Oltean, vicepreședinte al Camerei Deputaților, asistat de domnii Dumitru Pardău și Sever Voinescu-Cotoi, secretari.

   

Domnul Ioan Oltean:

Doamnelor și domnilor deputați,

Vă rog să vă ocupați locurile în sala de ședință.

Stimați colegi,

Este aproape ora 17, ora de începere a ședinței noastre, vă rog să vă ocupați locurile în sala de ședințe.

Domnilor colegi, membri ai Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal, vă rog să vă ocupați locurile în sala de ședințe.

Rog și Opoziția și Puterea să se pregătească pentru începerea lucrărilor.

Doamnelor și domnilor colegi,

Declar deschisă ședința de astăzi a Camerei Deputaților și vă anunț că dintr-un total de 334 de deputați și-au înregistrat prezența la lucrări un număr de 196. Sunt absenți 138, din care 11 participă la alte acțiuni parlamentare.

Pentru început, în conformitate cu prevederile art.94 din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, vă informez că au fost distribuite tuturor deputaților următoarele documente: ordinea de zi pentru ședințele în plen din zilele de luni 19, marți 20 octombrie 2009; programul de lucru pentru perioada 19-20 octombrie 2009; lista rapoartelor depuse în perioada 13-19 octombrie 2009 de comisiile permanente sesizate în fond; informare cu privire la inițiativele legislative înregistrate la Camera Deputaților și care urmează să fie avizate de comisiile permanente; lista cu legile pentru care se poate exercita dreptul de sesizare a Curții Constituționale; și, evident, sumarul privind conținutul fiecărui Monitor Oficial al României, Partea I.

De asemenea, stimați colegi, la casetele dumneavoastră a fost depusă Scrisoarea Procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ca un răspuns la adresa făcută de către Biroul permanent al Camerei Deputaților. Această scrisoare o aveți în casetele fiecăruia dintre dumneavoastră.

Doamna deputat Aura Vasile.

 
   

Doamna Aurelia Vasile:

Mulțumesc, domnule președinte.

O să fac numai o completare la ce ați spus dumneavoastră, pe ultima informare privind Scrisoarea doamnei Procuror general Kovesi, că se referă la solicitarea pe care Biroul permanent al Camerei Deputaților a făcut-o pentru a se lămuri dacă solicitarea care a fost făcută Camerei Deputaților privind reluarea unui vot făcea referire la același dosar. Doamna Procuror general, prin scrisoarea pe care a trimis-o președintei Camerei Deputaților, spune că este vorba de același dosar.

Vă mulțumesc, domnule președinte.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, distinsă colegă.

 
Informare privind decizia politică de excludere din PNL a domnilor deputați Dan Bordeianu, Dan Păsat și Ion Tabugan.  

Domnul deputat Eugen Nicolăescu, din partea Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal.

Domnule deputat, aveți cuvântul.

   

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Domnule președinte de ședință, mulțumesc.

Stimați colegi, vreau să fac un anunț.

Deputații Bordeianu Dan, Păsat Dan și Tabugan Ion nu mai fac parte din Grupul parlamentar al PNL, ca urmare a deciziei politice de excludere a lor din PNL.

Vă mulțumesc. (Rumoare.)

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule deputat.

 
Informare privind demisia domnului Marin Bobeș din Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat și afilierea la Grupul parlamentar al Partidului Democrat Liberal.  

Eu îl rog pe domnul deputat Marin Bobeș să ia cuvântul. A cerut o intervenție.

Aveți cuvântul, domnule deputat.

   

Domnul Marin Bobeș:

Mulțumesc, domnule președinte.

Domnule președinte,

Doamnelor și domnilor colegi,

Vreau să anunț că începând de ieri mi-a dat demisia din Partidul Social Democrat, iar activitatea ca parlamentar am s-o continui în Grupul Partidului Național Liberal.

Vă mulțumesc. (Aplauze.)

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule deputat.

 
Informare privind demisia domnului Dan Păsat din Grupul parlamentar al partidului Național Liberal și afilierea la Grupul parlamentar al Partidului Democrat Liberal.  

Domnul deputat Dan Păsat a solicitat, de asemenea posibilitatea de a se exprima de la tribuna Camerei.

Aveți cuvântul, domnule deputat.

   

Domnul Dan Păsat:

Mulțumesc, domnule președinte.

Doamnelor și domnilor deputați,

Având în vedere că vineri, 16.10.2009, mi-am dat demisia din Partidul Național Liberal, astăzi, în plen, vă aduc la cunoștință acest fapt și, totodată, mă afiliez la Grupul parlamentar al PD-L.

Vă mulțumesc. (Aplauze.)

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Da, domnule deputat, să fie într-un ceas bun.

 
Păstrarea unui moment de reculegere în memoria lui Tiberiu-Ovidiu Mușetescu.  

O rog pe doamna Aura Vasile să intervină. (Rumoare.)

   

Doamna Aurelia Vasile:

Stimați colegi,

Poate ați auzit, dacă nu, vă informăm noi, Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat și Partidului Conservator, colegul nostru Ovidiu Mușetescu a trecut în neființă. Vă rog să păstrăm un moment de reculegere în amintirea colegului nostru.

(Se păstrează un moment de reculegere.)

 
   

Doamna Aurelia Vasile:

Vă mulțumesc.

Dumnezeu să-l ierte! Dumnezeu să-l odihnească!

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Vă mulțumesc și eu.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 
Informare privind activarea domnului Ion Tabugan în calitate de independent.  

Da. Vă rog, stimate coleg.

   

Domnul Ion Tabugan:

Mulțumesc, domnule președinte.

Stimați colegi,

Sunt deputatul Tabugan, mă declar independent, în continuare vreau să fiu alături de Partidul Național Liberal, alături de care voi vota în continuare.

Vă mulțumesc. (Aplauze.)

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule deputat.

Mai e cineva interesat? Nu. Nu pierdeți ocazia, că nu se știe.

Vă mulțumesc, domnilor colegi.

 
Prezentarea Proiectului de Hotărâre privind demisia domnului deputat Bogdan Olteanu din funcția de vicepreședinte al Camerei.  

Dați-mi voie să intrăm în ordinea de zi.

La punctul 2 avem Proiectul de Hotărâre privind demisia domnului deputat Bogdan Olteanu din funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Hotărâre privind demisia domnului deputat Bogdan Olteanu din funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților. În temeiul prevederilor art.20 alin.(4) din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, cu modificările ulterioare, Camera Deputaților adoptă prezenta hotărâre.

Articol unic: Camera Deputaților ia act de demisia din funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților, prezentată de domnul deputat Bogdan Olteanu, aparținând Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal și declară vacantă această funcție de vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Prezentarea Proiectului de Hotărâre privind demisia domnului Bogdan Olteanu din calitatea de deputat.  

Punctul 3. Un alt Proiect de Hotărâre privind demisia unui deputat.

Hotărâre privind demisia unui deputat. În temeiul prevederilor art.70 alin.(2) din Constituția României, republicată, ale art.7 alin.(1) și (4) din Legea nr.96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, republicată, precum și ale art.208, art.209 alin.(1) din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, cu modificările ulterioare, Camera Deputaților adoptă prezenta hotărâre.

Articol unic: Camera Deputaților ia act de cererea de demisie prezentată de domnul Olteanu Bogdan, ales deputat în Circumscripția electorală nr.42 București, Colegiul uninominal nr.1, aparținând Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal, și declară vacant locul de deputat deținut de acesta.

Doamne ajută!

Dezbaterea și adoptarea Proiectului de Hotărâre privind modificarea Anexei la Hotărârea Camerei Deputaților nr.43/2008 pentru aprobarea componenței nominale a comisiilor permanente ale Camerei Deputaților.  

Punctul 4 de pe ordinea de zi, Proiectul de Hotărâre privind modificarea Anexei la Hotărârea Camerei Deputaților nr.43/2008 pentru aprobarea componenței nominale a comisiilor permanente ale Camerei Deputaților. În temeiul art. 42 și 60 alin.(1) din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, Camera Deputaților adoptă prezenta hotărâre.

Articol unic: Anexa la Hotărârea Camerei Deputaților nr.43/2008 pentru aprobarea componenței nominale a comisiilor permanente ale Camerei Deputaților, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.875 din 23 decembrie 2008, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează: domnul deputat Teodor- Marius Spânu, aparținând Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal, trece de la Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă la Comisia pentru politică externă, în calitate de membru.

Dacă sunt observații? Dacă nu, supun votului dumneavoastră această hotărâre. Cartelele? Vă rog să le pregătiți, instalația funcționează, cvorumul există. Interes pentru lucrări maxim.

Votul dumneavoastră pentru, stimați colegi.

Domnilor colegi, un vot responsabil, doar cu 3 abțineri, proiectul de hotărâre a fost adoptat.

Vă mulțumesc pentru înțelegere.

Dezbaterea Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.54/2009 privind stabilirea unor măsuri temporare în domeniul gazelor naturale (rămas pentru votul final).  

Poziția următoare pe ordinea de zi, punctul 7, Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 54/2009 privind stabilirea unor măsuri temporare în domeniul gazelor naturale.

Potrivit art.115 din Regulamentul Camerei Deputaților, vă rog să observați că acest proiect de lege urmează a fi dezbătut în procedură de urgență, de aceea trecem de îndată la dezbaterea acestuia.

Dacă din partea inițiatorului?

Da, domnule secretar de stat Stafie, aveți cuvântul.

   

Domnul Claudiu Constantin Stafie (secretar de stat, Ministerul Economiei):

Mulțumesc, domnule președinte.

Doamnelor și domnilor deputați,

Prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.54/2009 se urmărește găsirea unei soluții adecvate contextului actual, prin care să se permită continuarea funcționării industriei îngrășămintelor chimice și a industriei producătoare de energie electrică și termică folosind combustibil gazos din România.

Prin anularea obligativității formării coșului de amestec gaze naturale pentru industria producătoare de energie electrică și termică, pe perioada iunie - octombrie 2009, se permite alimentarea cu gaze naturale exclusiv din producția internă a acestora și implicit stabilirea unui preț de achiziție a gazelor naturale mai mic care să permită supraviețuirea acestor industrii. O astfel de măsură permite evitarea disponibilizării unui număr de circa 9000 de salariați, corelat cu scăderea activităților conexe, transporturi feroviare, fluviale, maritime de peste 3,5 milioane de tone mărfuri pe an.

Referitor la amendamentul admis de Comisia pentru industrii și servicii facem următoarele precizări: reducerea pragului de interruptibilitate de la un consum de 30 de mii de metri cubi pe oră, aproximativ 21,6 milioane de metri cubi pe lună, la un consum de circa 5000 metri cubi pe oră, aproximativ 3,6 milioane metri cubi pe lună ar permite declararea interruptibilității pentru consumatorii noncasnici din piață nereglementată pentru un consum anual de circa 8 miliarde de metri cubi.

Acest nivel a rezultat din datele furnizate de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei pentru anul 2008, în ceea ce privește consumul total al consumatorilor noncasnici. Pentru consumul mediu înregistrat în perioada ianuarie -septembrie 2009, reducerea pragului de interruptibilitate ar însemna, practic, mărirea numărului de consumatori la circa 100 și un consum lunar aferent de circa 700 de milioane metri cubi.

În consecință, extinderea perioadei de aplicabilitate a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.54/2009, pentru cei circa 100 de consumatori anteriori precizați, poate fi susținută fizic din producția internă.

Față de cele prezentate mai sus, propun plenului Camerei Deputaților adoptarea acestui act normativ cu amendamentul admis.

Vă mulțumesc.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule secretar de stat.

Din partea comisiei sesizate în fond?

Domnul președinte Iulian Iancu.

 
   

Domnul Iulian Iancu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Stimați colegi,

Comisia pentru industrii și servicii a fost sesizată pentru dezbaterea în fond, în procedură de urgență cu proiectul de lege menționat și vreau să vă precizez că Senatul, în calitate de Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege.

De asemenea, Comisia pentru buget, finanțe și bănci, Comisia juridică, de disciplină și imunități au avizat favorabil proiectul de lege.

În conformitate cu prevederile art.61 din Regulamentul Camerei Deputaților, membrii comisiei au examinat proiectul de lege în ședința din 14 octombrie 2009.

În urma dezbaterilor, membrii comisiei au hotărât să propună plenului Camerei adoptarea proiectului de lege cu amendamente admise, pentru a extinde domeniul și raza de aplicare și altor consumatori din România, în sensul susținerii pentru următoarea perioadă din două rațiuni: 1. cel al perioadei de criză; 2. faptul că producția internă de gaze a reușit să ajungă la un nivel mai mare decât consumul de gaz.

În consecință, vă propunem adoptarea proiectului de lege cu amendamente admise.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule președinte.

O să vă rog, în conformitate cu art.120 din Regulament, să propuneți timpii pentru dezbatere.

 
   

Domnul Iulian Iancu:

Cinci cu trei.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Cinci cu trei.... fac opt.

Dați-mi voie să supun timpii pentru dezbatere, pe care domnul președinte Iulian Iancu i-a propus.

Cine este pentru? Vă mulțumesc.

E cineva împotrivă?

Abțineri?

În unanimitate, timpii propuși au fost adoptați.

Dacă din partea grupurilor parlamentare dorește cineva să ia cuvântul? Nu dorește nimeni.

În situația aceasta, trecem la dezbaterea raportului, așa cum ne-a fost el prezentat de către comisia sesizată în fond.

Vă rog să deschideți toți rapoartele. Observ că toată lumea are raportul pe masă. În situația asta putem trece la dezbateri.

Dacă la nr.crt.1 este vreo observație? Nu avem.

La nr.crt.2, articol unic. Nu avem observații.

La nr.crt.3 nu avem amendamente admise, nici respinse.

La nr.crt.4, dacă sunt observații? Nu avem nici aici observații.

În consecință, constatăm că proiectul de lege a fost adoptat pe articole și rămâne pentru mâine la votul final.

 
Dezbaterea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.47/2009 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.135/2007 privind alocarea de la bugetul de stat a fondurilor necesare pentru continuarea și finalizarea măsurilor ex-ISPA (rămas pentru votul final).  

Punctul 8 de pe ordinea de zi, Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.47/2009 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 135/2007 privind alocarea de la bugetul de stat a fondurilor necesare pentru continuarea și finalizarea măsurilor ex-ISPA. Suntem și aici în procedură de urgență, fiind îndeplinite prevederilor art.115 din Regulamentul Camerei Deputaților. Intrăm în dezbatere.

Invit inițiatorul, domnul secretar de stat Valentin Iliescu.

Domnule secretar de stat, aveți cuvântul.

   

Domnul Valentin Adrian Iliescu (secretar de stat, Departamentul pentru Relația cu Parlamentul):

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Bună ziua, doamnelor și domnilor deputați.

Prezentul proiect de lege are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 135/2007 privind alocarea de la bugetul de stat a fondurilor necesare pentru continuarea și finalizarea măsurilor ex-ISPA, aprobată prin Legea nr.187/2008, în sensul că din fondurile prevăzute în bugetul Ministerului Finanțelor Publice, Acțiuni generale, la poziția globală Fondul Național de Preaderare, se asigură și sumele necesare pentru continuarea și finalizarea proiectelor ex-ISPA, inclusiv t.v.a.-ul aferent acestora.

Cu permisiunea dumneavoastră, aș îndrăzni să fac câteva scurte referiri pentru a vă reaminti importanța acestui program. Trebuie să recunoaștem că la momentul aprobării acestei ordonanțe în Guvern, cadrul legislativ nu era suficient de bine adecvat și era necesară susținerea alocării de fonduri pentru continuarea acestor măsuri ex-ISPA.

Din acest punct de vedere, cred că măsura este foarte importantă, nerealizarea obiectivelor stabilite prin memorandumurile de finanțare ar fi dus la neîndeplinirea angajamentelor asumate de România în domeniul mediului și al transportului, cu impact negativ asupra standardelor de viață ale populației.

Dorim să precizăm că prin Capitolele 9 și 22 din Tratatul de aderare privind politica în domeniul transporturilor, respectiv protecției mediului, România s-a angajat să deschidă întreaga rețea pentru traficul greu, precum și să asigure calitatea apei potabile, tratarea apelor uzate și gestiunea deșeurilor solide la standarde europene.

Programul ISPA finanțează cu aproximativ 2,7 miliarde de euro proiecte de infrastructură în sectoarele de transport și mediu, iar nefinalizarea proiectelor ar conduce la imposibilitatea îndeplinirii acestor angajamente.

Vreau să apreciez modul profesionist în care comisia de specialitate a îmbunătățit textul ordonanței și să spun că Ministerul Finanțelor Publice și Guvernul sunt de acord cu forma adoptată în raport.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule ministru.

Din partea comisiei sesizate în fond, domnul vicepreședinte Ialomițianu. După ce v-a lăudat, vă rog să prezentați raportul.

 
   

Domnul Gheorghe Ialomițianu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Numai în colaborare cu Ministerul Finanțelor Publice puteam să facem un raport atât de bun.

Raport asupra Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 47/2009 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.135/2007 privind alocarea de la bugetul de stat a fondurilor necesare pentru continuarea și finalizarea măsurilor ex-ISPA.

La întocmirea raportului s-au avut în vedere avizele favorabile ale Comisiei juridice, de disciplină și imunități, Comisiei pentru industrii și servicii, Comisiei pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic și Consiliului Legislativ.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în ședința din data de 1 septembrie 2009.

Proiectul de lege, potrivit art.75 din Constituția României, republicată, și art.92 din Regulamentul Camerei Deputaților republicat, este de competența decizională a Camerei Deputaților.

În raport de obiectul și conținutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare.

La lucrările comisiei au participat 30 de deputați din totalul de 33 de membri ai comisiei.

La dezbaterea proiectului de lege a participat, în conformitate cu prevederile art.54 și 55 din Regulamentul Camerei Deputaților republicat, domnul Bogdan Drăgoi, secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice.

Raportul comisiei a fost adoptat cu unanimitate de voturi. Comisia propune spre dezbatere și adoptarea plenului Camerei Deputaților, a proiectului de lege cu amendamentele prezentate în anexă.

Propun 5 minute pentru dezbateri.

Vă mulțumesc.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Eu vă mulțumesc, domnule vicepreședinte.

Propun votului dumneavoastră timpii alocați pentru dezbatere.

Cine este pentru? Mulțumesc.

Dacă e cineva împotrivă?

Abțineri?

În unanimitate, timpii propuși au fost aprobați.

Dacă din partea grupurilor parlamentare dorește cineva să ia cuvântul? Nu dorește nimeni.

Înseamnă că, într-adevăr, raportul este foarte bine redactat.

O să trecem la dezbaterea pe articole a raportului comisiei sesizate în fond.

La nr.crt.1, titlul legii. Nu avem amendamente.

La poz.2, articol unic. Sunt observații? Nu avem observații.

La poz.3 nu avem amendamente.

Poz.4. Nu avem amendamente.

Poz.5. Dacă sunt observații aici? Nu avem.

La poz. 6 nu avem amendamente.

Poz. 7, art.II, de asemenea, constat că nu sunt intervenții.

Am epuizat dezbaterea pe articole a acestui proiect de lege.

Acesta rămâne pentru votul final de mâine.

 
Propunerea legislativă privind reînființarea comunei Moșnița Veche din județul Timiș prin reorganizarea comunei Moșnița Nouă (adoptată ca urmare a depășirii termenului constituțional).  

Următorul punct pe ordinea de zi, punctul 9 este Propunerea legislativă privind reînființarea comunei Moșnița Veche din județul Timiș, prin reorganizarea comunei Moșnița Nouă.

O să vă rog să observați că termenul pentru dezbatere și vot final fiind depășit, propunerea legislativă se consideră adoptată în conformitate cu prevederile art.75 alin.(2) și ale art.113 din Regulamentul Camerei Deputaților.

Dezbaterea Proiectului de Lege pentru ratificarea Acordului Suplimentar referitor la aderarea Guvernului României la Memorandumul Multilateral de Înțelegere privind Programul Comun NATO E-3A, semnat la Bruxelles la 6 decembrie 1978, completat la 10 decembrie 1990, amendat la 13 august 1997, și a Acordului Suplimentar referitor la aderarea Guvernului României la Memorandumul de Înțelegere pentru operații și sprijin al Forței Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie și Control, semnat la 26 septembrie 1984 și revizuit la 27 martie 2003, semnate la București la 19 martie 2009 (rămas pentru votul final).  

Punctul 10 pe ordinea de zi, Proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului Suplimentar referitor la aderarea României la Memorandumul Multilateral de Înțelegere privind Programul Comun NATO E-3A, semnat la Bruxelles la 6 decembrie 1978, completat la 10 decembrie 1990, amendat la 13 august 1997 și a Acordului Suplimentar referitor la Aderarea Guvernului României la Memorandumul de Înțelegere pentru operații și sprijin al Forței Aeropurtate a NATO de avertizare Timpurie și Control, semnat la 26 septembrie 1984, revizuit la 27 martie 2003, semnate la București la 19 martie 2009.

Dacă din partea inițiatorului...? Ne aflăm în procedură de urgență.

Domnul secretar de stat Viorel Oancea este rugat să expună punctul de vedere al inițiatorului.

Domnule secretar de stat, aveți cuvântul.

   

Domnul Viorel Oancea (secretar de stat, Ministerul Apărării Naționale):

Domnule președinte de ședință,

Doamnelor și domnilor deputați,

Ratificarea Acordului suplimentar referitor la Aderarea Guvernului României la Memorandumul multilateral de înțelegere este un lucru foarte important, deoarece semnarea acestui memorandum ar aduce următoarele avantaje majore României. Îmbunătățirea controlului aerian, spațiului aerian al României; în acest context, trebuie precizat că aeronavele forței au fost deja utilizate în România pe durata desfășurării summit-ului NATO din 2008 la București. De asemenea, perfecționarea pregătirii personalului forțelor aeriene ale României, posibila implicare a industriei românești în activități de reparații și întreținere a aeronavelor și a altor echipamente de înzestrare a forței NAEW.

De asemenea, îmbunătățirea statutului și prestigiului României prin participarea la finanțarea forței NAEW care în acest moment este considerat cel mai de succes program din cadrul Alianței, atât din punct de vedere militar, cât și economic.

Vreau să vă spun că suntem singura țară care încă nu am ratificat acest acord și ar fi bine să urgentăm această procedură, ca să intrăm și noi în normalitate. Pentru acest lucru, rugămintea mea este ca să aprobați și să votați proiectul de lege privind ratificarea acestui memorandum.

Vă mulțumesc.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Da. Mulțumesc, domnule ministru.

Din partea comisiei sesizată în fond, Comisia pentru apărare.

Domnule coleg, aveți cuvântul.

 
   

Domnul Adrian Bădulescu:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Raport asupra Proiectului de Lege pentru ratificarea Acordului suplimentar referitor la aderarea Guvernului României la Memorandumul multilateral de înțelegere privind programul comun NATO E-3A.

În conformitate cu prevederile art.95 și 115 din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a fost sesizată spre dezbatere pe fond în procedură de urgență.

Consiliul Legislativ a avizat favorabil acest proiect de lege.

Proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare, potrivit prevederilor art.73 din Constituția României, republicată.

La dezbateri au participat, în conformitate cu prevederile art.54 și 55 din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, doamna Gabriela Alexe, consilier juridic, căpitan Florentin Ilie, din partea Direcției pentru relația cu Parlamentul și asistență juridică, și comandor Adrian Codi, din partea Statului Major al Forțelor Aeriene.

Potrivit prevederilor art.75 alin.(1) din Constituția României, republicată, și al art.92 alin.(8) pct.1 din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, Camera Deputaților este prima Cameră sesizată.

La lucrările comisiei au fost prezenți 21 de deputați din totalul de 24 de membri.

În urma dezbaterilor, în ședința din 14 octombrie 2009, membrii comisiei, cu unanimitate de voturi, au hotărât să propună plenului Camerei Deputaților adoptarea acestui proiect de lege, în forma prezentată.

Mulțumesc.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, stimate coleg.

Dacă din partea grupurilor parlamentare dorește cineva să ia cuvântul. Nu avem doritori.

Doamnelor și domnilor colegi,

În conformitate cu prevederile art.106 din Regulamentul Camerei Deputaților, Camera Deputaților trece la dezbaterea pe articole a unui proiect sau a unei propuneri legislative numai în situația în care raportul cuprinde amendamente admise sau respinse.

Vă rog să observați că acest raport nu cuprinde nici amendamente admise, nici amendamente respinse.

În consecință, proiectul de lege rămâne pentru votul final de mâine.

 
Reexaminarea, la cererea Președintelui României, a Legii pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal (rămasă pentru votul final).  

Poziția 11, capitolul III, "reexaminări"

Reexaminarea, la cererea Președintelui României, a Legii pentru modificarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal.

Dacă din partea inițiatorilor dorește cineva să ia cuvântul.

Da. domnul deputat Mircia Giurgiu, deputat de Cluj.

   

Domnul Mircia Giurgiu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Stimați colegi,

Este un proiect de lege din mandatul trecut și în special prevede ca producătorii de țuică care nu vând, ci o produc pentru autoconsum, să fie scutiți de accize. Asta este esența proiectului și cred că este totul în regulă și putem să îl votăm.

Mulțumesc.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Da. Mulțumesc, domnule deputat.

Din partea comisiei sesizate în fond, doamna deputat Aura Vasile.

 
   

Doamna Aurelia Vasile:

Mulțumesc.

Am să vorbesc în numele colegului meu Ioan Cindrea și al altor colegi din Grupul Partidului Social Democrat care, alături de domnul deputat Cindrea, și alți colegi din PNL, au inițiat această inițiativă legislativă, mergând, dacă vreți, de la tradiția gospodăriei țărănești, cei care au câte un căzănel de țuică și care își pregătesc acest produs pentru ei și poate pentru a da neamurilor și prietenilor.

De aceea, vă spunem de acum că vom susține această inițiativă legislativă.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, stimată colegă.

Inițiatorii au omis pălinca. Țuică, pălincă și rachiu. Da. Dar așteptăm...

Din partea Guvernului, domnul secretar de stat Valentin Iliescu dorește să exprime poziția acestuia.

Domnule secretar de stat, aveți cuvântul.

 
   

Domnul Valentin Adrian Iliescu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Din păcate, Guvernul României nu este de acord cu această măsură, chiar dacă prin poziția pe care o adoptă, adoptă evident o poziție impopulară. Este o suprapunere de această dată între solicitarea Președintelui și punctul de vedere al Guvernului. Și vă reamintesc că Directiva Comisiei Europene nr.92/83 prevede prin derogarea, obținută în urma negocierii pentru România, cel mult reducerea la 50% a nivelului accizelor și doar pentru o limită de 50 de litri pe an pentru fiecare gospodărie individuală pentru producția de țuică și rachiuri de fructe destinată consumului individual. Reducere deja prevăzută în Legea Codului fiscal.

De asemenea, vă mai aduc aminte că modificarea regimului accizelor în sensul dorit de prezenta lege nu este în conformitate cu legislația comunitară în domeniu și cu prevederile Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană.

Îmi pare rău că nu ne regăsim pe aceeași poziție cu comisia de specialitate. Vă atrag atenția că adoptarea acestui proiect de lege, așa cum a fost inițiat și aprobat de comisia de specialitate, conduce automat la declanșarea procedurii de infringement.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule secretar de stat.

Procedură. Doamna Aura Vasile. Numai pe procedură, vă rog frumos.

 
   

Doamna Aurelia Vasile:

Domnule președinte,

Consider că domnul secretar de stat în felul în care s-a adresat plenului Camerei Deputaților și-a depășit mandatul, în condițiile în care suntem cei care legiferăm, iar amenințările și toate celelalte, mai ales pe lucruri la care ne pricepem și noi, nu-și au rostul.

Menținem faptul că vom vota.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Apreciez eleganța dumneavoastră față de distinsul secretar de stat Valentin Iliescu, fost coleg cu dumneavoastră, dar și cu noi.

Îl rog acum pe domnul vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanțe, să exprime punctul de vedere al comisiei sesizate în fond.

 
   

Domnul Gheorghe Ialomițianu:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Raport la cererea de reexaminare a Legii pentru modificarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal.

La întocmirea raportului s-au avut în vedere cererea de reexaminare formulată de Președintele României, legea trimisă la promulgare și proiectul de lege aprobat de Senat în urma reexaminării.

Legea face parte din categoria legilor organice, potrivit art.76 din Constituția României, republicată.

La dezbaterea legii, a participat, în conformitate cu prevederile art.54 și 55 din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, doamna Grațiela Iordache, secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice.

La lucrările comisiei au participat 30 de deputați din totalul de 33 membri ai comisiei.

Raportul comisiei a fost adoptat cu majoritate de voturi.

Legea a fost reexaminată de Senat în ședința din data de 9 februarie 2009. în urma reexaminării, Senatul a respins cererea formulată de Președintele României.

Legea, potrivit art.75 din Constituția României, republicată, și a art.92 din Regulamentul Camerei Deputaților, este de competența decizională a Camerei Deputaților.

În urma dezbaterii legii, în ședința din data de 14 octombrie 2009, comisia propune plenului Camerei Deputaților respingerea cererii de reexaminare, formulată de Președintele României, a Legii pentru modificarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal și aprobarea acesteia în forma adoptată de Senat.

Vă mulțumesc.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Vă mulțumesc, domnule vicepreședinte.

Dacă grupurile parlamentare sunt interesate.

Domnul deputat Horea Uioreanu, deputat de Cluj.

Vă rog, domnule deputat, aveți cuvântul. Din partea Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal.

 
   

Domnul Horea-Dorin Uioreanu:

Da. Mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Acum, trebuie să aduc aminte celor care au fost colegi și în vechiul mandat că această modificare a Codului fiscal a fost adoptată în unanimitate de către plenul acestei Camere. Un lucru destul de rarisim, având în vedere continuele noastre divergențele. Și, și în acel moment, Guvernul a făcut opoziție. Sigur acum e vorba de domnul Boc pe care noi nu prea îl considerăm ardelean, dar, mă rog, pentru dânsul un vot în minus cred că nu mai contează la ora actuală. Și am să afișez acest punct de vedere al Guvernului în toate țuicăriile din județul Cluj. Ca să vadă colegii și ardelenii domnului Boc cu cine ține domnul Boc.

Pe de altă parte, mi se pare absolut ciudată această cerere de reexaminare. Dacă am fi vorbit probabil de țuică sau de whisky făcut pe vapor cred că domnul Băsescu ar fi aprobat cu mai multă îngăduință acest proiect. Destul una și bună că în Ardeal și probabil că nu numai în Ardeal această modificare este foarte mult așteptată și suntem exact în perioada în care gospodăriile încearcă să-și facă țuică.

Mi se pare anormal pentru, niște sume infime aduse la bugetul statului, oamenii să fie urmăriți cu sigilarea cazanelor. Pe lângă tradiția pe care o reprezintă țuica, eu cred că facem un gest bun în sprijinirea acestui brand. Și până la urmă discutăm nu de distileriile industriale, ci discutăm de cazanele gospodăriilor țărănești.

Vă mulțumesc.

Partidul Național Liberal va sprijini, cu toată opoziția domnului Boc, acest proiect.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mă bucur, domnule coleg.

Vă rog. Domnul deputat Dascălu, din partea Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal.

 
   

Domnul Constantin Dascălu:

S-a discutat în cadrul Comisiei pentru buget, finanțe, mult acest proiect. Problema este că partidele transformă o chestiune foarte serioasă într-un subiect de campanie electorală. În Constituție scrie că Președintele și Parlamentul României sunt garanții respectării acordurilor internaționale pe care le are România.

De aceea, vă spun că Președintele și Guvernul, prin faptul că reprezintă România, erau obligați să solicite reanalizarea acestui proiect de lege. Și anul trecut am fost în campania electorală și de aceea s-a votat în unanimitate, toate partidele au votat în unanimitate, și e posibil ca și acum să se voteze în unanimitate. Asta înseamnă că Parlamentul va aduce un afront Uniunii Europene, acordurilor pe care le avem și vom vedea cum se va soluționa în final această chestiune.

Dar trebuie ca populația acestei țări să știe că pe fond toți suntem de acord cu acest lucru, toate partidele sunt de acord cu acest lucru, problema este cum poate fi rezolvată această chestiune. Nu printr-un afront adus Uniunii Europene, ci printr-o negociere care trebuia făcută și modul în care se rezolvă această chestiune nu cred că ne va aduce avantaje în raporturile pe care noi le avem cu Uniunea Europeană.

Eu sunt convins că, în final, toate partidele vor vota în unanimitate această chestiune pentru că este din nou campanie electorală și fiind o temă de campanie electorală, va face ca partidele să voteze acest proiect de lege în unanimitate.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc.

Doamna deputat Aura Vasile, pe procedură.

 
   

Doamna Aurelia Vasile:

Mulțumesc, domnule președinte.

Nu știu de ce, unde și în ce articol este vorba în Constituția României, de dreptul Președintelui și al Guvernului pe ceea ce a spus antevorbitorul meu.

Vreau să explic încă o dată că nu campania electorală fostă sau actuală și viitoare ne determină să adoptăm acest proiect de lege, ci pur și simplu, în condițiile în care colegul meu a spus că Președintele și primul-ministru respectă Constituția, vă rog să credeți că mă îndoiesc amarnic, mai ales după declarațiile din ultimele 12 zile.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Da. E o procedură nouă.

Domnul deputat Călian, și apoi domnul deputat Calimente.

 
   

Domnul Petru Călian:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Pentru corecta informare, doresc să fac câteva precizări: 1. Forma actuală a legii aparține în totalitate Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din mandatul anterior, pentru că ea a fost modificată în totalitate; 2. Prin această formă a legii vreau să vă spun că nu vom ajuta, din păcate, producătorii de pălincă din România, pentru că nu este corect concepută și formulată și ea nu va putea fi pusă în aplicare. Probabil că ar fi o soluție inteligentă să o reanalizăm la comisie, însă cred că este mult prea târziu.

De asemenea, cred că nu trebuie să încurcăm lucrurile și cred că domnul Boc este la fel de ardelean, poate chiar mai ardelean decât Horea Uioreanu.

Iar în încheiere, vreau să vă spun faptul că punctul de vedere negativ al Guvernului este legat doar de acea prevedere a Uniunii Europene prin care se poate institui procedura de infringement pentru România.

Vă mulțumesc.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule deputat Călian.

Domnul deputat Calimente, din partea Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal.

 
   

Domnul Mihăiță Calimente:

Domnule președinte,

Stimați colegi,

Sigur că tema este interesantă pentru că în toate regiunile țării, și poate mai abitir decât în alte părți în Ardeal, această preocupare a țăranilor, mai ales acum, înainte de sărbători, este caracteristică și cred că atunci când s-a negociat această lege a fost negociată prost.

Cred că și acum s-ar mai putea pune în discuție cantitatea de alcool care poate fi produsă într-o gospodărie țărănească fără să se plătească taxe, dar țin să vă atrag atenția că nu este bine totuși să ne jucăm cu această problemă. Și o spun la modul foarte serios și țin să vă aduc aminte că răscoala de la 1784 a lui Horia, Cloșca și Crișan, a început exact de la această problemă a alcoolului, de la autoritățile imperiale care au dat această posibilitate de a desface alcoolul în special în zona moților, arendașilor. Toată această activitate a fost arendată. Și răscoala a început exact de la această problemă cu spargerea butoaielor de rachiu ale arendașilor în târgul de la Câmpeni.

În al doilea rând, cred că oricine ar fi putut în țara asta să fie preocupat într-adevăr de ce cantitate de alcool produc țăranii și mai ales de ce cantitate beau, mai puțin Traian Băsescu, care cred că este totuși un expert în materie.

Vă mulțumesc.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Dragi colegi,

Dacă v-ați putea abține de la anumite răutăți, cred că ar fi excelent.

Domnul deputat Vlădoiu, din partea Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat.

 
   

Domnul Aurel Vlădoiu:

Domnule președinte de ședință,

Vreau să vă spun că grupul nostru susține această lege și vin cu două argumente: am avut în colegiul de care răspund, Horezu, doi europarlamentari, este vorba de domnul Adrian Severin și domnul Ioan Mircea Pașcu, de la Uniunea Europeană, și au spus foarte clar că nu se pune problema la alcoolul din fructe, ci numai la alcoolul din cereale. este o chestiune care trebuie s-o gândim foarte clar astăzi, deci nu interzice să facem alcool din fructe. Dacă vrem să ajutăm țăranii, trebuie să le dăm această lege.

Vă mulțumesc.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc și eu domnule deputat, pentru această precizare.

Domnul deputat Kelemen Atilla, din partea Grupului parlamentar al UDMR.

 
   

Domnul Kelemen Atilla Bela-Ladislau:

Stimați colegi,

Domnule președinte,

Aș dori și eu să aduc câteva clarificări la această problemă atât de tăioasă a spirturilor, a spirtoaselor. Eu așa cred, că toți cei care aici ridică problema din punctul de vedere al gospodarilor din Ardeal dar nu numai, fiindcă eu vorbesc și în numele sucevenilor sau din alte părți, nu numai în Ardeal se face țuică, pălincă sau cum vreți să numiți.

De mai multe ori am spus - și am fost un an și jumătate observator și după aceea un an membru în Parlamentul European - dacă noi credem aici și unii cred, de la anumite foruri, ministere și alte comisii și comitete, că este un cuvânt magic Uniunea Europeană, Uniunea Europeană nu este un cuvânt magic, domnilor colegi. Este un for unde și noi putem să avem argumente. Și de acest infringement putem vorbi aici dacă încadrăm țuica fiartă în cazanele acestea mici, ca și spirtoase. Da, atunci, într-adevăr, sunt valabile reglementările. Dar cum a spus aici un antevorbitor despre băuturile spirtoase din fructe, atunci se încadrează la produse tradiționale. Și dacă încadrăm rezultatul acestor cazane la produse tradiționale, atunci nu mai este valabilă reglementarea Uniunii Europene.

Deci, eu am discutat cu doamna Fischer Boel, încă acum doi ani această problemă și cum a spus aici antevorbitorul împreună cu cei de la PSD, domnul Pașcu, ceilalți parlamentari din Uniunea Europeană de la PSD, am ridicat această problemă și am primit niște explicații foarte pertinente.

Domnilor, trebuie mers la Uniunea Europeană, trebuie să explicăm niște chestii la valoarea lor reală, și nu să privăm de această posibilitate și de acest drept pe acei țărani care de obicei fac această țuică fără nici un alt produs care poată să se facă în gospodării, că acolo grâul nu crește, porumbul nu crește sau crește în cantități foarte mici. Deci, este un produs tradițional al gospodăriilor țărănești din aceste zone.

Și noi dorim să susținem acest proiect în acest fel.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc.

Vreau doar să precizez că raportul comisiei sesizate în fond propune respingerea cererii de reexaminare și menținerea proiectului inițial. De aceea, cred că cu ultimul vorbitor, domnul Tinel, din partea Grupului parlamentar... A! Domnul Tabără Valeriu, din partea Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal, putem încheia șirul de luări de cuvânt la acest raport.

Aveți cuvântul, domnule deputat.

 
   

Domnul Valeriu Tabără:

Mulțumesc, domnule președinte.

Și cer scuze colegului Tinel că am intervenit, pentru că era nevoie, având în vedere subiectul sau obiectul acestui act normativ pe care-l facem, și eu spun că un astfel de act normativ este necesar. Însă, aș vrea să mai evidențiez încă un lucru care mi se pare absolut anormal pentru Parlament: anul trecut sau în legislatura trecută au fost mai multe inițiative legislative pe acest domeniu, și una dintre ele chiar cu o documentare foarte bună, pe care am semnat-o mai mulți colegi din Comisia pentru agricultură, cred că și domnul Kelemen își amintește de această problemă, cu exemple și cu legislație din mai multe țări europene care reglementează problema aceasta a producerii rachiurilor sau unor produse alcoolice din fructe pentru consumul propriu.

Aș vrea să vă spun că între timp una dintre ele a stat într-un sertar al unui președinte de comisie, nici nu vreau să-i dau numele pentru că mi se pare o procedură absolut nelalocul ei, ca un alt act să treacă înainte, și care este cred că astăzi în discuție aici și care a ajuns inclusiv la promulgare.

Grupul parlamentar al Partidului Democrat Liberal va vota această inițiativă legislativă. Însă aș vrea să vă spun o chestiune: nu rezolvă problema. Pentru că în lege ar fi trebuit să apară și eliminarea "ca și antrepozit fiscal al cazanului de țuică". Acest lucru nu este prevăzut în această lege ca urmare, zic eu, a unei superficialități în a privi acest subiect. Cum dincolo de el sunt și alte câteva prevederi care ar fi trebuit să însoțească acest act normativ, și sunt convins că dacă ar fi fost normele de fundamentare a legii, nici domnul Președinte Băsescu nu ar fi reîntors acest proiect de lege la Parlament. acesta este motivul pentru care am vrut să fac precizarea, pentru că, repet, știam anul trecut de acest tip de lucru în comisiile parlamentare și eu am fost de atâția ani într-o comisie, niciodată n-am întâlnit un coleg președinte sau conducerea unei comisii care să blocheze acte normative pe o anumită motivație. Și iată că actul respectiv vine și trece incomplet, astfel încât el să fie cu absolut toate elementele de aplicare acolo unde dorim de altfel să ne aplecăm sau să ne apropiem, lângă cetățeanul care în primul rând produce în acea gospodărie și-și gestionează bruma lui de venituri sau își valorifică propria lui recoltă, gândindu-ne uneori, așa a fost anul trecut, la un vot. Problema însă nu este a unui vot, ci a unei legi care să aibă stabilitate, să meargă, nu în paralel, ci suprapusă peste ceea ce înseamnă legislația europeană în domeniu.

Dar, repet, Partidul Democrat Liberal va vota acest proiect de lege, așa cum a fost făcut el, pentru că el este necesar și probabil că în viitor va trebui să-l perfecționăm.

Mulțumesc.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc.

Propun închiderea discuțiilor.

Domnule secretar de stat, mai insistați în a mai lua cuvântul? Nu. E în regulă. Mulțumesc foarte mult.

Vă rog să observați că și în cadrul acestui raport sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art.106 din Regulamentul Camerei Deputaților. În consecință, proiectul rămâne pentru votul final de mâine.

 
Dezbaterea Propunerii legislative pentru modificarea art.19 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2005 privind protecția mediului (rămasă pentru votul final).  

Poziția 12 din ordinea de zi, Propunerea legislativă pentru modificarea art.9 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2005 privind protecția mediului.

Dacă inițiatorul dorește să ia cuvântul.

Doamna Aura Vasile. Sunteți printre inițiatori?

   

Doamna Aurelia Vasile:

Sunt domnul Mocanu și domnul Ion Stan. Eu voi suplini pe colegii mei...

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Aveți mandat? Aveți mandat autentificat la notariat?

 
   

Doamna Aurelia Vasile:

Ca vicelider sau lider, pot să mă exprim în numele colegilor mei.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

De data aceasta accept, doamna deputat.

 
   

Doamna Aurelia Vasile:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Deci, această inițiativă legislativă are ca obiect de reglementare solicitarea ca acolo unde, pe zonele de administrație publică, activități miniere sau alte activități care se desfășoară pe suprafețe mai mari de 1000 de metri pătrați, și care afectează mediul, să existe obligativitatea aprobării prin lege, și nu prin hotărâre de Guvern.

Noi o să susținem inițiativa colegilor noștri, în condițiile în care credem că este normal să protejăm mediul, este un subiect pe care îl dezbat foarte mulți, dar puțini se gândesc și se apleacă cu responsabilitate asupra lui, în condițiile în care sunt parcuri care dispar, sunt situri care dispar, sunt parcuri naționale care teoretic cad sub drujbe pentru a face loc altor activități.

De aceea, credem că reglementarea prin lege, și nu prin hotărâre de Guvern a acestor activități pe zone mai mari de 1000 de hectare este bine-venită.

Grupul meu va susține această inițiativă legislativă.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Vă mulțumesc, doamna deputat.

Din partea comisiei sesizate în fond? Din partea, de fapt, a două comisii, Comisia pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic și Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, vă rog să prezentați punctul de vedere.

 
   

Domnul Victor Boiangiu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Comisia pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic are raport de respingere a Propunerii legislative privind modificarea art.19 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195 privind protecția mediului.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc.

Dacă din partea grupurilor parlamentare dorește cineva să ia cuvântul?

Domnul Tinel, din partea Grupului parlamentar al PD-L.

Se pregătește doamna Varga, din partea Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal.

 
   

Domnul Tinel Gheorghe:

Mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Vroiam să vă spun că în plenul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice am discutat această problemă și chiar am pus problema de ce am venit cu această inițiativă.

Pe Legea nr.18, dacă nu mă înșel eu, la art.92, scoaterea din circuitul silvic se face după următoarea procedură: până la 1 ha, de structurile teritoriale; între 1 ha și 100 ha, prin ordin al ministrului agriculturii, și peste 100 ha, prin hotărâre de guvern. Deci, este vorba de scoaterea din circuitul silvic.

Pe principiul complementarității, am spus că nu este nevoie de o inițiativă legislativă, pentru că dacă scoatem din circuitul silvic suprafețe de pădure, prin hotărâre de guvern, peste 100 ha, atunci nu avem de ce să venim cu o lege ca să scoatem la 1.000 ha și să dăm aviz de mediu. Și noi am zis: domnule, haideți să lăsăm la latitudinea Guvernului, să aprobe, tot prin hotărâre de guvern, dacă este suprafața peste 100 ha.

Aceasta a fost susținerea noastră. Am zis de la 100 ha în sus. În circuitul forestier, peste 100 ha, aprobarea o dă Guvernul. Și atunci nu aveam de ce să dăm, prin hotărâre de guvern, scoaterea din circuitul silvic și să ne ducem la lege pentru avizul de mediu. Nu erau corelate. Trebuia să modificăm și legislația subsecventă sectorul forestier și nu aveam de ce să o modificăm. Și am zis: să rămână în forma prezentată, pentru că nu avem de ce să venim la Parlament pentru fiecare 1.000 ha, haideți să facem inițiativă legislativă, în condițiile în care, până acum, cazuri de peste 100 ha, s-au făcut cu aprobarea Guvernului pe legislația actuală.

În consecință, Grupul parlamentar al PD-L nu susține această inițiativă legislativă.

Mulțumesc.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule deputat.

Din partea Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal, doamna deputat Varga.

 
   

Doamna Lucia-Ana Varga:

Mulțumesc, domnule președinte de ședință,

Grupul parlamentar al PNL nu susține această inițiativă legislativă. Atunci când se emite o autorizație de mediu sau un aviz de mediu, publicul trebuie să aibă acces la dezbaterea publică care se desfășoară în acel moment, iar, pe de altă parte, Guvernul, prin Ministerul Mediului, are specialiști care studiază documentația tehnică care a stat la baza emiterii avizului și, de asemenea, studiază studiul de impact care se depune atunci când trebuie emis avizul de mediu. Consider că un guvern trebuie să-și asume politic dacă emite un aviz de mediu în cazul utilizării cianurii în minerit.

Prin urmare, consider că nu este responsabilitatea noastră, ci a Executivului care, încă o dată, repet, trebuie să-și asume politic gestul pe care îl face.

Deci, Grupul parlamentar al PNL nu va vota acest act normativ.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Vă mulțumesc, doamna deputat.

Nu mai sunt alte dorințe.

În consecință, domnilor colegi, vă rog să observați că sunt îndeplinite condițiile prevăzute în art.104 din Regulamentul, potrivit cărora dacă prin raportul comisiei sesizate în fond se propune respingerea proiectului de lege sau propunerii legislative, după încheierea dezbaterilor generale, președintele cere Camerei să se pronunțe prin vot.

O să cerem acest lucru în ședința de vot final de mâine.

 
Dezbaterea Propunerii legislative pentru modificarea și completarea Decretului - Lege nr.118 din 30 martie 1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri (rămasă pentru votul final).  

Poziția 13, Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Decretului - Lege nr.118 din 30 martie 1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri.

Dacă din partea inițiatorilor dorește cineva să ia cuvântul? Nu.

Din partea comisiei sesizate în fond? Comisia pentru muncă și protecție socială. Rog un reprezentant al Comisiei pentru muncă și protecție socială. Domnul președinte Victor Paul Dobre.

Vă rog să faceți liniște, domnilor colegi, să ne audă domnul Dobre, domnul președinte Paul Victor Dobre. Deci, raportul comisiei sesizate în fond. Este raport de respingere și nu-l mai susține.

Dacă din partea Grupurilor parlamentare dorește cineva să ia cuvântul? Nu.

Sunt și aici îndeplinite condițiile prevăzute de art.104 pentru vot final, mâine, la ședința de vot.

Dezbaterea Proiectului de Lege pentru modificarea Legii nr.309/2002 privind recunoașterea și acordarea unor drepturi persoanelor care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcției Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950-1961 (rămas pentru votul final).  

Punctul 14, Proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr.309/2002 privind recunoașterea și acordarea unor drepturi persoanelor care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcției generale a serviciului muncii în perioada 1950 - 1961.

Dacă inițiatorul dorește să ia cuvântul? Nu.

Din partea comisiei sesizate în fond?

Raportul este de respingere.

Dacă sunt intervenții din partea Grupurilor parlamentare? Nu avem.

Condițiile art.104 sunt și aici îndeplinite.

Vot final, mâine.

Dezbaterea Propunerii legislative privind înlocuirea tichetelor de masă cu contravaloarea lor, prin virament pe carduri de masă (rămasă pentru votul final).  

Punctul 15, Propunerea legislativă privind înlocuirea tichetelor de masă în contravaloarea lor, prin virament, pe cardul de masă.

Dacă inițiatorul dorește să ia cuvântul? Nu dorește.

Sunteți inițiator? Să verificăm.

Domnul Petru Călian, inițiatorul acestei propuneri legislative.

Vă rog, domnule deputat, aveți cuvântul.

   

Domnul Petru Călian:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Stimați colegi,

Fac precizarea, încă de la început, că de 3 ani mă lupt, astfel încât să transform o inițiativă legislativă într-o lege care să vină în sprijinul multor cetățeni, care la ora actuală plătesc în medie cu 15% mai mult pe produsele alimentare care le achiziționează pe tichete de masă.

Spun acest lucru pentru că, pe de o parte, cei care tipăresc aceste tichete lucrează cu un adaus de circa 8%, iar cei care le procesează și cei care le acceptă la schimb cu alimente mai plătesc un adaus de circa 7%, astfel încât per total costurile duc la 15%.

Nu s-a dorit acest lucru din mai multe motive și vreau să fac precizarea că nu renunț și voi veni cu un alt proiect prin care să ofer această variantă ca alternativă la legea existentă, astfel încât să avem două legi care să funcționeze și care să devină opțiuni pentru cei care lucrează cu tichete de masă.

În consecință, dacă veți respinge această inițiativă legislativă, în sesiunea următoare voi depune o altă inițiativă, care o să aibă două variante de lucru.

Mulțumesc.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule deputat.

Eu vă sugerez să veniți cu ea în alegerile parlamentare din 2012. (Râsete.)

Din partea comisiei sesizate în fond, domnul președinte Paul Victor Dobre.

 
   

Domnul Paul Victor Dobre:

În conformitate cu prevederile art.95 din Regulament, Comisia pentru muncă și protecție socială a fost sesizată cu dezbaterea pe fond a Propunerii legislative privind înlocuirea tichetelor de masă cu contravaloarea lor, prin virament, pe carduri de masă.

La întocmirea prezentului raport, comisia a avut în vedere avizul favorabil al Consiliului Legislativ, avizul negativ al Comisiei pentru buget-finanțe și al Comisiei juridice, de disciplină și imunități, punctul de vedere negativ al Guvernului.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare crearea cadrului legislativ privind înlocuirea tichetelor de masă cu contravaloarea acestora, prin virament, pe carduri de masă.

Comisia propune plenului Camerei respingerea inițiativei, din următoarele considerente: s-ar crea paralelism legislativ întrucât acordarea tichetelor de masă este prevăzută de Legea nr.142/1998, cu modificările și completările ulterioare; pentru a fi complet, proiectul trebuie să cuprindă o normă care să reglementeze și situația în care cardurile de masă nu pot fi utilizate de către beneficiari, din motive obiective, cum ar fi: inexistența bancomatelor sau a terminalelor în unitățile cu profil alimentar din zonele rurale. În acest caz, propunerea ar trebui să prevadă acordarea tichetelor de masă și nu a cardurilor de masă.

De asemenea, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 226/2008 privind unele măsuri financiar-bugetare, personalul din sectorul bugetar, cu excepția celui încadrat în instituțiile finanțate integral de venituri proprii, nu beneficiază de tichete de masă.

Ca urmare, adoptarea acestei propuneri legislative ar determina majorarea cheltuielilor bugetare cu sumele aferente alocației individuale de hrană pentru personalul din acest sector.

Propunerea legislativă face parte din categoria legilor ordinare.

La lucrările comisiei au fost prezenți 19 deputați, din 19 total.

Raportul comisiei a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

Propunerea legislativă a fost respinsă de Senat.

Camera Deputaților este Cameră decizională.

Mulțumesc.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule președinte. Este un raport complet și complex.

Dacă din partea Grupurilor parlamentare dorește cineva să ia cuvântul?

Ca și inițiator?

 
   

Domnul Mircia Giurgiu:

În hotărârea noastră am ținut cont și de ceea ce ne-au spus reprezentanții confederațiilor sindicale, la nivel național. Așa că, așa cum a spus și domnul deputat Călian, va pregăti un alt proiect.

Vă mulțumesc.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Vă așteptăm, sunteți bine veniți.

Domnilor colegi,

Vă rog să observați că și la acest raport sunt îndeplinite condițiile prevăzute în art.104 din Regulamentul Camerei Deputaților.

Proiectul rămâne pentru votul final de mâine, 20 octombrie.

Observăm că ordinea de zi a fost epuizată.

Vă mulțumesc pentru efortul făcut.

O seară frumoasă, pe mâine.

Rămân doar cei care sunt interesați de răspunsurile la întrebările adresate membrilor Guvernului, ședință care va începe peste 7 minute, mai exact la ora 18,00.

O seară bună tuturor.

 
  Primirea de răspunsuri la întrebările adresate membrilor Guvernului:  

- după pauză -

Ședința a fost reluată la ora 18,05. În continuare, lucrările au fost conduse de domnul Ioan Oltean, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

  Mircia Giurgiu

Domnul Ioan Oltean:

Doamnelor și domnilor deputați,

Declar deschisă ședința consacrată răspunsurilor orale și interpelărilor adresate Guvernului.

O să începem cu domnul Cătălin-Ioan Nechifor. Este absent. Răspunsul se transmite în scris.

Domnule secretar de stat Ion Andreica, vă dorim o seară plăcută și să ne vedem cu bine.

Doamna deputat Lucia-Ana Varga, înscrisă din partea Grupului parlamentar al PNL, este? Nu.

Același lucru este valabil și în cazul doamnei Varga.

Doamna deputat Pocora este? Absentă.

Domnule secretar de stat Obreja, vă mulțumim.

Domnul deputat Mircia Giurgiu, domnul deputat Ialomițianu, doamna deputat Pocora sunt absenți.

     

Domnul Mircia Giurgiu:

Eu sunt aici prezent!

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Aceasta este masa miniștrilor. Încă n-ați ajuns aici. Așteptați o propunere din partea domnului primar de Sibiu.

Domnul deputat Mircia Giurgiu a adresat o întrebare Autorității pentru Valorificarea Activelor Statului.

Domnul secretar de stat Valentin Iliescu, vă rog să prezentați răspunsul pentru domnul deputat Mircia Giurgiu.

 
   

Domnul Valentin Adrian Iliescu:

Mulțumesc mult, domnule președinte.

Cu privire la solicitarea domnului deputat Mircia Giurgiu, din partea cetățeanului Virgil Ovidiu Mureșan, vă aduc la cunoștință următoarele: cererea domnului Mureșan a fost înregistrată pentru a fi despăgubit, printre cele 646 de cereri ale persoanelor din județul Cluj, păgubite în urma prăbușirii Fondului Național de Investiții, care s-au adresat Biroului de Executori Judecătorești, avocații Drăgănescu, Ionescu și Crafcenco, cereri care au format dosarul de executare silită nr.308/2007.

Ulterior, în urma derulării operațiunii de executare silită, s-a constatat că executorul judecătoresc a acționat în numele a doar 628 de deponenți FNI și, prin urmare, a distribuit sumele încasate de la AVAS doar către acești 628 de păgubiți.

Nu avem cunoștință care este motivul pentru care Biroul Executorilor Judecătorești asociați nu i-au reprezentat interesele acestui cetățean, Virgil Ovidiu Mureșan, orice informație în legătură cu această situație urmând a le solicita de la aceștia, întrucât AVAS nu are nicio calitate care să-i permită a interveni.

Ulterior, în data de 26 august 2008, cetățeanul a depus dosarul - numărul de registratură AVAS 6.480/26 august 2008, prin care solicita ca plata să fie efectuată de AVAS în mod voluntar, fără a mai apela la serviciile executorilor judecătorești.

Potrivit procedurilor ce reglementează activitatea Comisiei FNI, astfel cum au fost aprobate de conducerea AVAS, unicul criteriu care stă la baza modului de analiză a documentelor depuse de păgubiți este cel al înregistrării dosarelor la Registratura generală a instituției.

Menționăm că la data prezentei, Comisia FNI analizează dosare depuse la AVAS în data de 29.XI.2007.

În ceea ce privește documentația transmisă de dumneavoastră, s-a constatat că în sentința civilă nr.13.722/2004 a Tribunalului București, Secția a VI-a comercială, prenumele apare sub forma incompletă, Ovidiu, motiv pentru care vă solicităm să vă prezentați în fața unui notar public însoțit de doi martori, în vederea întocmirii unei declarații de notorietate referitoare la prenume, declarație pe care, ulterior, s-o remiteți în original instituției noastre.

Mulțumesc.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc și eu, domnule secretar de stat.

Dacă domnul deputat Mircia Giurgiu vrea să intervină?

Vă rog, domnule deputat, să vă înscrieți în timpul alocat.

 
   

Domnul Mircia Giurgiu:

Mulțumesc, domnule secretar de stat.

Sunt mulțumit de răspuns și o să-l înaintez persoanei vizate, sperând ca până la urmă problema ridicată aici să fie rezolvată.

Mulțumesc frumos.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc și eu.

Mai facem o verificare dacă între timp au apărut colegii noștri. Deci, domnul Ialomițianu Gheorghe care a adresat o întrebare Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, este? Nu este.

Doamna deputat Cristina Pocora, din partea Grupului parlamentar al PNL, o întrebare adresată aceleiași Autorități Naționale pentru Restituirea Proprietăților. Este prezentă? Nu este.

Și Cătălin-Ioan Nechifor, din partea Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat, a adresat o întrebare Ministerului Dezvoltării Regionale și Locuinței, este? Nu este.

Să sperăm că vor primi în scris răspunsurile la întrebările respective.

 
Prezentarea pe scurt de către deputați a interpelărilor adresate membrilor Guvernului: Mircia Giurgiu

Trecem acum la prezentarea pe scurt a interpelărilor adresate membrilor Guvernului.

Domnul deputat Florin Pâslaru a depus în scris două interpelări; Mihai Cristian Adomniței a depus în scris o interpelare; Andrei Dominic Gerea a depus în scris două interpelări; doamna deputat Alina Gorghiu a depus în scris șase interpelări; Gheorghe Ialomițianu a depus în scris două interpelări; domnul deputat Ioan Holdiș a depus în scris o interpelare; doamna deputat Sanda-Maria Ardeleanu a depus în scris o interpelare; domnul deputat Eugen Bejinariu a depus în scris două interpelări; domnul deputat Cătălin Cherecheș a depus în scris două interpelări; doamna deputat Lucreția Roșca a depus în scris două interpelări; domnul deputat Georgian Pop a depus în scris o interpelare; domnul deputat Mircea Drăghici a depus în scris o interpelare; domnul deputat Gheorghe Antohi a depus în scris o interpelare; domnul deputat Emil Radu Moldovan a depus în scris o interpelare.

Domnul Antohi este prezent, dar a depus în scris interpelarea. Mulțumesc, domnule coleg.

Doamna deputat Oana Niculescu-Mizil a depus în scris o interpelare; domnul deputat Aledin Amet a depus în scris două interpelări; domnul deputat Lucian Riviș-Tipei a depus în scris o interpelare; doamna deputat Diana Tușa a depus în scris o interpelare; domnul deputat Cătălin Cherecheș a depus în scris patru interpelări; domnul deputat Gheorghe Ciocan a depus în scris o interpelare; domnul deputat Aurel Vlădoiu a depus în scris cinci interpelări; domnul deputat Victor Surdu a depus în scris patru interpelări; și, evident, performanța zilei, nu putea să lipsească, decât cea a domnului deputat Mircia Giurgiu, care a depus în scris zece interpelări.

Sper că nu vreți să le citiți pe toate. Deci, una, și scurt, domnule deputat.

   

Domnul Mircia Giurgiu:

Mulțumesc, domnule președinte.

O să citesc o singură interpelare, aceea adresată ministrului culturii, cultelor și patrimoniului național. Este vorba de problema cu care se confruntă angajații Operei Române din București, și anume: solicităm raportul de control, fiindcă a fost efectuat un control și deocamdată nu a fost făcut public.

Mulțumesc.

 
   

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule deputat.

Constatăm că am epuizat lista cu parlamentarii care au dorit să interpeleze membrii Guvernului.

Închei aici ședința de astăzi.

O seară bună tuturor.

Ne vedem mâine dimineață, la ora 8,30, la ședința dedicată declarațiilor politice.

O seară bună tuturor.

 
   

Ședința s-a încheiat la ora 18,13.

 
       

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania friday, 15 november 2019, 1:48
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro