Vasile Popeangă
Vasile Popeangă
Sittings of the Chamber of Deputies of November 3, 2009
Abstract of the sittings
Full-text of the sittings
Published in Monitorul Oficial no.147/13-11-2009

Parliamentary debates
Calendar
- Chamber of Deputies:
2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002
2001 2000 1999
1998 1997 1996
Query debates
for legislature: 2016-present
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996

Meetings broadcast

format Real Media
Video archive:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003
You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2009 > 03-11-2009 Printable version

Sittings of the Chamber of Deputies of November 3, 2009

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.8 Vasile Popeangă - declarație politică intitulată "Noi suntem urmașii lui Traian Băsescu?";

 

Doamna Daniela Popa:

  ................................................

Invit la microfon pe domnul deputat Vasile Popeangă, din partea Grupului parlamentar al PSD+PC.

Aveți cuvântul, domnule deputat.

Domnul Vasile Popeangă:

Vă mulțumesc, doamna președinte.

Declarația mea se intitulează: "Noi suntem urmașii lui Traian Băsescu?"

Mare Ți-e grădina, Doamne! Am ajuns să trăim și ziua în care ministrul demis al turismului, bașca al mediului, Elena Udrea, a afirmat, către cele aproximativ 250 de persoane aflate în căminul cultural, la un spectacol electoral organizat într-o comună gălățeană, Cavadinești, după audiția melodiei: "Noi suntem români", că "Noi suntem urmașii lui Traian, ai lui Traian Băsescu!". Mai urma să le spună "Să trăieniți bine!" și tacâmul era complet! Că doar este dovada vie că la PD-L se practică spălarea de creiere!

Am mai văzut filmul ăsta undeva. Se numea Cântarea României, iar melodiile vechi, frumoase, erau luate și adaptate pentru Nea Nicu! Nu credeam că am să mai apuc ca niște activiști de partid ai mileniului III să facă la fel, la 20 de ani după ce niște copii nevinovați au fost împușcați în decembrie 1989! Mai bine stăteau liniștiți, dacă astfel de vasali există încă! Vreți să spuneți că asta nu demonstrează, mai mult ca orice, cultul personalității președintelui Băsescu? Vreți să spuneți că Elena Udrea și mulți dintre PD-L-iștii din ceata lui Pițigoi nu seamănă cu guvernul lui Ceaușescu, care îi făceau dictatorului osanale balcanice? "Cel mai iubit conducător", "clarvăzătorul viitorului României", "minerul de frunte", "plugarul numărul unu al țării" etc. Vedeți cum pentru PD-L, Băsescu este sfântul, unicul, omnipotentul, singurul adevărat român, părintele creator al nației lui Burebista, Decebal, Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul și Alexandru Ioan Cuza? Realegerea lui Băsescu va însemna că "Poporul-Băsescu-România" va fi noul imn al nostru, iar la televizor singurul subiect va fi Băsescu întâiul și tribul său de vasali.

Credeam că nu voi mai avea sentimentul acesta de neputință pe care îl aveam înainte de 1989 în fața unei veritabile dictaturi a unui politruc de trei parale. Pentru el, democrația e doar o vorbă goală - orice s-ar scrie în Constituție el interpretează după bunul plac, pentru a-și asigura toată puterea dictatorială. El crede că poporul român preferă să se țină după un dictator care îl minte frumos da' hăhăie urât și se suie aghesmuit la volan, decât după o democrație care îi spune adevărul în față! Dar însetatul de putere nelimitată uită un lucru: poți prosti pe toată lumea un timp, îi poți prosti pe unii tot timpul, mai ales dacă sunt din partidul tău prezidențial, dar nu poți prosti pe toată lumea la nesfârșit. Cred că-i momentul să ne gândim în ce fel de țară vrem să trăim!

Deși e trist că au murit oameni la Revoluție, vedem cum Cântarea României și tămâierea Cârmaciului iubit au supraviețuit și o duc bine. "Mândră corabia, meșter Cârmaciul!" Să ne trăiești, conducător iubit, cu toți urmașii tăi, așa cum adevărat a grăit, pătrunsă de fior liric, doamna Udrea! Și cred că, la câte perle scoate, am putea face un serial și, din încasări, să plătim datoriile externe ale țării!

Că veni vorba despre urmași: am întrebat și eu, în stânga și în dreapta, și am primit numai răspunsuri negative, de la tot felul de mame: niciuna nu s-a plimbat cu bărcuța când era Băsescu la vâsle, pentru a crede că suntem urmașii lui Traian Băsescu. N-am reușit să o întreb și pe mama doamnei Udrea, dar, dacă doamna ministru o spune cu atâta convingere, nu cred că se bazează doar pe niște bârfe ale unor vecini invidioși...

Pe ceilalți întrebați îi cred pe cuvânt: n-au vânzări anterioare, nu-s trecuți în testamentul băsescian, n-au penthouse-uri de un milion de euro, n-au case în Mihăileanu, nu au tras dungi pe asfalt, nu au unchi cărători de armament și alte asemenea. Pe doamna ministru n-am întrebat-o încă, dar, dacă recunoaște dânsa singură, în gura mare și într-un public destul de numeros, cine suntem noi să o contrazicem?

Cât despre paralelismul între împăratul Traian și Băsescu, nici de glumă nu este bun... încă președintele pd-l-ist nu ajunge nici la degetul mic al celebrului împărat roman! în afara unei nefericite coincidențe onomastice, alte asemănări nici măcar istoricii nu vor putea descoperi vreodată!

Oamenii ăștia ai președintelui au depășit orice limite ale bunului simț! Disperarea le întunecă mințile și recurg la enormități și măgării din ce în ce mai mari! Greața și scârba sunt sentimentele pe care le provoacă Udrea, specialista PD-L în marketing prezidențial de campanie, chiar și în cele mai umile mahalale! Cu asemenea candidat și cu asemenea campanie, singura șansă pentru a câștiga iarăși El Presidente este să fure alegerile! Este din ce în ce mai evident, chiar și pentru un orb, că dacă Trăienică va câștiga alegerile, indiferent de scor, nu va putea fi decât prin fraudă!

PD-L propune românilor capitalismul cu față inumană și execută un plan de impunere în România a capitalismului de tip latino-american, dezastruos pentru întreaga națiune! Nu-i interesează criză economică, salariile angajaților, locurile de muncă! Singurul lucru care-i interesează acum e să-1 scoată pe Băsescu președinte. Altfel, pe foarte mulți pd-l-iști îi așteaptă ceva foarte grav pentru "competența" și "responsabilitatea" de care au dat dovadă în perioada în care au stat pe tot felul de funcții, mai mici sau mai mari... De mare mirare este însă că Partidul Popular European asistă, parcă plin de satisfacție, la tot ce comit Băsescu și vasalii lui prin România, aprobând, printr-o tăcere suspectă, mișmașurile acestora.

Tot referitor la urmași: poți fi urmaș în două moduri - urmaș natural, ca fiu sau fiică, sau urmaș testamentar, dar asta înseamnă după moarte. Dacă Udrea e urmașa politică a lui Traian Băsescu, rezultă că Traian Băsescu nu va mai prinde un mandat, în opinia ministresei Udrea Băsescu fiind deja de domeniul trecutului. Sau să înțelegem că Băsescu nu mai este printre noi și nu am aflat încă, iar acum apare pe televizoare o sosie a lui, așa cum are orice dictator care se respectă?

În concluzie, un apel de această dată: domnule Băsescu, interesul național nu a fost și nu este niciodată totuna cu interesul domniei-voastre, așa că nu-1 mai invocați inutil, pentru că nu faceți decât să scârbiți o națiune întreagă! Și vă rog, dragi pd-l-iști, să nu mai lipiți așa de multe afișe cu candidatul la referendum, pentru că ni-1 prezentați fără creier și-ntr-o ureche, făcând astfel ca foarte mulți români să rămână, - oamenii fără cuvinte...

Să trăiți cum veți vota!

Vă mulțumesc, doamna președinte.

Doamna Daniela Popa:

Vă mulțumesc mult, domnule deputat.

Haideți să anunț și colegii care au depus în scris declarațiile politice, ca să nu întrerupem de acum ședința consacrată acestor declarații.

Din partea Grupului parlamentar al PD-L, domnii deputați: Octavian Bot, Marius Rogin, Maria Stavrositu, Doinița Chircu, Florin Geantă, Stelică Iacob Strugaru, Mihai Stroe, Gheorghe Ciobanu, Marius Cristinel Dugulescu, Toader Stroian, Victor Boiangiu, Constantin Chirilă, George Ionescu.

Din partea Grupului parlamentar al PSD+PC: Valeriu Zgonea, Bogdan-Liviu Ciucă, Daniela Popa, Filip Georgescu, Culiță Tărâță, Vasile Mocanu, Ion Dumitru, Costică Macaleți.

Din partea Grupului parlamentar al PNL: Eugen Nicolăescu, George Dumitrică, Teodor Athanasiu, Marin Almăjanu, Andrei Dominic Gerea, Mihai Lupu, Titi Holban, Radu Bogdan Țîmpău, Horia Uioreanu, Cornel Pieptea, Virgil Pop, Dan Motreanu.

Din partea Grupului parlamentar al minorităților naționale: Miron Ignat și Merka Adrian-Miroslav.

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania thursday, 21 november 2019, 18:10
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro