Ion Stan
Ion Stan
Sittings of the Chamber of Deputies of December 15, 2009
Abstract of the sittings
Full-text of the sittings
Published in Monitorul Oficial no.160/24-12-2009

Parliamentary debates
Calendar
- Chamber of Deputies:
2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002
2001 2000 1999
1998 1997 1996
Query debates
for legislature: 2016-present
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996

Meetings broadcast

format Real Media
Last meetings
12-11-2019
04-11-2019 (joint)
Video archive:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003
You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2009 > 15-12-2009 Printable version

Sittings of the Chamber of Deputies of December 15, 2009

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.39 Ion Stan - declarație politică cu titlul "Traian Băsescu, reales prin fraudă electorală";

 

Domnul Ion Stan:

"Traian Băsescu, reales prin fraudă electorală"

În România anului 2009 s-a produs o mare fraudă electorală a președintelui României și a instituțiilor de forță ale statului mafiot susținut de Traian Băsescu și sistemul ticăloșit patronat de PD-L și interlopii săi.

Mașina de fraudare a alegerilor prezidențiale a folosit toate mecanismele care puteau fi accesate, după cum urmează: Instituțiile statului: poliție, jandarmerie, servicii secrete, prefecturi, servicii deconcentrate, agenți economici cu capital de stat au acționat prin intimidare, șantaj și forță, instaurând frica în rândul unei populații sărăcite peste măsură și ușor de manipulat.

Personalul primăriilor PD-L, obligat de primarii acestui partid să participe la campania electorală, și, în funcție de responsabilitățile fiecăruia, să oblige anumite categorii sociale să vină la vot sub amenințarea că nu vor mai primi ajutoarele stabilite prin lege: ajutorul potrivit HG nr. 416, ajutorul pentru încălzire, ajutorul celor cu handicap, ajutoarele de la UE cu făină și zahăr, ajutoare de înmormântare și altele.

Lumea interlopă aservită lui Traian Băsescu și PD-L, care a fost folosită pentru cumpărarea de voturi de la etnia romilor și pentru intimidarea unor vectori de opinie din multe localități din țară. Încăierarea de la Niculești și incendierea unui apartament din Târgoviște sunt acțiuni comune ale PD-L și ale sistemului ticăloșit, protejat de Traian Băsescu și camarila lui din județ pentru a intimida și disciplina electoratul rebel și a-l face să voteze Traian Băsescu.

Procedurile de vot au fost viciate, întrucât la secțiile de votare au fost întocmite liste suplimentare, iar legea nu permitea acest lucru. De ce oare Biroul Electoral Județean a dat la secțiile de votare, altele decât cele speciale, declarații pe propria răspundere în baza cărora s-a admis votarea de către persoane care nu aveau domiciliul în aria secției de votare respective?

Mecanismul selectării președinților și vicepreședinților din secțiile de votare, cu mici excepții, s-a făcut strict după criteriul politic și al interesului fraudării alegerilor, iar demersurile noastre vizavi de tentativele de fraudare desfășurate de președinții și vicepreședinții unor secții au rămas fără ecou. Astfel, în municipiul Târgoviște au fost mulți președinți de secții de votare care înmânau buletine cu ștampila votat Traian Băsescu.

Turismul electoral, la vedere, practicat la nivelul județelor, a dus la fraudarea alegerilor la nivelul județului Dâmbovița și la nivelul întregii țări. O verificare a listelor cu cei care au votat la secțiile speciale din județul nostru, ar demonstra clar că votul multiplu s-a practicat din plin. Graba cu care Biroul Electoral Județean Dâmbovița, Prefectura și Consiliul Județean, prin președintele său Florin Popescu, au dispus distrugerea înregistrărilor din secțiile de votare speciale, demonstrează, o dată în plus, cât de mare a fost frauda electorală.

Implicarea STS și DGIPI în procesul de organizare, desfășurare și urmărire a procesului de votare și monitorizarea demersurilor adversarilor politici ai lui Traian Băsescu, demonstrează că Traian Băsescu și PD-L au ridicat la nivel de stat poliția politică care a devenit omnipotentă și omniprezentă în viața fiecărui cetățean care se teme pentru viața intimă, demnitatea și onoarea sa. Ne întrebăm de unde știe Traian Băsescu ce fac adversarii săi politici, dacă nu de la aparatul poliției politice din Ministerul Administrației și Internelor și Serviciile Secrete? De unde știa Traian Băsescu, la ora 19, că a câștigat, dacă nu de la Felix Tătaru și STS, cei care erau pregătiți să fraudeze alegerile cu ajutorul softului? Ne întrebăm de ce este așa de sigur Traian Băsescu că "Totul a fost un fleac și că ne-a ciuruit pe toți", și de unde atâta siguranță că, dacă s-ar renumăra voturile, ar câștiga încă trei procente. Nu cumva scenariul fraudării despre care are cunoștință, îi oferă această garanție?

Sumele imense de bani scoase din bănci, în ultimele săptămâni, în bancnote de 5, 10, 50 și 100 lei, care depășesc cu mult masa monetară necesară plății salariilor, pensiilor și altor drepturi ce se cuvin anumitor categorii socio-profesionale, dovedesc că fraudarea alegerilor prezidențiale prin cumpărarea de voturi a fost masivă, iar rețelele de criminalitate economico-financiare au prosperat văzând cu ochii în ultimele luni. Ne întrebăm de ce tac băncile și Oficiul de prevenire și combatere a spălării banilor, când aceste aspecte sunt evidente.

Schimburile valutare imense din ultima perioadă au influențat cursul monedei naționale din ultimele săptămâni, iar BNR tace făcându-se că nu sesizează acest aspect. Numai în județul nostru, în zilele de 3 și 4 decembrie, au fost făcute schimburi valutare de peste 2 milioane de euro cash, de către patru reprezentanți ai clientelei politice a PD-L.

Folosirea informatorilor și persoanelor de sprijin, folosite în muncă operativă de Ministerul Administrației și Internelor, plătiți din cheltuielile operative ale unor instituții ale statului ca vectori electorali, reprezintă un alt mecanism de fraudare a alegerilor, care demonstrează că România se îndreaptă cu pași repezi spre o dictatură de tip mafiot unde o clică obedientă unui președinte "jucător" dorește să regleze conturile, să stăpânească și să dicteze totul.

În contextul celor prezentate mai sus, cerem șefului poliției județene să ne răspundă la următoarele întrebări transmise prin scrisoarea nr. 1022 din 5. 12. 2009:

Care este temeiul legal al implicării în campania electorală a șefilor de poliție și a personalului din subordine din orașele: Târgoviște, Fieni, Moreni, Răcari și din comunele: Răzvad, Gura Ocniței, Ocnița, Dărmanești, Iedera, Vișinești, Vârfuri, Valea Lungă, Moroieni, Buciumeni, Bezdead, Glodeni, Brănești, Mănești, Cândești, Malu cu Flori, Ludești, Hulubești, Gura Foii, Valea Mare, Morțeni, Petrești, Șelaru, Corbii Mari, Potlogi, Lungulețu, Brezoaiele, Slobozia Moară, Costești Vale, Contești, Cornățelu, Bucșani, Cornești, Butimanu și Crevedia?

Cine a dispus biroului tehnic din cadrul SIPI Dâmbovița supravegherea liderilor PSD din Județul Dâmbovița, de către doamna Vlădulescu, nepoții dumneavoastră care lucrează în acest sector și apropiații lor și care este temeiul legal al acestor măsuri de poliție politică? Ce instrucțiuni ați primit în cadrul videoconferinței cu ministrul Blaga?

Ce măsuri anti-PSD ați stabilit pentru ziua de 6 decembrie în biroul dumneavoastră cu șefii de la SIPI, Crimă Organizată, Supravegheri Operative din cadrul direcției de profil a MAI?!

Cine v-a transmis semnalul politic pentru a proteja lumea interlopă care îl sprijinea pe Florin Popescu să cumpere voturi în orașe și comunitățile de romi din județul Dâmbovița și de ce nu ați luat măsuri în cazul flagrantului din micro 6 în care au fost depistate persoane care aveau asupra lor liste cu cei care cumpărau voturi pentru PD-L?

De ce în cazul distribuției de alimente la vedere de către PD-L nu ați luat măsura confiscării acestora și ați protejat această acțiune în tot județul, chiar și în condițiile în care ați avut informații că alimentele sosite din Ucraina puteau fi infestate radioactiv?!

De ce încercați să stopați acțiunile polițiștilor care doresc să-și facă treaba potrivit legii? Vă au cu ceva la mâna cei de la PD-L sau lumea interlopă va dictează să nu acționați?!

De ce informațiile strânse la SIPI Dâmbovița sunt cosmetizate, nu sunt puse la dispoziția Parchetului și ajung la cei incriminați printr-o distinsă doamnă al cărei soț este angajat al SIPI Dâmbovița și care le livrează contra cost lumii interlope?

De ce acțiunea de colectare de fonduri de către conducerea Gărzii Financiare, conducerea DGFP și a Direcției de Control Financiar, a OPC nu sunt sancționate de dumneavoastră?!

Sunt multe alte aspecte despre care aș dori să vă întreb, domnule comisar șef, dar cu siguranță veți fi întrebat în curând de colaboratorii și subordonații dumneavoastră care au coloană vertebrală, oameni cu demnitate, care privesc uimiți cum v-ați scufundat în mocirla portocalie și cum îi umiliți și pe ei.

Cerem, de asemenea, lui Traian Băsescu să ne precizeze următoarele:

Dacă a avut cunoștință de demersul lui Blaga și Videanu privind efectuarea unei vizite lui Sorin Ovidiu Vântu și oferirea unei mari sume de bani (aproximativ 750 milioane euro) și ce i-au cerut în schimb?

De unde deține caseta privind vizita în Rusia a lui Mircea Geoană, cine a prelucrat-o, în ce scop și de ce nu a prezentat-o până acum românilor ?

Dacă a știut de videoconferința organizată de Vasile Blaga la sediul MAI în ziua de 6 decembrie 2009, ce s-a transmis și ce s-a cerut aparatului de conducere a instituțiilor subordonate MAI și dacă este mulțumit de modul cum a acționat DGIPI și rețeaua de informatori și colaboratori.

Cu cine s-a întâlnit în noaptea de 6/7 decembrie între orele 0,30-01,30, ce a stabilit pentru asigurarea plusului de 100.000 de voturi și cât de implicată este o instituție a statului cu competențe în exteriorul țării în această operațiune de fraudare a alegerilor?

Ce sarcini de partid au primit în dimineața zilei de 7 decembrie șefii serviciilor secrete la Cotroceni, în privința aducerii buletinelor de vot din străinătate și ștergerea urmelor fraudării alegerilor prezidențiale?

Ținând seama de fraudarea masivă a alegerilor prezidențiale, PSD a stabilit în Comitetul Executiv Național să sesizeze Curtea Constituțională și să pună la dispoziția BEC toate datele și informațiile pentru a evalua rezultatele finale provizorii cu care vor intra in istoria fraudării alegerilor prezidențiale din România.

Indignați peste măsură că, la 20 de ani de la Revoluția română, România a devenit un stat mafiot în care postul de președinte poate fi cumpărat de cel care are bani, influența și instrumente prin care să fraudeze alegerile, nu-mi rămâne decât să spun că Traian Băsescu nu va prelua acest mandat de președinte în condiții de deplină constituționalitate și nici nu-l va termina așa cum crede.

Sunt convins că numai judecata divină mai poate ajuta România și poporul român.

Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu !

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania tuesday, 12 november 2019, 22:45
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro