You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2010 > 23-02-2010

Sittings of the Chamber of Deputies of February 23, 2010

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.67 Radu Bogdan Țîmpău - declarație politică: "Iarna trece, gropile rămân...";

 

Domnul Radu Bogdan Țîmpău:

"Iarna trece, gropile rămân..."

În urmă cu mai puțin de două săptămâni, ministrul transporturilor, domnul Radu Berceanu, ne uimea cu o nouă declarație șocantă: la vară să nu ne așteptăm ca cineva să se mai apuce de reparația drumurilor, pentru că nu mai sunt bani. Toți banii alocați ministerului s-au cheltuit, se pare, pe lucrări de deszăpezire, pentru că, din păcate pentru noi, românii, anul acesta a nins abundent.

Întrebarea pe care ne-o adresăm cu toții este însă următoarea: cum se face că de fiecare dată Ministrul Transporturilor este prins pe picior greșit? Și mai ales cum se face că acest ministru nu își propune niciodată să rezolve problemele care îi revin în responsabilitate directă?

Dacă în mandatul trecut ne spunea clar și răspicat că nu intenționează să aloce fonduri pentru construcția de autostrăzi, aceasta după ce promisiunile din campania electorală vizau tocmai acest domeniu, acum, la începutul unui nou mandat, aflăm că deteriorarea drumurilor va rămâne problema șoferilor și nicidecum a domnului Berceanu.

Oare ce așteaptă domnul ministru, în urma acestor declarații? Ar trebui să ne asociem cu toții, șoferi din toate colțurile țării, și să donăm fiecare bani suplimentari pentru reparația nenumăratelor gropi apărute după ultimele ninsori?

Inerția ministrului transporturilor pare să sugereze tocmai acest lucru: faptul că problema gropilor din asfalt este a cetățenilor și nicidecum a instituției pe care o conduce. Între timp, gropile se adâncesc. Tot mai mulți dintre noi își strică mașinile în craterele formate în asfalt și nimeni nu este răspunzător pentru daunele create.

Mai mult decât atât, vă întrebăm, domnule ministru, de ce nu vorbiți despre lucrările aflate în garanție în loc să anunțați că nu mai sunt bani pentru reparații? În definitiv, multe din șoselele umplute de gropi în ultima lună au fost recent asfaltate. Unde este garanția de bună execuție pentru aceste lucrări? De ce nu se impută reparațiile firmelor care, de bună seamă, au făcut lucrări de calitate foarte proastă, din moment ce a fost de ajuns o singură iarnă pentru ca rețeaua de drumuri din România să arate ca după război?

Domnule Berceanu, dacă nu sunteți capabil să gestionați activitatea acestui minister, să știți că nu este nicio rușine dacă vă dați demisia. Credem că există încă și oameni competenți, care ar putea să-și facă treaba, în slujba cetățeanului.