Ion Stan
Ion Stan
Sittings of the Chamber of Deputies of February 23, 2010
Abstract of the sittings
Full-text of the sittings
Published in Monitorul Oficial no.22/05-03-2010

Parliamentary debates
Calendar
- Chamber of Deputies:
2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002
2001 2000 1999
1998 1997 1996
Query debates
for legislature: 2016-present
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996

Meetings broadcast

format Real Media
Last meetings
04-12-2019
27-11-2019
Video archive:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003
You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2010 > 23-02-2010 Printable version

Sittings of the Chamber of Deputies of February 23, 2010

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.109 Ion Stan - declarație politică: "Criza profundă a României - o guvernare a incompetenței, minciunii și trădării naționale. Boc și camarilele Palatelor Cotroceni și Victoria distrug o țară și batjocoresc un popor";

 

Domnul Ion Stan:

"Criza profundă a României - o guvernare a incompetenței, minciunii și trădării naționale. Boc și camarilele Palatelor Cotroceni și Victoria distrug o țară și batjocoresc un popor"

Nu este pentru prima dată în istoria României când în fruntea treburilor țării se află personaje ale căror raționamente, discursuri publice și acte de guvernământ se cer expertizate de psihiatri.

Un președinte al Consiliului de miniștri din timpul regelui Carol I , când îl lovea damblaua, se credea câine și intra sub masa de consiliu, mârâia, lătra și apuca cu dinții câte un crac de pantaloni al vreunui ministru... Regele l-a trimis pe primul său ministru la Paris, însoțit de un aghiotant regal, ca să-1 vadă un celebru psihiatru. După ce l-a consultat, profesorul 1-a întrebat pe aghiotant: "Ce ocupație are domnul?" "Prim-ministru", a răspuns cel întrebat. "De cât timp?" "Vreo zece ani!" "Ce țară fericită!", a exclamat celebrul psihiatru.

În exemplul strict autentic, era vorba de un nebun deloc periculos, cunoscut ca atare și acceptat cu înțelegere. Până să se creadă câine, fusese un mare om politic, care a adus importante servicii țării sale și are și astăzi un loc de cinste în istoria României, continuând a fi venerat în partidul său.

Bolnavii care ne guvernează astăzi nu fac parte din categoria celor ajunși la vârsta în care dau în mintea copiilor. Dimpotrivă, au vigoare, sunt animați de mari orgolii, iar boala lor li se trage numai de la putere, care le-a luat mințile.

Nebunii care și-au pierdut mințile în beția puterii conduc țara cu dispreț pentru locuitorii ei, cred numai în adevărul lor, refuză să se supună legilor țării, pe care le înlocuiesc cu legile lor strâmbe, impuse cu de-a sila, după ce și-au întocmit și propria lor majoritate parlamentară, prin alegeri trucate, alianțe trădătoare și comploturi împotriva opoziției democrate.

În fruntea Guvernului României se află un specimen dintr-o ciudată și perfidă specie a androizilor politici, creat parcă în laboratoarele nebunului Frankenstein.

Androidul din fruntea Guvernului și șeful său din Bulevardul Geniului (ce ironie!) ne-au spus că nu vom avea criză și nu vor îndatora poporul Fondului Monetar Internațional. Au mințit cu nerușinare și, în marea lor nesimțire, nici măcar nu și-au cerut scuze.

În aprilie 2009, exact la 20 de ani după ce România a terminat de rambursat, cu ce sacrificii, se știe, împrumutul de 14 miliarde de dolari, România este din nou îndatorată, de Băsescu și Boc, cu vreo 30 de miliarde de euro, o sumă de circa 3-4 ori mai mare decât cea împrumutată de Ceaușescu.

Efortul făcut de popor pentru rambursarea datoriei regimului abolit s-a regăsit în tot ceea ce guvernele de după 1990 au consumat, privatizat ori risipit pentru cumpărarea propriei legitimități, răsplătirea clientelei politice și crearea capitaliștilor de carton, precum și în cvasitotalitatea infrastructurii economice și edilitar-gospodărești a țării. Toți miliardarii și milionarii României să-i poarte veșnică recunoștință lui Ceaușescu. Dacă nu economisea el, de unde acel prim ori mai multe milioane despre care nu se întreabă?

Noul împrumut - negociat de Traian Băsescu și Emil Boc - nu a fost contractat pentru dezvoltare, ci ca infuzie de capital pentru salvarea băncilor, investitorilor strategici străini și numai ei doi, împreună cu enigmaticul guvernator al Băncii Naționale, mai știu pentru ce... Dar o să vină și vremea când vor trebui să spună!

În numele crizei și al împrumutului pe care, cu premeditare, au refuzat să le anticipeze și să pregătească din timp politicile anticriză, androidul din fruntea guvernului, "garantat Traian Băsescu", total depășit de situația dezastruoasă în care a împins țara, a trecut la aplicarea unei politici iraționale, caracterizată de permanente excese și extreme:

  • disponibilizări în masă pe criterii politice ale funcționarilor publici. Aceștia dau Guvernul în judecată, câștigă și după un an trebuie repuși în drepturi și dezdăunați. Cheltuieli duble, milioane risipă din cauza mofturilor politice. Să plătească Băsescu și Boc!
  • în febra suspendării prezidențiale, Traian Băsescu a făcut mare caz de "JAFO" Onești, pentru ca ulterior să scoată rafinăria din pragul falimentului pe seama contribuabililor. Să plătească Băsescu, Boc și Videanu!
  • în toată lumea, kilometrul de autostradă se construiește la costuri rezonabile. În România, prețul inițial de 6 milioane de euro/km al autostrăzii Transilvania s-a triplat și a ajuns la 18 milioane euro/km în timpul guvernării androidului Boc. Încurajat de un asemenea "boom", ministrul transporturilor contractează 55 de kilometri de autostradă la prețul de 87 de milioane euro/km! Despre această inginerie financiară, din care rezultă o "sifonare" de vreo 2 miliarde de euro, androidul Boc a spus: "Ați reușit să finalizați cel mai important proiect de parteneriat public-privat, este un semn că lucrurile se mișcă bine în direcția de infrastructură. Începe o era nouă în abordarea infrastructurii în România. Nu mai suntem atât de dependenți de limitarea bugetară, ci avem o gândire pe termen lung." Fără comentarii! Să plătească Băsescu, Boc și Berceanu!
  • dovada elocventă că profesorul de drept constituțional al Universității din Cluj, Emil Boc, odată devenit androidul lui Băsescu în fruntea Guvernului, și-a pierdut uzul rațiunii este performanța neegalată în lume, ca un prim-ministru de formație juridică să fie campion mondial absolut al hotărârilor și ordonanțelor guvernamentale, mai nou și al legilor adoptate prin asumarea răspunderii Guvernului, care să fie respinse de către Curtea Constituțională! Ce caută în fruntea Guvernului un neisprăvit care comite atentate în serie împotriva statului de drept, punând voința sa politică deasupra Constituției României?
  • ce caută în fruntea și în Guvernul României niște unelte obscure ale camarilelor politice care au prădat România, și-au umflat conturile de prin băncile străine, în urma marilor țepe trase bugetului și avutului public, iar acum se dau de ceasul morții să reducă salariile, să anuleze drepturile legale ale pensionarilor militari, să reducă veniturile tuturor categoriilor de pensionari, să anuleze dreptul universal al copiilor la alocație, garantat de Constituție. Toate acestea, pentru că finanțele țării au încăput pe mâna aventurierilor politici, care spoliază veniturile populației ca să întrețină birocrația coruptă pe care se sprijină guvernul incompetenței, al minciunii și trădării naționale!

De ce trebuie să fure Guvernul banii populației, în loc să scoată la lumină economia subterană, să-i determine pe cei cu banii ascunși prin paradisuri fiscale să-i investească în infrastructură, să le concesioneze celor care nu au cum să-și justifice averile mari lucrări și servicii de interes public, dându-le posibilitatea să-și recupereze, de această dată cinstit, timp de două - trei generații, investițiile, căci averile curate și sănătoase așa se fac, nu peste noapte.

România, cu acest Guvern, va deveni o țară falimentară, cu un popor umilit până dincolo de limitele răbdării posibile. Moralul și starea de spirit ale populației sunt secătuite de ultime resurse de speranțe, pretutindeni mocnește tăcută revolta. Pentru ca această stare de lucruri să nu ajungă mai departe, acest Guvern trebuie să plece.

Prima și cea mai imperioasă măsură de salvare a țării este eradicarea incompetenței, minciunii și a trădării naționale din conducerea României!

Demisia, cetățene prim-ministru!

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania friday, 6 december 2019, 15:02
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro