You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2010 > 25-10-2010

Sittings of the Chamber of Deputies of October 25, 2010

11. Primirea de răspunsuri la interpelările adresate primului-ministru și membrilor Guvernului.  
  11.2 Mircia Giurgiu
 
see:

 

Domnul Ioan Oltean:

  ................................................

Domnul deputat Mircia Giurgiu, deputat în Colegiul domnului Emil Boc, adresează Ministerului Mediului și Pădurilor o interpelare privitoare la strategia ministerului cu privire la evitarea situațiilor create de inundații. Îl avem prezent pe domnul secretar de stat Marin Anton pentru a-i oferi răspunsul adecvat.

Domnule secretar de stat, o să vă rog pe scurt, o sinteză a răspunsului și îl eliminați în scris, ca să aibă ce să citească deseară acasă la hotel.

Domnul Marin Anton (secretar de stat, Ministerul Mediului și Pădurilor):

Mulțumesc, domnule președinte.

Pentru diminuarea pagubelor produse de inundații, Ministerul Mediului și Pădurilor acordă o atenție deosebită lucrărilor pentru refacerea construcțiilor hidrotehnice, grav afectate de viiturile din acest an, precum și a celor afectate de viiturile din anii anteriori.

De asemenea, în Programul de investiții al ministerului este cuprins un număr important de lucrări noi pentru reducerea riscului la inundații, în principal, acumulări permanente și nepermanente care au un rol semnificativ în diminuarea pagubelor. Sunt în curs de realizare studiile necesare elaborării hărților de hazard și de risc la inundații care, potrivit prevederilor Directivei pentru evaluarea și gestionarea riscului la inundații vor fi finalizate până în decembrie 2013.

În acest an au fost elaborate planuri de apărare împotriva inundațiilor ale unităților administrativ-teritoriale care conțin zonele inundabile din fiecare localitate, sursele de risc la inundații, măsurile ce trebuie îndeplinite de autoritățile publice locale și de populație pentru evitarea pierderilor de vieți omenești și diminuarea pierderilor materiale. Sunt în curs de elaborare noi norme de proiectare în vederea măririi gradului de protecție a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor.

Vă mulțumesc mult.

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc, domnule secretar de stat.

Domnul deputat Mircia Giurgiu, aveți vreo nemulțumire? Sunteți tot timpul, tot timpul, un nemulțumit al soartei.

Vă rog.

Domnul Mircia Giurgiu:

Tot timpul sunt mulțumit, alții sunt nemulțumiți, cei care sunt nevoiți să trăiască cu salarii foarte mici.

Mulțumesc, domnule președinte.

Domnule secretar de stat, sunt mulțumit de răspuns și sper ca în cel mai scurt timp să construiți cât mai multe obiective care să ducă la stoparea inundațiilor în momentul în care vin ploile la vară.

Vă mulțumesc.

Domnul Ioan Oltean:

Da. Mulțumesc pentru recomandare.

Domnul deputat Țintean Ioan, din partea Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal adresează ministrului agriculturii și dezvoltării rurale o întrebare referitoare la situația crescătorilor de animale producătoare de lapte din zonele montane, cu dedicație zona din județul Bistrița-Năsăud. Este prezent domnul Barna Tanczos, secretar de stat la ministerul mai sus amintit, lipsește îns㠄adrisantul".

Domnule ministru, într-o asemenea, situație, o să vă rog să-i comunicați în scris răspunsul dumneavoastră.

Doamna deputat Barbu Sulfina - PDL - adresează Ministerului Mediului și Pădurilor o interpelare privind transportarea ilegală a deșeurilor nocive.

Domnul secretar de stat Marin Anton este prezent. Lipsește "adrisantul", răspuns în scris, domnule secretar de stat, doamnei deputat. Să aveți o seară frumoasă și dumneavoastră și toți ceilalți.