You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2010 > 16-11-2010

Sittings of the Chamber of Deputies of November 16, 2010

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.50 Marius-Sorin Göndör - declarație politică: "Opoziția preferă pupitrele televiziunilor în locul celor din Parlament";

 

Domnul Marius-Sorin Göndör:

"Opoziția preferă pupitrele televiziunilor în locul celor din Parlament"

Vorbim de necesitatea reducerilor de personal din sistemul bugetar, de necesitatea reducerii cheltuielilor cu salarizarea, toate pentru a reuși să facem economiile necesare echilibrării bugetului țării. Și în tot acest timp, de peste două luni de zile, observăm indolența parlamentarilor opoziției.

Deputații PSD și PNL chiulesc de peste două luni de zile de la lucrările plenului. Pe de altă parte, singurul loc unde adună prezența 100% este în fața casieriei de unde își ridică liniștiți banii care presupun că li se cuvin. Este vorba de nici mai mult nici mai puțin de 2,5 miliarde lei vechi. Toți cei 147 deputați chiulangii golesc din vistieria statului român în fiecare zi peste 150 milioane lei vechi. Să nu uităm că ei sunt cei care blamează Partidul Democrat Liberal pentru cheltuieli excesive și cei care în mod ipocrit cer măriri nesustenabile ale salariilor și pensiilor.

Dar să ne întoarcem la elementul principal al acestei funcții publice, și anume cetățenii pe care îi reprezentăm în Parlament. Măcar din respect pentru ei, stimați colegi, haideți să ne întoarcem la muncă și să continuăm dezbaterile asupra problemelor care vor duce la reformarea atât de necesară unui stat dezvoltat în degringolada după momentul 1989.

Acești presupuși deputați își exersează zi de zi abilitățile actoricești, luând cu asalt Realitatea TV și Antena 3 din fotoliile cărora aruncă cu acuze nefondate în partidul de guvernământ și plâng ipocrit de mila pensionarilor și a bugetarilor.

Lipsa lor de răspundere va costa chiar mai mult statul român prin continuarea blocării dezbaterilor asupra Legii pensiilor, a salarizării unice a bugetarilor și a bugetului de stat. În acest fel, România își va pierde credibilitatea pe plan extern și creșterea economică prevăzută pe anul 2011 va fi stopată.

Oare când va veni momentul în care membrii opoziției vor renunța la discursurile demagogice din platourile televiziunilor și vor începe ca, într-adevăr, să reprezinte interesele celor care i-au votat și să lucreze constructiv alături de noi pentru România?