Plen
Ședința Camerei Deputaților din 23 noiembrie 2010
Sumarul ședinței
Stenograma completă
publicată în Monitorul Oficial, Partea a II-a nr.177/03-12-2010

Dezbateri parlamentare
Calendarul ședințelor
- Camerei Deputaților:
2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
2002 2001 2000
1999 1998 1997
1996
Interoghează dezbaterile
din legislatura: 2016-prezent
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996
Monitorul Oficial
Partea a II-a:2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
2002

Transmisii video

format Real Media
Arhiva video:2020 2019 2018
2017 2016 2015
2014 2013 2012
2011 2010 2009
2008 2007 2006
2005 2004 2003
Pentru a vizualiza înregistrările video trebuie să instalați programul Real Player
Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2010 > 23-11-2010 Versiunea pentru printare

Ședința Camerei Deputaților din 23 noiembrie 2010

11. Dezbaterea Proiectului de Lege privind reglementarea situației juridice a unor imobile situate în județul Iași (PL-x 524/2010). (rămas pentru votul final)
 
consultă fișa PL nr. 524/2010

 

Doamna Roberta Alma Anastase:

  ................................................

Proiectul de Lege privind reglementarea situației juridice a unor imobile situate în județul Iași.

Potrivit prevederilor art.115 din Regulamentul Camerei Deputaților, acest proiect de lege urmează a fi dezbătut în procedură de urgență.

Din partea inițiatorului? Vă rog. Guvernul României.

Domnul Mihail Vasile-Ozunu (secretar de stat, Ministerul Apărării Naționale):

Vă mulțumesc, doamnă președinte.

Doamnelor și domnilor deputați,

Inițiativa legislativă are ca obiect de reglementare transferul unei suprafețe de 25,59 hectare de la Ministerul Apărării Naționale către Consiliul județean Iași, în vederea modernizării Aeroportului, și primirea în schimb a 9 hectare pentru redislocarea unor structuri militare.

Este nevoie de reglementare la nivel de lege, prin faptul că terenul de 9 hectare a fost transmis în administrarea Consiliului județean Iași, potrivit prevederilor Legii nr.64/2010.

Vă mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă mulțumesc.

Raportul comisiei? Domnul secretar Andronache.

Domnul Gabriel Andronache:

Vă mulțumesc, doamnă președinte.

Comisia juridică, de disciplină și imunități a fost sesizată, spre dezbatere în fond, în procedură de urgență, cu Proiectul de Lege privind reglementarea situației juridice a unor imobile situate în județul Iași.

Camera Deputaților este Cameră decizională.

Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege.

Consiliul Legislativ a avizat favorabil proiectul de lege.

Comisia pentru industrii și servicii a avizat favorabil proiectul de lege.

Obiectul de reglementare v-a fost prezentat de către reprezentantul Guvernului.

Comisia, întrunită în ședință, a hotărât, cu unanimitate de voturi, să supună plenului Camerei Deputaților adoptarea proiectului de lege, cu amendamentele admise care sunt redate în anexa la prezentul raport.

În raport cu obiectul și conținutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor organice.

Doamna președinte, vă adresez aceeași rugăminte, de a-i permite domnului președinte Buda să vă expună o eroare materială cuprinsă în amendamentele admise.

Vă mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă mulțumesc și eu.

Domnul deputat Buda. Vă rog, domnule președinte.

Domnul Daniel Buda:

Vă mulțumesc, doamnă președinte.

Se pare că astăzi este ziua erorilor. Sperăm că nu și a ororilor.

La punctul 6, în mod greșit a fost trecut "și în administrarea Ministerului Apărării Naționale", când, în mod normal, trebuia să fi fost "și în administrarea Consiliului județean Iași". Și de aceea v-aș ruga să se rețină cuvenita rectificare.

Vă mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă mulțumesc. A reținut stenograma această corectură.

Domnul Mihai Alexandru Voicu:

Doamna președinte,

E departe de a fi o eroare materială ceea ce ne-a explicat domnul președinte. E o schimbare fundamentală. E o altă instituție despre care discutăm. În niciun caz nu se poate pune problema că e o eroare materială. Adică, haideți, facem o treabă civilizată. Retrimitem la comisie și ne întoarcem peste o săptămână, pentru că schimbați total o instituție, sub pretextul că este eroare materială și-i departe de a fi adevărat. Haideți, să fim serioși!

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă mulțumesc.

Domnul președinte Buda. Vă rog.

Domnul Daniel Buda:

Domnule secretar, vă mulțumesc că sunteți foarte atent cu tot ce discutăm aici.

Pot să vă confirm faptul că este o eroare materială, pentru că știu ce a fost în comisie, astfel încât acolo s-a discutat de Consiliul județean Iași. De altfel, dacă urmăriți parcursul întregii legii, o să vedeți că acest teren se transferă la Consiliul județean Iași, care face toate investițiile necesare pentru aeroport și e normal ca acest teren, cu investițiile aferente, să rămână în administrarea Consiliului județean Iași, nicidecum la Ministerul Apărării Naționale, cum în mod greșit apare trecut în raport. Nu avem niciun motiv să trimitem înapoi la comisie acest raport, pentru că, repet, din întreg parcursul legii, veți observa că este vorba despre o eroare materială. Dacă aveți bunăvoința și, cu siguranță, aveți aplecarea cu care vă cunosc, veți observa, din cuprinsul legii, că reiese acest lucru.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Înțeleg că domnul secretar a spus că este o eroare, că plenul decide în astfel de situații. Sperăm ca dumnealor să se clarifice.

După precizarea făcută de domnul președinte Buda, dacă sunt alte puncte de vedere?

Încă o intervenție, domnul președinte Buda.

Domnul Daniel Buda:

Doamna președinte,

În mod greșit ați specificat faptul că discutăm de o lege organică, pentru că ea este lege ordinară, și nu lege organică. Deci, repet, lege ordinară, și nu lege organică.

Doamna Roberta Alma Anastase:

N-am făcut astfel de precizări, domnule deputat.

Domnul Daniel Buda:

Așa mi s-a spus, doamna președinte.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă rog să fiți mai atenți.

Dragi colegi,

Pentru că să spunem că a fost o dezbatere, eu cred că ați avut ambele puncte de vedere, și cel al domnului secretar, și punctul de vedere al președintelui Comisiei juridice, de disciplină și imunități, o să vă rog să vă exprimați prin vot asupra luării în considerare ca și eroare materială a modificării anunțate de domnul președinte Buda.

Votul este deschis, vă rog să votați.

87 de voturi spun că e corectă afirmația, un vot împotrivă și o abținere.

Vă mulțumesc pentru această consultare și acum intrăm în cadrul dezbaterilor generale și am să-i dau cuvântul domnului deputat Nicușor Păduraru.

Domnul Nicușor Păduraru:

Stimați colegi,

Vă mulțumesc pentru acest vot și, în același timp, o să vă rog ca la votul final să fiți de acord cu această lege. Este extrem de importantă pentru Iași. Sunt aici atât ca ieșean, cât și să prezint poziția Grupului PDL, care va vota această lege.

Iașiul are nevoie de această lege. Din păcate, Aeroportul de la Iași a avut nenumărate momente delicate din punct de vedere juridic și noi sperăm că, prin această lege, închidem acest cerc al unor erori.

Mulțumesc, de asemenea, domnului secretar pentru atenția pe care a avut-o pentru aceste erori. Trebuie să recunosc că s-a născut greu această lege și s-a mișcat greu, în același timp, și este foarte bine până la urmă pentru toată regiunea Moldovei că există o oportunitate pe care Iașiul trebuie s-o folosească.

Noi vom vota pentru această lege, iar eu, ca ieșean, cu atât mai mult, alături de colegii mei de acolo.

Vă mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Sunt o groază de deputați ieșeni care vor să intervină în cadrul dezbaterilor generale.

Dați-mi voie să-i dau cuvântul domnului deputat Anghel Stanciu. Dânsul s-a înscris de mult timp pentru a lua cuvântul.

Vă rog.

Domnul Anghel Stanciu:

Distinsă doamnă președinte,

Onorat prezidiu,

Stimate doamne și stimați domni deputați,

Domnilor miniștri,

Înainte de a privi de la înălțimea aeronavei care ne va aduce, totuși, cu picioarele pe pământ, dați-mi voie ca după un lung interval de timp când nu m-ați mai văzut la acest microfon, să mulțumesc echipei profesorului Tinică, cei care m-au privit și pe dinăuntru, nu numai pe dinafară, cum mă priviți dumneavoastră acum, pentru succesul operației pe care a făcut-o - și acest succes îl vedeți în fața dumneavoastră; să mulțumesc tuturor colegilor mei din Iași care m-au susținut direct atunci când am fost în perioadă critică; să mulțumesc tuturor celor care, prin telefoane, care prin interesul manifestat m-au susținut moral să trec printr-o zonă, în care succesul - pe care-l spunea domnul profesor Drăgulescu aici, de față, specialist - se cifrează între 10 și 20%.

Sper ca eu să fiu peste 20% în acest procentaj.

Mulțumesc foarte mult școlii românești de medicină, care - vedeți - exportă medici, deși spunem că învățământul este prost. Cred, totuși, că este bun, că altfel nu mai aveam posibilitatea să vorbesc.

Acum, dați-mi voie, după aceste mulțumiri, cu toată sinceritatea, când am ajuns la porțile raiului și a zis: "Mergi jos, Stanciu, că mai ai ceva de rezolvat, inclusiv cu PDL-ul."

Și acum să intrăm în subiectul pe care avem plăcerea să-l discutăm. Problema Aeroportului Iași este o problemă veche. S-a discutat odată cu Aeroportul din Cluj, care a devenit operațional din punct de vedere internațional. Cred că dezbinarea noastră a făcut să-l amânăm până aici.

Trebuie să mulțumim și celor care au aprobat schimbul de teren, printr-o inițiativă legislativă, cu Academia de Științe Agricole și Silvice; trebuie să mulțumim și celor care, acum, au avut inițiativa de a impulsiona această trecere și schimb de administrare și să sperăm că s-a reușit să se scoată din călcâiul lui Ahile acel cui, care a împiedicat ca acest aeroport să fie - ca să spunem - internațional nu numai prin firmă - deocamdată are firmă de aeroport internațional.

Votul meu, și sper al colegilor mei, va fi pentru. Mai ales că a venit și domnul Oajdea, care vă spun sigur că e de acord cu PDL-ul acum. Evident și data viitoare.

Credem și suntem convinși că, dincolo de acest schimb de teren, mai trebuie făcut un pas. Adică de alocat bani, pe o formă sau alta, fie prin parteneriat public-privat, dar să pună și Guvernul o mână de ajutor pentru că, altfel, stimate domnule Nicușor Păduraru - fost prefect, stimate coleg Petru Movilă, care ne cunoaștem de o viață, s-ar putea ca, atunci când Guvernul vine la Iași, să rămână suspendat în aer. Și noi suntem apropiați de zona de est și s-ar putea ca acel pact care s-a făcut între Medvedev și Obama să nu funcționeze, și rachetele să treacă nu pe deasupra, ci prin.

De aceea, sper ca măcar aici, cum spunea cineva, să găsim cinci puncte nodale în care să ne înțelegem. Unul din ele să fie Aeroportul Iași.

Și, doamna președinte, vă rog să sprijiniți și dumneavoastră în continuare această inițiativă, care să nu fie nici a PDL-ului, nici a PSD-ului, nici a UNPR-ului, ci să fie a Parlamentului României și a moldovenilor în ansamblu.

Vă mulțumesc pentru gândul bun pe care îl veți pune în votul dumneavoastră de la votul final de astăzi.

Vă mulțumesc. (Aplauze.)

Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnul deputat Movilă.

Domnul Petru Movilă:

Doamnelor și domnilor colegi,

Ceea ce se întâmplă azi se putea întâmpla cu câțiva ani mai devreme, măcar cu trei-patru ani mai devreme, dacă administrația locală de la Iași s-ar fi priceput să facă lucrurile cum trebuie și dacă guvernele României, indiferent care au fost acestea, ar fi luat în calcul, dincolo de celebrele declarații politice despre Aeroportul Iași, faptul că Iașiul este cel mai mare oraș estic al Comunității Europene și că un aeroport - nu știu dacă neapărat național sau internațional, dar un aeroport bine așezat, dezvoltat și cu mulți operatori este o necesitate.

Este important ceea ce se întâmplă astăzi, este o etapă în proiectul care se numește Aeroportul Iași. Sigur, unii dintre oamenii politici ieșeni, care și-au hrănit mandate întregi cu acest proiect - Aeroportul Iași, vor trebui să se reorienteze spre alte proiecte. Dar, sigur îmi doresc ca Guvernul României să se orienteze pentru alocarea unor sume de bani serioase, pentru că acest proiect trebuie finalizat cât mai repede.

Mulțumesc tuturor colegilor care s-au implicat. Chiar Guvernul, pentru prima oară, a avut o atitudine clară, pur tehnică de a soluționa problema schimbului de terenuri, și sunt convins că toată lumea va vota acest proiect de lege.

Vă mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Era domnul deputat Ciuhodaru, dar o te rog să-l lăsăm pe domnul deputat Vainer și după aceea domnul deputat Ciuhodaru și după aceea domnul deputat Marian Săniuță și domnul Spînu.

Domnul Aurel Vainer:

Doamnă președinte,

Stimate colege deputate,

Stimați colegi deputați,

Revin la tribună pentru a susține acest proiect de mare importanță națională și internațională, care este Aeroportul din Iași.

Aș dori doar atât să spun, că acest proiect - și vreau să-l completez pe domnul profesor Stanciu - poate să fie numit că aparține și minorităților naționale. Nu uitați, zona Moldovei a fost foarte bine dotată cu minorități naționale. Din păcate, o parte din ele s-au subțiat în timp, dar un aeroport internațional la Iași va deschide mult fluxurile din afară spre nordul Moldovei, spre Moldova.

De altfel, eu cred că a susține dezvoltarea Moldovei trebuie să fie un obiectiv central, pentru că vrem, nu vrem, există un decalaj important sub aspectul dezvoltării economice și sociale față de celelalte zone ale țării.

Ca atare, în nume personal și mai cu seamă al grupului minorităților naționale, susțin întrutotul acest proiect de lege care grăbește, în sfârșit, nașterea Aeroportului Internațional Iași.

Și doar o observație în plus. M-am reîntors de curând de la Aeroportul din Cluj. Aeroportul din Cluj este acum un aeroport internațional, are altă față și altă viață.

Să ne dorim ca și la Iași să se întâmple acest lucru.

Mulțumesc foarte mult.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă mulțumesc mult.

Domnul deputat Tudor Ciuhodaru.

Domnul Tudor Ciuhodaru:

Bună ziua!

Stimați colegi,

Cred n-ați ajuns prea mulți dintre dumneavoastră în ultimul timp la Iași, pentru că ați fi strigat "Banzai!" atunci când ați fi aterizat.

Eu cred că lucrurile importante nu au nevoie de timp atunci când vorbim despre Iași și cred că Iașiul are nevoie și de aeroport și de spital de urgență și de institut de oncologie.

Mi-aș dori ca în momentul votului să fie în sală și ceilalți parlamentari ai Iașiului, pentru că aceste obiective trebuie să fie dincolo de culoarea politică.

Și mulțumesc astăzi Parlamentului României pentru că a grăbit, în sfârșit, lucrurile.

Eu vin din sfera medicinii de urgență și știu că este nevoie de toate aceste lucruri și sper să-i văd în sală pe toți cei 17 parlamentari de Iași, că va fi nevoie să susținem acest lucru extrem de important.

Nu mai este timp, lucrurile nu mai au nevoie de timp, pentru că fără aceste lucruri Iașiul va rămâne iar în urma țării.

Vă mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă mulțumesc și eu pentru această intervenție și acest apel făcut.

Domnul deputat Marian Săniuță, din partea Grupului parlamentar al PSD+PC.

Domnul Marian-Florian Săniuță:

Vă mulțumesc, doamna președinte.

Stimați colegi,

Am să vă rog să-mi permiteți, în câteva cuvinte, să vă spun și gândurile mele.

Felicit Grupul parlamentarilor ieșeni pentru această realizare. Veți avea și votul meu la votul final.

Pot spune că îmi doresc și vă doresc ca Aeroportul Iași să fie al cincilea aeroport operațional Schengen, după Timișoara, Cluj, Sibiu și Otopeni, pentru că în spațiul Schengen vom intra deopotrivă și transilvăneni și munteni și moldoveni.

Și dați-mi voie, stimați colegi din Moldova, să vă aduc aminte că, în urmă cu exact 410 ani, Mihai Viteazul înfăptuia prima mare unire a românilor.

Fie ca acest mic gest de astăzi să fie, dacă vreți, dedicat celor 410 ani de când, pentru prima dată, un român ne-a unit sub sceptrul său. (Aplauze.)

Vă mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Îi mulțumesc domnului deputat pentru cuvintele frumoase și fără îndoială experiența de ministru își spune cuvântul în această intervenție.

Mulțumesc.

Domnul deputat Marius Spînu, din partea Grupului parlamentar al PDL, vă rog.

Domnul Teodor-Marius Spînu:

Stimați colegi,

Am să repet acest apel nu acum, pentru că nu cred că o să fie nicio problemă să ne susținem la acest vot, mai ales că inclusiv Guvernul ne-a ajutat, am să reiterez acest apel când vom discuta despre buget.

Pentru că, dacă dorința mea de a vedea Camera Deputaților la Iași, cu prilejul celebrării a 150 de ani de la înființarea Universității Alexandru Ioan Cuza, nu s-a putut face, poate o mică părere de rău este că toți cei care ar fi venit cu avionul, la fel ca și colegul meu Răzvan Mustea, care a venit la Iași și s-a declarat un suporter al modernizării pistei de aeroport, datorită aterizării neobișnuite pe care a avut-o la Iași.

Deci, am să vă rog pe dumneavoastră toți, la fel ca pe toți colegii mei parlamentari de Iași, pentru că Moldova are nevoie de dezvoltare și dacă până acum n-a reușit o strategie a țării pentru a dezvolta zonele foarte sărace cum sunt Moldova, Oltenia sau altele, măcar pentru dezvoltarea aeroportului, care va produce foarte rapid o transformare economică la nivel nu al județului Iași, ci la nivel regional, am să vă rog să vă dați votul pe proiectul de buget, prin care, sperăm noi, Guvernul va ajuta autoritățile locale județene din Iași, din Moldova, pentru a putea moderniza acest aeroport, deci va putea ajuta prin o alocare substanțială - spunem noi - de fonduri, dacă nu, prin votarea unor amendamente sau unui amendament la bugetul de stat, care să prevadă această alocare.

Știți că și în 2008 și în 2009 și în 2010 tot s-a cerut acest lucru. Dacă va fi nevoie, noi, colegii de la Iași, o să punem mână de la mână, o să vă aducem pe toți cu avionul înaintea proiectului de buget să aterizați o dată la Iași și ne veți înțelege de ce avem nevoie de această pistă a aeroportului.

Vă mulțumesc încă o dată pentru votul dumneavoastră de astăzi, de la ora 13,00.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Mulțumesc și eu, domnule deputat.

Domnul Daniel Oajdea, după care domnul Petru Călian.

Domnul Daniel Vasile Oajdea:

Domnilor colegi,

Sigur că modernizarea aeroportului din Iași va duce la dezvoltarea economică a regiunii de nord a Moldovei.

Probabil sunt oameni care nu au venituri mari și nu înțeleg în mod direct acest lucru. Nu înțeleg cum viața lor se va îmbunătăți, având în vedere că ei nu prea circulă cu avionul. Dar în scurt timp se va îmbunătăți cel puțin situația economică a zonei de nord a Moldovei.

Mi-aș dori ca politizarea acestui subiect să fie cât mai mică. Mi-aș dori ca cei care încearcă sau vor încerca să-și asume paternitatea acestui proiect să nu fie atât de vizibili.

Cert este că Aeroportul Iași, modernizarea lui este un obiectiv foarte important pentru noi toți și de aceea sper că va fi susținut de către toată lumea.

Pe de altă parte, îmi exprim convingerea că cei din Guvern vor aloca în viitorul proiect de buget toate sumele necesare pentru finalizarea acestui obiectiv.

Mulțumesc și sper ca toți să susțină acest proiect.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă mulțumesc și eu.

Domnul Călian, vă rog.

Domnul Petru Călian:

Doamnă președinte,

Stimați colegi,

Apreciez în mod deosebit unitatea parlamentarilor de Iași, în general al parlamentarilor moldoveni. Indiferent de partidul politic din care fac parte, ei știu foarte bine și procedează corect, astfel încât să ajute județele din care provin.

Vreau să-i asigur de faptul că parlamentarii ardeleni sprijină parlamentarii moldoveni, sprijină acest proiect extrem de important și, pentru că s-a vorbit despre Aeroportul Internațional din Cluj, vreau să fac precizarea că deși infrastructura, în mare parte, este pusă la punct așa cum trebuie, și la Cluj sunt probleme mari cu pista de aterizare.

Din momentul în care nu ai o pistă de aterizare care să aibă o lungime de cel puțin 3.000 de metri, sunt probleme extrem de grave datorită faptului că nu orice avion poate să aterizeze pe o asemenea pistă.

Tocmai de aceea, fac un demers și un apel la unitate, astfel încât să găsim soluții bugetare în Parlamentului României și să sprijinim toate acele aeroporturi care doresc să-și extindă pistele de aterizare, astfel încât să ne ridicăm și din acest punct de vedere la nivel european.

În altă ordine de idei, foarte pe scurt, în câteva secunde, vreau să fiu puțin critic la adresa Ministerului Transporturilor de această dată și să spun că, deși lucrurile funcționează bine la Aeroportul din Cluj, există, în prezent, o tentativă de a diminua controlul traficului aerian la nivelul mediu al zborului, astfel încât să fie desființate 20 de locuri de muncă, locuri de muncă ce ar urma să fie transferate la București. Mi se pare anormal ca acolo unde un sistem funcționează, să venim și să inventăm ceva și cel puțin să-l dereglăm.

Fac un apel pe această cale și mă bucur că se consemnează în stenogramă ca ministrul transporturilor, doamna Anca Boagiu, să intervină și să stopeze demersul care ar duce la destrămarea activității în Aeroportul din Cluj începând cu 14 decembrie a.c.

Vă mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Mulțumesc.

Vă rog, domnule deputat.

Domnul Marius Neculai:

Mulțumesc, doamna președinte.

Stimați colegi,

Nu sunt deputat de Iași, dar am avut ocazia să aterizez de câteva ori pe acel aeroport și vreau să vă spun că diferența dintre Aeroportul din Iași și un aeroport internațional modernizat e ca diferența dintre o haltă feroviară și o gară bine făcută.

Eu cred că fiecare dintre noi înțelegem importanța unei astfel de investiții strategice și vreau să-i asigur pe colegii mei din Iași și din zona Moldovei că vor beneficia de tot sprijinul celor care înțeleg un astfel de deziderat.

Mulțumesc frumos.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Mulțumesc și eu.

Dacă mai sunt alte intervenții în cadrul dezbaterilor generale? Nu sunt.

Prin urmare intrăm în dezbaterea amendamentelor admise.

"Lege privind reglementarea situației juridice a unor imobile situate în județul Iași"

Dacă sunt observații? Nu sunt. Adoptat.

La punctul 2 dacă sunt observații? Nu sunt. Adoptat.

Punctul 3, observații? Nu sunt. Adoptat.

Punctul 4, observații? Nu sunt. Adoptat.

Punctul 5, observații? Nu sunt. Adoptat.

Punctul 6? Vă rog, domnul deputat Spînu.

Domnul Teodor-Marius Spînu:

Stimați colegi,

Aș dori să îndreptăm o eroare materială apărută la punctul 6, în speță art.5. S-a strecurat o eroare materială din cauza Secretariatului tehnic, care a fost discutată și cu cei de la Comisia juridică, cu domnul deputat Buda, și vrem eliminarea din text a cuvintelor "în administrarea Ministerului Apărării Naționale", care au apărut dintr-o eroare materială.

Vă mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Bun! Dacă sunt observații? Pe procedură, domnul Păduraru, vă rog.

Domnul Nicușor Păduraru:

Da, e pe procedură. Probabil, întâmplător, colegul nostru nu a fost atunci când colegii noștri au făcut deja această îndreptare a erorii materiale. Din acest motiv, vreau să fie menționat în stenogramă că această eroare materială și forma îndreptării erorii materiale au fost deja anunțate la momentul respectiv.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Da, corectă intervenția. Vă mulțumesc.

La punctul 6, deci, observații nu sunt. Adoptat.

Anexă. Dacă sunt observații la anexă? Nu sunt. Adoptată.

Rămâne la votul final.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 21 februarie 2020, 21:38
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro