You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2011 > 20-06-2011

Sittings of the Chamber of Deputies of June 20, 2011

12. Prezentarea pe scurt a interpelărilor ce urmează a fi adresate membrilor Guvernului.  
    12.1 Edler András György

 

Domnul Marian Sârbu:

  ................................................

Vă rog, domnule deputat. Aveți cuvântul.

Domnul Edler András György:

Bună seara!

Întrebarea este adresată Serviciului de Telecomunicații Speciale, domnului președinte Marcel Opriș, iar obiectul interpelării se referă la interconectarea serviciului 112 cu organizația neguvernamentală Poliția Animalelor.

Domnule președinte Opriș,

Mă adresez dumneavoastră cu propunerea de a susține inițiativa Poliției Animalelor de a intra ca partener al serviciilor de urgență 112 pentru a veni să completăm stricta necesitate ce se impune în acest moment în urma numeroaselor petiții adresate Parlamentului din partea iubitorilor de animale. Aceștia ne aduc la cunoștință faptul că de multe ori, sunând la numărul de urgență 112, operatorii refuză să redistribuie apelurile către Poliția Română pe motiv că solicitările venite din partea cetățenilor nu se încadrează în dispozițiile date de MAI, respectiv prinderea pisicilor din copaci și mușcături de câine etc.

Este cunoscut faptul că organizația neguvernamentală Poliția Animalelor și-a pus la dispoziție un serviciu public de intervenție în soluționarea acestor cereri, printr-un dispecerat ce funcționează 24 de ore din 24, și poate fi apelat la numărul de telefon 0219667.

Cred că este oportună inițierea unui program către această structură, ținând cont de multiplele intervenții la care aceștia au fost solicitați și de soluționarea favorabilă a cazurilor expuse.

De asemenea, precizez că din discuțiile purtate cu Poliția Animalelor, această organizație ar fi dispusă să organizeze o bază de date la nivel național cu privire la serviciile veterinare din diversele zone ale țării, lucru ce ar permite ca în cazul găsirii unor animale lovite de mașini sau bolnave, cetățeanul să poată apela la 112 pentru a obține informații cu privire la cel mai apropiat cabinet veterinar.

Acest ultim aspect a fost un proiect de inițiativă pe care am dorit să-l promovez și care și-ar găsi soluționarea pe această cale.

Solicit răspunsul dumneavoastră în scris.

Cu stimă.

Domnul Marian Sârbu:

Mulțumesc, domnule deputat.