You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2013 > 08-10-2013

Sittings of the Chamber of Deputies of October 8, 2013

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.37 Tudor Ciuhodaru - declarație politică: - "Un elicopter pentru premier";

Domnul Tudor Ciuhodaru:

"Un elicopter pentru premier"

Vestea că premierul ar participa la raliu i-a băgat în viteză pe unii. Protejații spărgătorilor de mitinguri au solicitat de urgență un elicopter destinat exclusiv derapajelor guvernamentale. Ce mai contează că ieșenii așteaptă cu zecile de ore în condiții insalubre sau cozi infernale pentru o banală radiografie, sau repetarea de zeci de ori pe zi a morții domnului Lăzărescu, cu vieți amputate prin plimbarea pacienților între spitalele ieșene? Nu are nicio importanță blocarea posturilor la Institutul de Oncologie sau tăierea salariilor de la urgență și nici soarta rezidenților sau asistenților plătiți cu salarii de mizerie. Nu au nicio tresărire în fața închiderii Institutului Cantacuzino sau faptul că nici azi Iașiul nu are spitalul de urgență pe care merită să-l aibă.

Vor aduce un elicopter pentru premier, pentru că după ce ne-a păcălit îi este frică. Îi este frică să se trateze în spitalele din Iași, dar îi este și mai frică că îi vom cere socoteală, pentru că la Iași un Guvern cu trei miniștri nu a respectat măcar o singură promisiune din campanie. Este inadmisibil și de neiertat să ai trei miniștri în acest cabinet și să nu ai spital de urgență, Autostrada Iași-Târgu Mureș sau aeroport, și este cu atât mai grav, pentru că vorbim despre ministrul sănătății, al transporturilor și al economiei. Concluzia e clară: cel mai numeros grup parlamentar al puterii din istorie a șters acest oraș de pe harta USL.

În decembrie 1989, cei care conduceau despotic România au încercat să fugă de mânia noastră cu elicopterul. Ce-ar fi dacă am merge să-i întâmpinăm la raliu pe cei care ne-au păcălit și să le amintim ce ne-au promis în decembrie 2012?

Nu cred că vor avea curajul de a se plimba prin orașul lăsat și fără spital, și fără autostradă, și fără aeroport finanțat de la Guvern, ca să audă cum suntem tot mai mulți cei care spunem că "pentru noi domnul ăsta este Ceaușescu doi".